Last news in Fakti

24 Юни, 2018 15:24 1 016 8

ГЕРБ: БСП опитва да опорочи истината за мигрантите

  • герб-
  • бсп-
  • мигранти-
  • данаил кирилов

„В днешните изявления на председателя на БСП няма нищо истинно. Това не ни изненадва. Бих искал да поставя акцент на вашето внимание върху развитието и съдбата на постановление 208 от 2018 г., което се цитира включително и в парламента в петък от г-жа Нинова. Спомнете си как това постановление беше отменено от служебния кабинет по заповед на този, който го назначава – президентът. В това постановление тогава се казваше, че се отменя това, но спешно се прие ново такова. В нарушение на всички процедурни правила беше прието същото такова“. Това каза председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на извънреден брифинг в централата на партията, съобщи novini.bg.

Той обърна внимание още на заглавието на това постановление и поясни, че става въпрос за двете специални групи бежанци – тези, на които им е предоставено убежище и тези, които са получили статут на международна закрила. "Това са случаите на защита, която се получава по силата на международните договори, по които България е страна. Това не са икономическите мигранти. Това не са онези тълпи“, каза Кирилов.

По думите му не може да има спор по това, че България и като член на ЕС, и като държава, присъединила се към основните международни актове дължи закрила на тези две групи лица. „Друг е въпросът, че една минимална група от бежанците получават такава закрила“, каза председателят на Правна комисия. Той обясни, че по онова време на служебния кабинет се е вземало решение къде да бъдат настанени бежанците.

Кирилов попита знаели ли са кметовете какви са вижданията на служебния кабинет за разположение на бежанците.

"БСП правят отчаян опит да се изведе истината за мигрантите извън контекста и да се опорочи. В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето. Да противопоставим чужденците на българската работна ръка. Никой не е проявявал такива идеи“, каза Кирилов. По думите му бруталността на тезата на Корнелия Нинова в петък e провокирала дори представителите на коалиционните партньори от "Обединени патриоти" да реагират мигновено, докато премиерът е пътувал до Народното събрание.

„Няма никаква връзка нито с демографията, нито с политиката по заетостта на лицата с решението на казусите по миграцията. Ние стриктно разграничаваме и премиерът дебело и многократно в петък разграничаваше двете


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ьт08

    25 2 Отговор
    Гнусна Еничарска Разбойническа Банда!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тях червеното знаме роди ги

    16 1 Отговор
    Всички,вкупом направиха така,че БЪЛГАРИНА ДА НЕ ГЛАСУВА ПОВЕЧЕ!
    ЗАДАЧАТА Е ПОСТИГНАТА!
  • 4 Анонимен

    16 2 Отговор
    На тия/ гробаджиите/, все някой друг им е срал в гащите!
  • 5 Ще горите във Ада предатели!!!

    13 1 Отговор
    Заедно с вашето постановление 208!!!

    Който си мисли, че Меркел напълни Европа с МИГРАНТИ от глупостта си и неадекватноста си, много се лъже и Я подценява!!!
    Това да напълни Западна Европа с МИГРАНТИ от Азия и Африка беше само, за временно, след което да ги разпредели по "квоти" във цяла Източна Европа, България и Западните Балкани!!!УСЛОВИЕТО което ТЯ изпълни, за да вземе ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ на Германия от "Федералния Резерв" в САЩ и да го върне в Германия!!!
    ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ на Германия вече си е в Германия, сега остава разпределянето на МИГРАНТИТЕ!!!
  • 6 Боко търговийката

    16 1 Отговор
    Герберастите отдавна са ни продали за пари на евтогейците и изобщо не слушайте, какви ги говорят лъжи, лъжи и само лъжи ! Като ни налазят орките, ще схванете за какво иде реч само, чентози дет ни продаде отдавна, ще изчезнал от тук и ще си харчи милиардите в САЩ ! Трябва ли ви жокер за кой иде реч или сами се сетихте ?
  • 7 Иванов

    1 1 Отговор
    Тиквите са пътници. Още през септември ще има избори и Славун ще ги отнесе, като куцо пиле домат! След това трябва риформа на съд и прокуратура и по- бързата процедура в затвора. Ял ри си суджуците? Ял си, аре при Ставри! Няма хиляда години само със сикаджийски мафиоти да се разправяме.
  • 8 Димитров

    0 0 Отговор
    с ВЪНШЕН ДЪЛГ над 50 МИЛЯРДА от ГЕРБ това е истината която премълчавате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове