1 923 8

Татяна Дончева: Вътрешният министър е неадекватен!

Политиката ни е смехотворна, трябват умни и смели хора, а не послушковци, категоричен е лидерът на "Движение 21"

Татяна Дончева: Вътрешният министър е неадекватен!
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Кабинетът ”Борисов 3" е като кабинетите ”Борисов 1" и "Борисов 2”. Не се усетихме как изминаха 10 години и сами си разрушаваме институционално държавата. Проблеми има във всяка една сфера, но положението в МВР е гротескно, а вътрешният министър Валентин Радев е неадекватен.

Това каза в ефира на bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

"Преди малко чух, че военният министър се оплаква от закона за обществените поръчки. Последните поправки в този закон са приети точно от управляващото мнозинство. На всеки две години се пише нов закон, което е недопустимо. В МВР нещата не стоят по-различно. Там управляващите дават приоритет на охранителите. Вътрешният министър е неадекватен. ОД на МВР-София е най-тежката дирекция. И ти да я дадеш за управление на един новодошъл човек от Плевен, който не е наясно с обстановката, е меко казано недопустимо. Ясно се вижда, че липсват криминалисти, които да разследват убийства", възмути се Дончева.

"Проблемите са в абсолютно всички сфери. Миналата година Екатерина Захариева обясняваше, че името Северна Македония не ни харесва, а сега говори точно обратното. Нашата политика е смехотворна. На нас ни трябват умни и смели хора, а не послушковци. Без такива хора няма как да вкараме нещата в ред. Бисер Петков явно е един много добър експерт, но е сложен за министър, защото не пречи и слуша. Никой нормален политик не би допуснал вечерта да го гонят, а на другия ден да го връщат", коментира Татяна Дончева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 11:51  14.06.18
  Браво Танче, ама ти като беше в Парламента също приемаше ялови закони, даже пусна Пловдивския наркодилър и совдник на свобода. За това ти вярват под 1%.
 • jo hustan
  Отговор
  2 11:53  14.06.18
  съгласен съм с нея..не знам дори коя е,но много точно и кратко описа обстановката в страната ни.
 • месара
  Отговор
  3 12:10  14.06.18
  тая крадла що не е в затвора?
 • Оня
  Отговор
  4 12:12  14.06.18
  Всички говорят красиво и когато вземат властта,правят като другите.КРАДАТ ДЪРЖАВАТА

 • Реалист
  Отговор
  5 12:14  14.06.18
  Абе от кога адвокатката на Мултигруп и сводника Ванко1 почна да ни "ръси мозък". И тя переодично се показва за да си прави реклама пред престъпниците.
 • ЛИЛА
  Отговор
  6 13:07  14.06.18
  Татянчето е права, но приказките не променят нещата особенно в България.
 • Голям прос
  Отговор
  7 13:45  14.06.18
  Конфликта между собствените интереси и интересите на обществото прави всички решения на управляващите неадекватни. А тази нереализирана бюрократка да не търси сламката в очите на хората, а да извади гредата от собственото си око. Драпането за важни службички, също е направило и нея неадекватна
 • Шляхтиц
  Отговор
  8 14:20  14.06.18
  Татянче, да беше станала ти поне веднаж министър председател, за да видим какво щеше да направиш. Всички могат да намират кусури и да приказват големи приказки. Особено добри в тази насока са хора, които живеят на гърба на другите.

Напиши коментар:


Публикувай