20 Юни, 2018 08:06 5 867 9

Шофьори изгубили регистрационните табели на колите си при пороя в София

  • кат-
  • коли-
  • регистрационни табели-
  • коли

Столичани издирват регистрационните номера на автомобилите си във фейсбук група след вчерашния проливен дъжд в София. След като попаднал на много публикации на хора, сблъскали се с този проблем, един от членовете на групата “I see you KAT –София” решил да организира столичаните да пуснат информация за изгубени и намерени табели. Някои хора успяха да издирят регистрационните номера на колите си, но други нямаха този късмет. От МВР обясниха, че за да си вземат потърпевшите нови табели, е нужно да им бъде издадена служебна бележка, след което да отидат в „Пътна полиция”, припомня радио "Дарик".

Проливен дъжд се изсипа снощи в столицата, като по изчисления на синоптиците в различните райони на София са паднали между 23 и 46 литра на квадратен метър дъжд при средна месечна норма за юни от 75 литра на квадратен метър. Заради дъжда улици заприличаха на реки, а екипите на пожарната са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини.

В социалните мрежи се появиха множество снимки, които онагледиха ситуацията в столицата по време на и след пороя. Впечатление направиха и автомобилите, чиито регистрационни номера бяха изпаднали някъде по пътя. Между хората, които се оплакваха от затрудненията заради проливния дъжд и онези, които проявиха ирония в ситуацията и отбелязаха, че столицата се е превърнала в подобие на аквапарк, имаше и шофьори, които издирваха табелите на колите си в социалната мрежа.

Един от членовете на популярната фейсбук група „I see you KAT-София” Васил Бакалов решил да публикува пост, под който да се споделя информация за изгубени и намерени регистрационни табели. Някои хора успяха да открият изгубените си номера, но други нямаха този късмет. "Създадох този пост, тъй като след голямата буря имаше много постове на хора, които са изгубили регистрационните си табели и такива, които са открили чужди табели. Реших да систематизирам информацията на едно място, за да е по-лесно на хората. Вече има доста хора, които откриха изгубените табели по този начин", каза инициаторът на идеята.

Станислав Славов от „Национална полиция” обясни пред Дарик какво трябва да направи всеки от шофьорите, загубили табелата си. "Първото, което той трябва да направи, е да се обади в съответното районно управление и да заяви липсата на тази табела. След като той заяви липсата на табелата съответно на него му се издава служебна бележка и след това той трябва да се отправи към пунктовете на "Пътна полиция", към така наречените канали и да си вземе нова регистрационна табела, за да може да възстанови движението на своя автомобил", каза Славов.

Неприятна е обаче ситуацията за гости на София, които са посетили града вчера и са имали лошия късмет да изгубят табелата си. "Без регистрационна табела сами се досещате, че няма как колата да се движи законно по пътищата на страната. В такъв случай водачът е длъжен да намери вариант как да придвижи превозното средство до мястото, където е адресно регистриран, защото тази услуга се прави на мястото, където е адресно регистриран", каза Славов.

Така след вчерашния порой, докато някои табели стоят облегнати на стълбове и огради в София, но не са попаднали във фейсбук група, столичаните техни собственици ще трябва да освободят няколко часа от следващите дни, за да се наредят на опашка в „Пътна полиция” и търпеливо да изчакат, за да могат да използват автомобилите си. Именно от опашките в КАТ се възмути вътрешният министър Валентин Радев наскоро след свое посещение в столичната "Пътна полиция".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бакша

    11 1 Отговор
    Аз си имам 2 рапидки щото и по улиците ги крадът .Другарите водачи малко да обърнат внимание на детайлите не само да въртят ключа Бастуни
  • 2 Бакша

    0 1 Отговор
    Аз си имам 2 рапидки щото и по улиците ги крадът .Другарите водачи малко да обърнат внимание на детайлите не само да въртят ключа Бастуни
  • 3 Един

    6 1 Отговор
    Проблема не е в дъжда!
    Проблема е в замисъла и изпълнението на монтажа на предните регистрационни номера!
    (А защо е измислено така? За да може да се сменят бързо предните номера при нужда: я за правителствените служби ( те явно са извън "закона"), я за някое "наше момче" дето ще им носи сухото например!
  • 4 Голям Слон

    9 3 Отговор
    Фандъчката я слушах вчера. Било се изсипало 50 литра на квадратен метър. Ужас, ужас! В Самоков не са ли виждали толкова? Нека да визуализираме едни квадратен метър: това е метър на метър. Да визуализираме и един кубичн метър: 1 х 1 х 1 метра. Ако си представим, че в 1х1х1 метра има 1000 литра вода, то 50 литра са 1/20-та от височината. А 1/20 от 1 метър са точно 5 см вода, г-жо Фандъкова. Тая математика специално ви е много зле.

    Коментиран от #6

  • 5 Софиянец

    7 0 Отговор
    Проблема не е в дъжда или друго, проблема е пак в "калинките" на важните постова във властта, най некадърната-ГЕРБ...
    Преди слагаха на табелите рапедки отпред(по желание) и специален нин отзад(задължително). А сега имало ново изискване- никакви нитове и рапидки, за да може КАТ да свалят табели на пътя при новите промени за някои "тежки"нарушения.....Гениална мисъл на някоя "калинка"....Сега при толкова номера,свободно премятащи се в София, дали не улесниха предтъпниците- взима си няколко табели- я ще му скимне да си зареди безплатно на бензиностанция, а обир да направи, я отвличане, я друго престъпление.... Ама защо управляващите да не улеснят "колегите" престъпници...
    А можеше лесно да предвидят специален клепеж за номерата и специален инструмент за сваляне на пътя. Стария нит с надпис КАТ също е такава защита и едни клещи-резачки на патрулите няма да натежат...
  • 6 Читател

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Прав си - 50 литра са 5 см. дълбочина. Има едно голямо "НО" - тази вода не стои на едно място. А тръгва по наклона и в един момент прекалено много "5 см." се събират на определени места. И тогава става страшно.

    Коментиран от #7

  • 7 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Читател":

    Е, да де, ама тази вода не стои на равна повърхност и после в един момент да започне да се спуска надолу :-) Освен това 50 литра на кв.м. не падат за 5 секунди. Къде е канализацията в случая? Най-вероятно е в поне няколко банкови сметки. Разчитат на невежството на хората, за да обяснят съвсем нормални неща: някой някъде не си е свършил работата и веднага природата виновна.
  • 8 Ай ся

    1 0 Отговор
    по проект , канализацията , трябва да се съсгтой от 2 тръби , за чиста и мръсна вода. чистата е точно водагта от дъждове, без химикали и т.н. е...да ама в сф и др. градове, когато се обновяваше ВиК-то останаха по една тръба с 2 шахти. Умно нали?! Това са "инженерите" от ГРОБ. Но изписаните пари са като за 8 тръби. няма проблеми.
  • 9 незнайко

    0 1 Отговор
    И как се губи табела след като е хваната със самонарезна вида ? Явно загубилите ги си сменят номерата по някаква причина !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове