1 192 1

2500 автобуса спират! Превозвачите на протест

Стачни действия от 14:00 до 15:30 часа

Константин Карагьозов

Автобусните превозвачи започват протестни действия. В 14:00 часа, за час и половина, автобуси в цялата страна няма да тръгват от началните спирки по маршрута си и няма да превозват пътници. Това е протест срещу подготвения от управляващите Закон за автомобилна камара.

Най-малко 30-40 хиляди души ще бъдат засегнати от демонстрациите.

„Искрено се надяваме, че нашите клиенти ще ни разберат, защото, давате ли си сметка, ако този законопроект стане факт, каква тежест ще падне върху тях? Ако нямаме обратна връзка с транспортната комисия и не знаем какво се случва, ние ще преустановим превозите за час и половина и пътниците ще се движат с час и половина закъснение“, каза Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива, цитирана от БНР.

Организаторите на предупредителната стачка уточниха, че умишлено са избрали следобедното време за спиране на автобусите по дългите линии, за да не създават сериозни проблеми на хората. Автобусите до малките населени места ще изпълняват социалната си функция засега, каза Марио Богданов от Националната асоциация на автобусните превозвачи.

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко човека, които са ключови в този бизнес и имат сериозна политическа подкрепа от управляващите.

Около 2 500 автобуса ще спрат изпълнението на курсовете между 14:00 и 15:30 часа днес в страната като предупредителен протест срещу законопроекта за автомобилна камара.

Същевременно на заседание на Сдружението на автобусните превозвачи ще бъдат обсъдени последващите протестни действия за след 25 юни, за когато е насрочен национален ефективен протест на автобусните превозвачи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ads
    Отговор
    1 14:39  14.06.18
    Айде на БДЖ-то, че фалира.

Напиши коментар:


Публикувай