595 2

Валери Симеонов не взима насериозно вота на недоверие

Вицепремиерът смята, че подобен ход няма да се отрази на управлението

Валери Симеонов не взима насериозно вота на недоверие
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Исканият вот на недоверие от БСП няма да се отрази на управлението, смята вицепремиерът Валери Симеонов. Пред журналисти във Велико Търново той каза, че намерението на БСП за внасяне на вот на недоверие е естествен политически ход на всяка опозиция, но посочи, че и този път искането е лишено от основание.

"Научих вчера, че поводът за исканата оставка ще бъде депозиран след една седмица, а това е достатъчно показателно за липсата на сериозни аргументи", отбеляза той.

Симеонов беше категоричен, че исканият вот няма да се отрази на управлението, защото липсват достатъчно гласове за подкрепа.

Валери Симеонов коментира, като ненавременно и необосновано искането на оставката на Красимир Каракачанов.

Според него не може да се приписват на министър на отбраната, който е от една година на този пост, всичките неблагополучия, резултат от натрупани и нерешени проблеми през последните 30 години.
На журналистически въпрос как оценява българското председателство на Съвета на ЕС, той посочи, че то е било много добро и успешно, а в качеството си на домакин за шестте месеца, България е популяризирала себе си като европейска държава, своите позиции и стабилност, както и предвижването на процеса за присъединяване на Западните Балкани.

Във Велико Търново вицепремиерът приветства участниците в международна конференция "Спасяването на българските евреи - събития и личности".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • месара
  Отговор
  1 11:57  14.06.18
  дайте по едно кюфте на бсп, че озвереха от глад!
 • стоян
  Отговор
  2 12:22  14.06.18
  Ако комунягите скоро не вземат властта ще ги напуснат загладнялите им управленски ценни кадри и затова вот след вот

Напиши коментар:


Публикувай