1 432 2

Обрат! Изтеглят закона за превозите

Превозвачите прекратяват протеста си, предвиден за днес, плакатите с надписи "Оставка" вече се отстраняват от превозните им средства

Разпоредил съм на Станислав да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара, договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с превозвачите в Министерски съвет.

Сивият сектор да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран, добави Борисов.

Превозвачите прекратяват протеста си, предвиден за днес, плакатите с надписи "Оставка" вече се отстраняват от превозните им средства, а автобусите, които се бяха събрали в района на храм - паметника „Свети Александър Невски“, започнаха да се изтеглят.

Там се намират около 20 автобуса.

Превозвачите протестират срещу законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара. В него е заложено камарата да предлага на министъра на транспорта да лицензира или не фирми-кандидати за лиценз и да контролира дали фирмите спазват закона.

В 11 часа премиерът Бойко Борисов покани протестиращите на среща. На разговора присъстваха и вносителите на законопроекта.

На автобусите бяха сложени плакати с надписи: „Обединени срещу приватизацията на бранша“, „НЕ! на първото частно транспортно министерство!!!, „Г-н Московски, къде сте?“, „Г-н Цветанов, нашият бранш е обединен повече от всякога. Не искаме месия!!!“, „Г-н Иванов, вносителю, вече измисли ли мотивите?, „Г-н Борисов, „мишок“ или „котарак“ е Столарски???“, „Г-н Борисов, идват избори“.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Други превозвачи плашат с протести

  Други превозвачи плашат с протести

  Мащабен протест с участието на 3000 камиона на 4 юли ще организират представители на транспортния бранш, ако Законопроектът за автомобилна камара ...
  25.06.2018
  1 039
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Просия
  Отговор
  1 15:02  25.06.18
  Това е поредното доказателство, как единността води до победа, но комунистите са си комунисти и докато съществуват...оправия няма...няма единност, няма нищо...
 • Маркс
  Отговор
  2 18:06  25.06.18
  Кой е Станислав бе, брат ти ли, баща ти ли, да не си в кръчмата та говориш на малки имена. Необразован бабаит.

Напиши коментар:


Публикувай