868 4

Русенец преплува 10 км с вързана ръка

24-годишният Теодор Цветков набира средства за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания

Русенец преплува 10 км с вързана ръка

Русенец преплува с благотворителна цел разстоянието от 10 км с една ръка. Каузата на 24-годишния Теодор Цветков, треньор по плуване в спортното училище, е набиране на средства за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. Това е втората благотворителна акция на младия мъж, който през декември миналата година плува, за да подпомогне лечението на малката Мартина Танева от Банско.

"Тук е коренно по-различно басейн и езеро – тука има леко течение, мътна вода, вятър", разказва младежът пред БНТ.

Младият мъж, който две години поред вади богоявленския кръст от водите на Дунав и веднъж в Македония, от половин година помага на Илиян Русев от Фондация „Александър Русев” за раздвижването на деца с двигателни проблеми в басейн.

"Трябва да си помагаме хората един на друг, защото все пак сме хора, всеки може да изпадне в тази ситуация", споделя Цветков.

"Ние искаме да изградим цяла база с рехабилитационни центрове, както трябва да бъде. Когато влезе едно дете вътре за рехабилитация, да започне от рехабилитаторите, после да започне във водата и да има къде децата да ходят безплатно", разкри Илиян Русев – Скури от Фондация „Александър Русев”:

В момента Илиян Русев и Теодор Цветков помагат на близо 30 деца. Положителният ефект от водната гимнастика виждат и самите родители.

"Във водата има големи резултати, тъй като тя е плътна и всяко едно движение, без значение дали ти го предизвикваш или самото дете, то се получава. Просто всяко едно нервно окончание, всеки един мускул работи. И това е добре за децата."

За да изгради рехабилитационен комплекс, първата цел на Фондация „Александър Русев” е да събере средства за закупуването на терен от 4 дка.

Русе / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ежко бежко
  Отговор
  1 11:34  25.06.18
  Позитивна и добра новина,за млад човек,който мисли с главата си! Браво Илияне!
 • Расулюлах
  Отговор
  2 14:15  25.06.18
  Само с уши мое ли го мине тва хахах
 • Идиотоф
  Отговор
  3 15:52  25.06.18
  А ся да опита с вързани ръце и крака но с тежест
 • 4 12:15  26.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай