23 Юни, 2018 20:19 13 584 37

Христо Иванов: Кочината се клати, няма да издържи

  • христо иванов-
  • да българия-
  • герб

В следващите две години ще имаме три избора - ще имаме насрочените европейски, ще имаме местни избори, но съм сигурен, че ще имаме и предсрочни парламентарни избори. Кога не се наемам да кажа, но тази кочинка няма да издържи - клати се пред очите ни, така че трябва да се готвим за трите вида избори като за един.

Това прогнозира Христо Иванов, председател на "Движение Да България" по време на Първата национална конференция на формацията.

Делегатите по време на конференцията гласуваха електронно чрез мобилно приложение.

"Искаме "Да България" наистина да бъде във вашия джоб - да бъде вашия инструмент, с който ежедневно да можете да следите какво става - да можете да участвате във вземането на решение", заяви Иванов.

Сред задачите, които Христо Иванов открои пред участниците, е подготовката на стратегията за явяването на местните избори. Работна група ще изработи регламент за излъчването на представители в местната власт. Предстои той да бъде представен по време на семинар.

Като важна задача пред участниците в конференцията Иванов открои продължаването на изграждането на "Демократична България". "Предстои ни съвместна подготовка за явяване на избори, предстои ни изработване и подписване на коалиционно споразумение. Предстои ни да създадем динамичен модел за взаимодействие по места", каза още Иванов.

Той беше категоричен, че консолидацията на дясното е възможна само, когато бъде дадена ясна оценка за управлението на триумвирата ГЕРБ - БСП- ДПС.

Иванов настоя за диалог с бизнеса и активните хора, за даване на конкретна визия за перспективата на страната. Ясна програма, която освен визия да включва и демонтаж на ключовите елементи на съществуващия модел. По думите му, необходимо е внимателно сапьорско планиране.

Червената нишка в тази програма е качеството на живот в България. Иванов бе категоричен, че именно програмата би била тази разделителна линия между силите на статуквото и силите на развитието. "Тази програма е нашето лице", посочи той.

В уводните си думи председателят на движението очерта глобалните предизвикателства пред страната ни, която по думите му в момента е на кръстопът. Според него това, което правителствената пропаганда представя за стабилност, е "опасно мъртво вълнение".

Сред глобалните предизвикателства той изтъкна роята на така наречената 4-та индустриална революция и дестабилизацията на международната система. "Международния ред, основан на норми, се руши - на негово място идва редът, в който тържествува правото на по-силния", констатира Иванов.

Председателят на "Да България" беше категоричен, че освен проблемите в правосъдието, здравеопазването, образованието има и криза на бълагрското семейство и липсата на всякаква държавна политика в негова подкрепа. Според него следствие от тази криза е демографската катастрофа, общия културен срив. Иванов подчерта, че освен криза в семейството има криза и на човещината на площад Народно събрание. Той визира отношението към майките на деца с увреждания.

"Говоря за онези майки, които търсят от държавата перспектива за това как да продължават усилието си да носят своя тежък кръст. Ако нашето общество не може да им предложи перспектива - всуе всичко останало. Аз не очаквах, че Бойко Борисов ще си позволи да говори за тези жени по този начин - да му се махнат от главата. Това е изключително срамно в човешки план и аз се надявам, че той ще намери начин да им се извини", заяви Иванов.

По думите му, освен личния елемент - Борисов говори от името на държавата. "Това е отношението на държавата към тези жени. Това е отношенито на държавата към всички слаби хора в тази стран. Ако не успеем да преодолеем тази криза на човещината - всичко друго ще бъде всуе", заяви председателят на "Да България" Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    61 23 Отговор
    Тоя, с какво си изкарва хляба?!

    Коментиран от #6

  • 2 5555

    49 16 Отговор
    Маршшшш...
  • 3 sve

    67 16 Отговор
    Какво ли не прави гладът с човек...
    Какви промени, какви избори....
    С партия от 49 членове...
  • 4 Грантаджийче

    77 15 Отговор
    Да попитам:::::::::::::::::

    С ЧИИ ПАРИ

    "дай България" НАЕМА ОФИСИ В ЦЯЛАТА СТРАНА????????

    Коментиран от #17

  • 5 Дядо

    54 9 Отговор
    Дясно в бедна държава представлявано от децата и внуците на БКП.Няма как да стане
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кълвач

    61 12 Отговор
    Малка шайка аутсайдери. Ако не бяха парите на Сорос отдавна да бяха изчезнали от медиите. Отвсякъде другаде са аут.
  • 8 среднощен

    27 2 Отговор
    Най-опасното нещо в политиката са илюзиите и нежеланието да се носи отговорност! За жалост, българският избирател "бяга" от реалността чрез тях! Тогава те /илюзиите/ стават "конвертируеми" на "изборния пазар" и дават възможност за договаряне между "продажни кандидати" за изборни длъжности и "задкулисието"! След това, а..., пак "кочина"!
  • 9 Баш майстора

    46 8 Отговор
    Движение Йес, България се опитва да вдигне малко пушек преди сезона на отпуските, за да не би съвсем да сме ги забравили до есента. Точат се за предстоящите избори както гладен се кани да ака, ама то само с напъване и усвояване на грантове не става.
  • 10 А БЕ

    37 11 Отговор
    ХРИСТО ТИ ИЗПАДНАЛ В ДЕЛИРИУМ БЕ , АМА ОТ ГЛАД ИЛИ СИ СЕ ПРОПИЛ ?
  • 11 vlado

    19 49 Отговор
    с теб сме Христо! НАПРЕД, да смачкаме кочината заедно с прасетата в нея!

    Коментиран от #14

  • 12 Ежко

    34 4 Отговор
    Ице...не сте вие хората дето ще бутат кочината бе:)С какви ли не се събрахте, та чак се обезличихте! Никой не ви вярва. Набутахте се като патерица на Боко и вече сте безвъзвратно аут. Както и Магарешки, Винкела и Щембе Войвода...И те са аут следващите избори.
  • 13 Ощърбий

    25 5 Отговор
    Главните слуги на БСП клатят кочината.
  • 14 goni

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "vlado":

    Що бе човек?!:) Изяжте прасетата!:) Само не ми казвай че си мюсюлманин!:) А, пък в кочината ще завъдите други прасета!:) Бизнеса трябва да върви!
  • 15 goni

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Трябваше да се сетя, ама пусто смея ли да си помисля подобно нещо!:)
  • 16 Дай България

    21 4 Отговор
    Пинокио и партията му нямаше да съществува ако Виктор Орбан беше премиер у назе :):)
  • 17 Жорко Павето

    20 9 Отговор

    До коментар #4 от "Грантаджийче":

    Как с какви? С руски рубли и турски лири. Ти скъпа, загледала ли си физиономията на Христо Иванов, чистокръвен тюрк, може би и потомък на последния османски владетел.

    Коментиран от #19

  • 18 4664

    20 5 Отговор
    Кой е този хр.ив.
  • 19 Оле Оле

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Жорко Павето":

    Има прилика със Сюлейман великолепни
  • 20 Един ....

    28 6 Отговор
    С този комсомолски ентусиазъм , Христо Иванов спокойно може да се издигне до
    домоуправител .
  • 21 соросоидни кърлежи

    31 3 Отговор
    При вас г-н Иванов си подвизава и небезизвестния "искорик" арабо-вавилонска пръдня Джасим, който отрича баташко клане и сипе обидни думи върху всичко българско.Ви сте едни лакоми и вредни за България.Ако бяхме в някоя нормална държава досега този Джасим да го пратили в трета глуха,но тук няма държава, и когато събираш стотици изроди в една зала и наричаш Левски с обидни думи и никой не реагира ,напротив се чуват аплодисменти,за какво говорим и този враг на България е член на на вашата партийна шайка.

    Коментиран от #26

  • 22 GHOST 1

    20 3 Отговор
    НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ КАДРИ КАТО ИЦЕТО НЯМА КАК ДА Е УСПЕШЕН
  • 23 Поредният псевдомесия

    7 6 Отговор
    Да вземе Бойко пак да го направи министър на хранилката и той сам ще се откаже от партията си. Ако Слави се престраши да участва активно в политиката ще го издуха като сламка.
  • 24 Амадеус

    13 1 Отговор
    Тва е един глиган и затва мечтае за кочината:) Бях го видял в центъра с един корем до коленете и с един друг себеподобен глиган се смееха и грухтяха ,че и те като народа вървели пеша!
  • 25 Християнин

    15 2 Отговор
    Разбира се, че кончината няма да издържи. Няма и как да издържи с минимална заплата от 510 лв. Хората не са толкова глупави. Всъщност дори и това за минималната заплата е лъжа, защото след удръжките, от 510 лв ти остава около 400, а това означава, че минималното заплащане е 400 лв, а не 510. Хвала за търпението на българският народ. На Запад хората и един месец не биха изтърпяли подобна гавра.
  • 26 ПИПИ

    11 4 Отговор

    До коментар #21 от "соросоидни кърлежи":

    КОЙ БРЕ ЩЕ НИ ОПРАВИ ?ВИЕ ЛИ БАРАБАР С ТАЯ КУНЕВИЦА? ШАНС НЯМАТЕ НИКАКЪВ! СТИГА СТЕ НИ ОМАЙВАЛИ! ВРЕМЕТО НА ТИЯ НОМЕРА МИНА ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ОЩЕ БУНАЦИ КОИТО ВИ ВЯРВАТ!!!!!!!!
  • 27 Ха хааа

    13 3 Отговор
    Ми тя кочината е на снимката . 20-30 души от цялата страна , не слушат говорещия, чатат си из нета, само един внимателно спи. Атанасов. Ха хааа.
  • 28 да да

    5 2 Отговор
    Тоз ко рече?.
  • 29 Мунчо

    7 1 Отговор
    Тоя е едно от охранените прасета в тази кочина, дето с кеф да го клъцнеш!
  • 30 БАЦЕбаце баце

    10 0 Отговор
    Народа поумня и започна да ненавижда не тия дето ги серат в медиите а ония дето ги галят по главичките. Беше въпрос на време да се види че измислените ни медии са просто едни ефтини К
  • 31 волен сидеров

    3 1 Отговор
    ВСИЧКО Е ПРЕДВАРИТЕЛНО НАГЛАСЕНО
    никой ама абсолютно никой не трябва да ходи да урните -и -ще им лъснат далаверите на всички
    а дано се усетим ама ....надали
  • 32 коко

    2 4 Отговор
    Този е един от най честните хора които се опитват да се занимават с политика не случайно го махнаха от министър и направиха чудеса за да не влвзе в парламента.
  • 33 Ranbo Silek

    2 2 Отговор
    Защо когато времето беше наше с извинение се ,,осрахме”и сега се опитваме да изчистим пейзажа? Няма ,,лош” космос,има калпави ,,космонавти”.
  • 34 Асен

    2 0 Отговор
    Кочинатата няма да се оправи с присъствието на Иванов в парламента, просто ще се увеличи с още едно прасе
  • 35 Олимп

    2 0 Отговор
    Лелеле не мога да повярвам този колко си е повервал само! Тотално не се чува кви ги блещи!
  • 36 Токин

    1 0 Отговор
    Защо Христо Иванов е повярвал на своя шеф Иво Прокопиев и смята, че той е с нещо по различен от министрите на Борисов? Та нали и самият Иванов беше част от кабинет на Борисов? Тогава каква алтернатива е той, като също е бил част от кочината, както я нарича? Просто чрез него Прокопиев се надява да се докопа до реална власт, за да не влезе в затвора!
  • 37 Фелини

    1 0 Отговор
    Къде е тръгнал този некадърник да решава проблемите на България. Видяхме го много добре колко струва докато беше министър на правосъдието - пълен провал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове