Last news in Fakti

14 Юни, 2018 10:41 6 301 25

Колоездач ошамари таксиджия, направил му забележка (ВИДЕО)

  • колоездач-
  • таксиджия-
  • шамари

Жители на София станаха свидетели на поредния случай на агресия на пътя. Този път пострадалият е таксиметров шофьор, а нападателят – колоездач, съобщи NOVA.

В ефира на „Здравей, България” потърпевшият Красимир разказа за случилото се на кръстовище в София.

„Двама възрастни мъже и три деца изскочиха внезапно на пътното платно с велосипеди. Натиснах клаксона отдалеч. Тогава един от мъжете застана пред колата и с доста заядлив тон започна да ме предизвиква да сляза. Опитах се да избегна ескалация на напрежението. Тогава той вдигна колелото и удари странично колата с него. Това ме принуди да спра и да изляза от автомобила. Обясних на мъжа, че не е редно да пресичат улицата, карайки велосипеди”, разказва Красимир.

Последвала словесна престрелка, в разгара на която колоездачът удря шамар на таксиметровия шофьор и разбива горната му устна. Веднага след това агресорът опитал да се извини.
Цялата случка е заснета от случаен минувач.

Красимир сподели, че не е подал жалба в полицията, защото иска по-бързо да забрави за случая. Освен това, не желаел да създава сериозни проблеми на нападателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    85 1 Отговор
    А трябва да се подаде жалба и агресора да бъде намерен и наказан. Всяка подобна проява трябва моментално да бъде наказвана, иначе няма да се отървем от агресията по така и така изнервените ни пътища.
  • 2 HAHA

    8 49 Отговор
    Да, да сигурно. От шамар да ти сцепят устната. И като гледам, как налита, си е заслужил шамартите!
  • 3 Антон

    74 5 Отговор
    Колоездачите са ментално увредени хора и мислят че всички трябва да се съобразяват с тях.
    Редовно виждам такива дебили да карат по пътното платно, при положение че имат велоалея на 2-3 метра встрани

    Коментиран от #6, #8, #24

  • 4 Граф Монте Христо

    49 7 Отговор
    С колело на автомобилен път само след задължителен изпит на листовки за правилника за движение по пътищата. Каруци, колела и тем подобни неграмотници, които бъркат зелен светофар с червен и излизат на пешеходната пътека карайки колело е крайно време да се забранят. В противен случай ще има много колоездачи в моргата и много шофьори в затвора, спрете това ще се избием вече по пътищата. Имал е късмет че не съм бил аз, щях да му изпразня 3 пълнителя в тъпата глава и да му събират с месеци мозъка в радиус от 250 метра. При самоотбрана при такова нападение щях да получа най-много 2 години условно. Не можеш да раздаваш юмруци на всекиго нещастнико.

    Коментиран от #17

  • 5 БачеКико

    19 0 Отговор
    Къде е това МВР, полиция и други там 'отговорни' ОРГАНИ съблюдаващи обществения ред!? Нали сме 'правова държава', в ЕС - грижеща се за спокойствието на свойте граждани? Или май се грижим само за спокойствието на романите?

    Коментиран от #12

  • 6 Alo

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Антон":

    Антонов, не си наясно със закона. Какво забранява на колоездачите да ползват пътищата и тези пътища само за автомобили ли са ? И тези с плюсовете за теб, помислете малко. Всички участници в движението трябва да спазват закона. А този бабаит-велосипедист трябва да бъде санкциониран за агресията и неправилно пресичане.
  • 7 Коментар

    23 0 Отговор
    ТОЗИ ДЕТО РАЗДАВА ШАМАРИ АКО ВЛЕЗНЕ В ВРАЧАНСКИЯ.САМО ЗА 2ДНИ.
    Ще Излезне Зайче Байче.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Георги

    19 0 Отговор
    Това си беше чист удар с юмрук в лицето, какъв шамар!
  • 10 Някой

    20 3 Отговор
    Вчера във Варна колоездач блъснал възрастен човек и избягал без да се обърне. Да ми падне един такъв да му спупя колелото в главата.... Много нагли са станали...
  • 11 sadsada

    32 0 Отговор
    А дали този велосипeдераст знае, че когато пресича на пешеходна пътека за да е с предимство трябва да слезе и да бута колелото?
  • 12 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "БачеКико":

    Само патладжаните са приоритет на МВР, другото е прах в очите. Акция за колани и детски седалки два дена в годината, а това е законово изискване за 365 дена.
    За инцидента: нямат право да карат велосипед на пешеходна или трябва да преминат с пешеходна скорост по нея, с бутане на велосипеда, прав е таксиджията ако действително така са минали.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Обективен

    20 0 Отговор
    Масово колоездачите превишават правата си! Всеки ден забелязвам на зебра в София как Колоездач най спокойно карайки си колелото преминава през Зебрата и изскача без дори да се огледа! Колездачът има право да премине с предимство на зебра единствено БУТАЙКИ ВЕЛОСИПЕДА СИ! Научете веднъж за винаги правилата за движение безгръбначни същества такива!
  • 15 ААА

    2 8 Отговор
    Агресивното поведение - крушето , преминаването през пешеходна пътека като велосипедист - ясно , но искам да обърна внимание от къде всъщност тръгва конфликта. Тогава когато таксиметровият шофьор надува клаксона. Има такава порода "свирчовци" които ръката им е постоянно на клаксона , и надуват най-често без основателна причина. А в ЗДП е упоменато , основателна причина за избягване на ПТП , а у нас се използва на 95% за да сиктирдосаш някого.И когато на "сиктирдосаният" не му е ден , или просто си е конфликтен - могат да станат живи чудеса, с шамари , пушки , пистолети. А никой не си дава сметка , каква дребна простотия седи в основата на конфликта. Аз виждам нещата така - може би прекалено идеалистично , но нали все някога трябва да станем европейци. Приближава се автомобил към "Зебрата" намаля за да може да реагира на пешеходци ,вижда велосипедист спира , прави му вест с ръката да премине , велосипедиста благодари с жест и преминава . от другата страна на пътя, полицай или камера глобяват велосипедиста за неправилно преминаване.
  • 16 бай Иван

    2 7 Отговор
    Бакшиш колкото и да го биеш, малко ще му е. По-нагли същества едва ли има на пътя.
  • 17 Голям прос

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Граф Монте Христо":

    Обичам да се движа с колело, а колкото до листовките ти и съм професионален шофьор. Като гледам колко колеги спазват правилника, изглежда трябва за повечето опреснителни курсове. А с колелетата има един малък проблем, трябва и децата да научат този правилник за който говориш. За мотопедите никой не говори тук, скоростта с която се движат е малко по висока о моята. Това означава, че те също пречат колкото и велосипедиста
  • 18 ДоДо

    9 1 Отговор
    Колоездачите са нахални комплексари, които слагам под един знаменател с веганите и гейовете. Кога ли ще кача някой "отворко" на капака, който кара като през поляна. Пък нека се ежи. Ще му навия рамката на шията.
    Необходима е промяна в ЗДП и респективно към НАП. След като споделят уличната мрежа с автомобилистите, да подлежат на същите санкции като нас. Т.е , проверка за употреба на алкохол или опиати, изправни светлини, жилетка, каска и т.н иначе фишофе или актове. Удостоверение за психическо състояние.Съответно и ГО при нанесени материални щети или физически увреждания. Пълна забрана за каране на велосипедисти над 10 годишна възраст в в паркове и градини. Към НАП : Пътен данък.
    Вчера по улица Раковска, един такъв галфон караше по осевата линия, между колите, независимо че очертаха тези глупави велоалеи. Е, как да не го пратиш в Пирогов. Той просто сам си го просеше.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Селяндури

    7 0 Отговор
    Трябва да си ненормален човек да караш велосипед в София сред прахоляка и газовете на старите автомобили. Да не говорим, че за разлика от другите страни у нас климатичните особености не позволят целогодишно да караш велосипед. За бакшиша имате много здраве защото явно е интелигентен човек закъсал без работа и изкарваш хляба си с таксито. За бой е новото селянче което Цецка Цачева пробута за главен архитект на София и което за кратко време направи много поразии със свойте фантасмагории.
  • 21 Townboy

    5 0 Отговор
    Агресията породена от обща неудовлетвореност от живота и комплекс за малоценност се превръща в пандемия сред обществото ни. Без значение дали се возят на велосипед или скъп джип навсякаде срещаме ядосани хора.
  • 22 Партизан

    1 0 Отговор
    Дайте народен съд! Кажете му името и кой е?!Множе нещо да му се случи...
  • 23 ГГГГГ

    3 0 Отговор
    Този "цървул" дава много лош пример на децата. Утре ще тръгнат сами да пресичат така и..... колата може и да не спре!
  • 24 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антон":

    Брат моето волело се движи с 45 километра в час. Ела ти да караш на велоалея от две преди, която на всичкото отгоре заобикаля лавките и минава по стълбите на подлеза
  • 25 на оня коня

    0 0 Отговор
    постъпка на бълхар в Бълхария... в същата тази Германия след такава постъпка тоя Цървул вече щеше да е много назад парично и за доста дълго на топло с достатъчно време за размисъл...не мъж , а пу..а.Таксиметровия шофьор да си търси правата до дупка,защото на такива простаци мястото им е в затвора...друг е въпроса дали някой прокурор (ако сме с претенций за правова държава) ще се самосезира от репортажа ,защото това си чисто хулиганство и нападение на обществено място ...ако ли не -#4 е с добро решение на проблема..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове