23 Юни, 2018 18:19 1 434 17

Георги Марков: ЕС е изчерпан, не може да защитава живота и здравето на гражданите

  • георги марков-
  • ес-
  • ек

Германия и Франция трябва да спрат да се опитват да командват другите страни, смята той

ЕС е изчерпан, не може да се справи с основното си призвание да защитава живота и здравето на европейските граждани. Това каза във вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ народният представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той каза още, че мигрантската криза няма да доведе до разпадане на Съюза.

Според него ЕС е замислен като Европейски Съединени щати, но това няма да се състои, защото най-малко вишеградците искат силен съюз на силни държави. Марков обвини ръководствата на европейските институции в двойни стандарти.

„Защо са двойните стандарти? Какви са тези намеци, че няма да има фондове за страните, които не спазват върховенството на закона? Това е гнусна шега на брюкселските бюрократи. Визирам опита за европейска инквизиция на Полша. Председателят на управляващата полска партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински е избран с над 50%, за да махне тези съдии, които са над 65 години. Ние също ги махнахме, но защо тогава никой не рева срещу България? Защото не е Качински – не е консерватор. Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от германската? Двойните стандарти трябва да бъдат премахнати. Германия и Франция трябва да спрат да се опитват да командват другите европейски страни", коментира Марков.

Според него нито една от централноевропейските страни не е по-малко европейска от тях в нито едно отношение. По думите му премиерът на Унгария Виктор Орбан се е оказал прав в спора с германския канцлер Ангела Меркел относно бежанците.

Той добави, че на мини срещата на върха в неделя не може да се реши нищо. Марков поздрави премиера Бойко Борисов за изказването му относно затварянето на границите. Според него мигрантите трябва да бъдат изнесени извън границите на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    26 6 Отговор
    Германия и Франция са КОЛОНИАЛНИ ДЪРЖАВИ. Няма как да не командват другите страни. А тия приказки - за демокрация - ги приказвайте на баба ми.

    Коментиран от #3, #4, #5, #13

  • 2 екзорсист

    19 3 Отговор
    Т.нар. "демокрация" - "власт на народа" е само маска на демонокрацията, власт на демоните. По делата им ще ги познаете.
  • 3 все си мисля

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    че у нас командва мафията но щом тоя казва германия така да е . а с какво нашата правна система е по-лоша от немската....ами просто при нас системата НЕ РАБОТИ !!! не , че и при германците всичко е наред но е по-добре от при нас . и защо да са двойни стандартите относно фондовете. значи ние сме против шведите само да получават но да не спазват законите и ние да ги издържаме НО когато България и по-точно институциите ,политиците трябва да спазват законите(което е и в интерес на българите) за да получим средства от европа сме против и го смятаме за дискриминация ??? е аз на това му викам поддържане на мафията в България
  • 4 демокрацията е като

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    свободата...за нея човек трябва да се БОРИ а не да чака някой политик да му я даде !! съвсем нормално е в стадото мършата да се опитва да хитрува и командва и когато стадото само блее , че нямало демокрация без да се бори за нея е ясно , че само ще го стрижат !! от над 20 години избираме боклуци а последните 10 дори е един и същ който печели на изборите които дори и да не са честни е все тая защото другите които участват са същите боклуци !! просто си заслужаваме съдбата
  • 5 Рубладжийче

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Русначенце, бабушката ти дали разбира български?
  • 6 Наблюдател

    5 7 Отговор
    Жоро Дантелата или накратко доносник агент Николай , претърпя голям катарзис. От върл демократ, до популист, орбанист и путлераст.
  • 7 456

    12 3 Отговор
    Съдебната ни система е по-добра от немската..
    Марков скривай се някъде и престани да се показваш по студията хората не могат да гледат повече как мъж на години се подмазва и се слага на властта като лека жена. За състоянието на съдебната система имаш огромна вина защото си бил конституционен съдия. Засрами се.
  • 8 Гост като гост

    8 6 Отговор
    До 5 години няма да има Европейски съюз !
    ЕС се разпада бавно, но сигурно.
    Великобритания е първа
    А познайте коя е следващата държава .......

    Коментиран от #9

  • 9 Само питам

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Гост като гост":

    Ами кажи, бе путинисте, коя ще бъде следващата?

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен Язовец

    8 2 Отговор
    Това е едно седесарче настоящо герберстче кое също носи вина за мизерията в България.

    Коментиран от #12

  • 12 Рубладжийче

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Прав си, че беше най-гадното седесарче, но сега е върл путлераст, дори повече и от теб.
  • 13 аууууууууу

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Я кажи кои са на Германия колониите?Да се посмеем .
  • 14 УЕУ

    4 2 Отговор
    Г-Н МАРКОВ ДА ПРАВ СТЕ ЕС Е ИЗЧЕРПАН ОТДАВНА ОТ БРЮКСЕЛСКИТЕ БЮРОКРАТИ , АМА НИЙ ОТГОВЕ НА ТОВА НА ИЗЧЕРПАН СЪЮЗ СМЕ И И ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛИ.
  • 15 Гост като гост

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    А ти бе Соросоиде, като ставаш сутрин миеш ли си очите, да се събудиш и да погледнеш хубаво на къде отиват нещата.
  • 16 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    тоя е един от наи-големите тъпаци на прехода.освен че е тъпак обаче е безкраино нагъл ,а и на всичкото отгоре борисов го реанимира щото марков е добър в лиза нето на за.ници.сега ново дваисе ес се изчерпал.та другарю марков като толкова се изчерпал ес ,можете ли да ми кажете към момента за по-успешно политическо и икономическо обединение?въпроса е и към останалите соцносталгици и откровени путиноиди.
  • 17 Xaxa

    4 0 Отговор
    Какви са тези намеци, че няма да има фондове за страните, които не спазват върховенството на закона?

    Горките, уплашиха се да не им спрат кражбите на готови парички, защото са толкова тъпички, че никога няма да могат да спечелят 1 лев по-честен начин!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове