1 723 3

Мъж почина от раните си след взрив на газова бутилка

Мария Атанасова

76-годишен мъж почина в УМБАЛ "Свети Георги" от изгарянията си след взрив на газова бутилка, съобщи Plovdiv24.bg.

Михаил Ваклинов от село Оградна, община Неделино живя 6 дни с раните си, но почина в Пловдив. Ваклинов ремонтирал 3-литрова бутилка с газ, а в същото време в стаята бил включен котлон на 20-литрова газова бутилка, на който в момента имало тенджера с вариво.

От малката бутилка обаче при ремонта изтекла газта в помещението, на мъжът му прилошало, посегнал да включи ключа на осветлението в стаята, когато къщата се разтриса от мощен гръм. Той е изкъртил гредореда на къщата, съборени са стени, цялата дограма е изхвърчала.

Починалият Ваклинов цял живот бил професионален шофьор, работил и като автобусен шофьор към Смолян, Пловдив и София. Има син, който живее в Мадан, две дъщери и внуци, съобщава от своя страна "24 часа".

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ужасно
  Отговор
  1 07:33  15.06.18
  Горкият човек. Да почива в мир. Хората се страхуват от газова бутилка. Не искам никой да пострада. Няма ли друг начин да използваме тези бутилки без да се нараним.
 • чичоХ
  Отговор
  2 08:18  15.06.18
  Не ми е ясно защо хората готвят на газ след, като ни я продават с акциз за коли и готвенето е по-скъпо отколкото на ток с индукционен котлон или на дърва. Ползвам я само за варене на компот на двора.
 • Шаран БГ
  Отговор
  3 08:39  15.06.18
  Бог да го прости ! Явно ние като цяло нямаме нужната култура /знания, опит/ при работата с газ. Още по-вече с напредването на възрастта, човек започва да губи ориентация за дадени неща. Ако за едно става перфектен и капризен, за друго е немарлив и безотговорен. Газта е полезна и нужна в живота ни, но е нужно да се отнасяме към нея, както към електричеството- със страхопочитание, уважение и голямо внимание !! Карах едно "Толедо" на газ четири години - по два пъти ходих на газов преглед годишно. А "масторите" ми се смееха - защо си давам парите и губя време.Бях престанал да пуша цигари, ама все си бях "на тръни".......

Напиши коментар:


Публикувай