21 Юни, 2018 18:45 1 239 25

Борисов: БСП не може да твърди, че сме вредни

  • бойко борисов-
  • бсп-
  • вот

Дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към правителството ще се проведат на 26 юни, а гласуването на – 29-и, решиха депутатите. БСП няма основание да твърди, че настоящото правителство е вредно за България. Така премиерът Бойко Борисов коментира поискания вот на недоверие по време на откриването на икономически форум в Пловдив:

"Дойде ли БСП на власт, всички фондове спират. С кое сме вредни – че сме ви докарала повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа, единствени! Така че тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бунтовете в Харманли, "Овча купел" и навсякъде и какво беше в България".

България става все по-добра в икономическо развитие - имаме вече над 6% износ повече и то в иновативни технологии, машиностроене. Завод след завод се появява, зая ви още Борисов, цитиран от epicenter.bg.

"Ако трябва да мерим политиците по нещо, то е колко вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се разпределя на глава на населението", каза Борисов.

И добави: "Не се управлява с този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни факти".

Премиерът посочи още, че стабилната перспектива, 10%-ният плосък данък и 20% ДДС са "идеални" за инвеститорите. "Това ще продължи докато ние управляваме", каза Борисов.

Пред участниците на форума той заяви, че продължава да работи и за подобряване на инфраструктурата в страната. "Опитайте се да си представите как от Пловдив отивате през "Струма" до Солун за часове. Прекрасни места за инвеститори има, прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства, туризъм, природни ресурси и енергийната сфера. Пренос на ток, пренос на газ. Какво повече би желал бизнесът?", попита Борисов.

В приветственото си слово при откриването на икономическия форум премиерът Борисов подчерта още, че икономиката и в България се е променила, "защото имаме над 5,7 на сто износ повече и то в иновативните технологии, машиностроенето, сфери, в които има реално производство." Бойко Борисов добави, че през последните няколко години вече имаме "стабилния 3,9 - 4 на сто БВП" и посочи, че последните проучвания показват само едно - стабилност.

Премиерът подчерта и, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция. Той припомни, че Гърция е третият инвеститор в България с над 3,5 милиарда евро оборот и добави, че около 70 000 българи работят при гръцки инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    42 2 Отговор
    Като го чуя, пожарникаря да ми говори за икономически показатели направо ми идва да го пребия заради наглостта му. Нищо не разбира, но пък демонстрира познания. - Само, че никога не излиза в дебат за да не бъде съсипан и нагледно показано, че чиста проба гъдулка. Един път се пробва преди време в посолството ни в Англия и емигрантите го смазаха словесно.
    Изключително нагло и доказано лъжливо говедо!
  • 2 Антигробар

    41 3 Отговор
    Не БСП, А НАРОДА ЩЕ ВИ КАЖЕ СТЕ СТЕ ВРЕДНИ И ЕДВА ЛИ ЩЕ СИ ИЗКАРАТЕ МАНДАТА ДОКРАЙ, КАКТО СТАНА И С ПРЕДНИТЕ ВИ ДВА.
    За 3-ти път се вижда, че освен да се увеличавате цените на тока, горивата, парното и изобщо всичко от ГРОБ нищо не става.
  • 3 Антигробар

    28 2 Отговор
    Напишете ето това и вижте какво го направиха този младите българи в Лондон. Направо се чудеше на къде да хване.
    ""Среща на премиера Борисов с българи в Лондон - 1. [Low, 240p]""
  • 4 на народа му

    22 2 Отговор
    е все тая какво и колко като производство е оргаизирал герп а се интересува от заплатите,ниската престъпност и корупция и работещи съд и прокуратура. герп организира вкарването на евтина работна рука от молдова и украйна за да не се плащат малко по-нормални заплати на БЪЛГАРИТЕ...значи организираме производства и вкарваме евтини работници...печели само РАБОТОДАТЕЛЯ който се отчита на герп. от останалите неща като съд,прокуратура,корупция и престъпност(особено от шведите) нищо не е както го иска народа !!! но боко е прав , че и бсп и герп са за затвора
  • 5 ****

    22 1 Отговор
    Само (Райд) за всички партии,изтребване до крак,това заслужавате,то не останаха хора в тази държава,прогонихте младите които са разцвета на една държава,и с пенсионери и ци...ни ще правим икономика,не трябва и ден да се задуржате вече.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен

    20 2 Отговор
    Всички сте вредни за България и народа!
  • 8 Бесен Язовец

    21 3 Отговор
    Не само вредни а ТОКСИЧНИ!!! са за България ГЕРБ!
  • 9 Синдикат на Ало Измамниците

    16 1 Отговор
    Гос'ин борисов,не знам кой още ви се вързва на простотиите,но изглежда има и такива. На всеки разумен и здравомислещ граждани в тази територия,който по неведоми причини все още не се е изнесъл,е ясно че цялото "правителство" начело с с вас неуважаеми е един цирк. Тумор паразит,гноен цирей върху нас. На всички е ясно,че правителството е добре режисиран цирк,пародия на държава и "държавност". Вие сте там да крадете, това че как Кури Нинова излиза и се пени на микрофона против вас,не впечатлява никого, просто е що годе добре изиграно. Както казваше един приятел "всички пърдите в едно гърне", всички крадете от нас. Аз щях да забравя, можете да се плюете едини други, но нямате очи да застанете и да дадете обяснение за всички проблеми които създават циганите,защо? Защото ако не са те няма кой да гласува за вас,м да. По този въпрос ви обявявам за пълен мишок!
  • 10 Пенка и Станка

    20 2 Отговор
    Това, че БСП не става, не означава, че ГЕРБ става. И едните и другите са вредни за България. Ние за БСП си знаехме, но това, ГЕРБ се превърна във второ БСП е страшно. Борисов си е направо за затвора след всичките глупости, които направи и той и неговите министри
  • 11 Толи

    18 3 Отговор
    Майкооо,едно и също плещи 10 години вече
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 vialba

    11 1 Отговор
    Та само БСП му мъти водата,другите станаха подкупни шушумиги!Ако и тях ги няма тоя ще е вечен!
  • 14 ЛККККК

    11 1 Отговор
    осТАВКИ
  • 15 Владо Вр

    14 4 Отговор
    Боко забрави защо спряха парите по програмите, или не му изнася да помни. Правителството на Орешарски извади един доста дълъг списък с нарушения, правени при кабинет Боко 1.Това наложи да се оправят сума ти щуротии на ГЕРБ, докато се възстановят плащанията(по селско стопанство, по проекти за градове и села - пример Бургас, околна среда и др). Само че, БСП и ДПС не се разбраха как да делят баницата, и кабинетът Орешарски падна. Парите се върнаха по време на служебният кабинет, а Боко си приписа заслугите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Борис

    7 2 Отговор
    Постоянно за фондове говори ,кажи колко е външния дълг в момента и ако си го намалил макар и с 1 лев ще продължа да гласувам за теб.
  • 18 SAAB

    9 1 Отговор
    Мушмурок.....:)
  • 19 Чичо

    11 2 Отговор
    Е, аз не съм БСП, но с всичка сила крещя: Вредни сте за България! Ти, мутро милиционерска и цялата ви нагла ГЕРБерастка пасмина!
  • 20 Непознат

    7 2 Отговор
    Г-н премиер умря циганката която се хвалеше,държавата г-н премиер е ТРАГЕДИЯ,вие не го виждате защото около вас се въртят много пари.Кацата с мед е пълна и вие бъркате на дълбоко.Пълни сте с пари г-н премиер за това не виждате мизерията на българските граждани,мизерията е пълна евтанизирахте цялото общество.Когато дойдат избори ще видим дали народа ве обича.Оценката ви от мен като обикновен гражданин е 2
  • 21 ИВАН

    6 0 Отговор
    Крайно време е народите да се събудят, и да изметат такива кукли и палячовчи ръководени от външни сили, вредни за България.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Русенец

    2 0 Отговор
    ГЕРБ ще ни управляват до ГРОБ - наш или на Б.Б. и Ц.Ц. и цялата им шайка навсякъде в България !
  • 24 Мисля

    3 0 Отговор
    Ненормално е все още да се управлява територията от този индивид, който ми говори за евроатлантически ценности, икономически ръст, високи заплати, все по-добър и лесен живот и т.н. и т.н. Дали не е дошло време да се проведат едни честни избори, при които суверена да следи за нарушения на изборното законодателство, като наказва жестоко и на място тези, които го нарушават. Не се ли осъзнае народа, няма промяна.
  • 25 онзи

    2 0 Отговор
    Няма какво да се залъгваме да ги разпускат всичките и да минаваме на директно управление от Брюксел това е истината тука няма качествен материал, всичко ще се подреди за няколко месеца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове