26 Юни, 2018 23:29 2 512 17

27-годишен уби домашното куче на съселянин

  • убийство-
  • куче

27-годишен мъж е задържан за убийство на домашно куче в село Доброплодно. Това съобщиха от ОДМВР - Варна.

Сигналът за убитото животно е получен на 24 юни т.г. Съобщено е за това, че в село Доброплодно е умъртвено домашно куче, собственост на 40-годишен мъж от селото.

След проведени оперативно-издирвателни дейности и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е мъж с инициали Ж.С. (27 г.), местен жител, който е прострелял кучето със законно притежавана въздушна пушка в двора на имота си.

По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4,5 ли 5,5 или 6,35 кажете

    18 25 Отговор
    Голема работа пумяра сигурно не е млъквал или е бил злобен и получил чашка за награда

    Коментиран от #3

  • 2 ГОСТ

    14 12 Отговор
    да като на снимките като искат помощи за деца дават дете бяло нещастно най горкото на света а помощите знаете за кои деца са
    та и кучето на снимката едно добричко такова а всъщност е помияр дето лае денонощно ама като не е пред тях много ги защитават кучетата и аз ги обичам и ромите оничам ама да не са пред нас:)

    Коментиран от #12

  • 3 ...

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "4,5 ли 5,5 или 6,35 кажете":

    Това, че хората са дебили, не значи, че животното трябва да отнесе последствията. А в случаят единият от двамата е виновен - или стопанинът, или онзи с пушката, но кой получава куршум? "Помиярът"... Това е все едно да застреляш детето на съседа, защото по цял ден пищи и се смее из двора... не е виновно детето.
  • 4 Михаил

    17 15 Отговор
    Нужни са закони за стопаните на кучетата, за лаят им, за агресивността им... Нужно е одобрение от съседите за притежание на пес... Както е по дебелите книги по света... В крайна сметка това са човешки хабитати, а не кучешки...

    Коментиран от #6

  • 5 SSS

    12 11 Отговор
    "ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА ЕДИН НАРОД СЕ СЪДИ ПО ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ ЖИВОТНИТЕ!"
    ...А тук страшно много помияри правят неграмотни коментари....но има възмездие-запомнете!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Гавриил

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил":

    По делата им ще ги познаете. Доколко са "човешки", "хабитатите".
    Аз като гледам са повече цигански, кучешки, гейски, бандитски...
  • 7 толерантен

    10 12 Отговор

    До коментар #5 от "SSS":

    И кое е правилното отношение - да ги храним с децата си, може би!? За да сме баш циЛИвиЛИзовани.
  • 8 Зло куче

    5 8 Отговор
    Простотия , диващина и злоба =човешки пУмияр. Дано закичат тоя с присъда.
  • 9 Кики

    9 11 Отговор
    Сега обвиняемия ще може спокойно да се разхожда със семейството си на тишина, спокойствие и сигурност! Нали всеки човек иска това. А собственика на кучето вече ще има едно на ум. Знам какъв е ужас... на три етажа над мен има пинчер, който по цял ден лае, не мога да чуя телевизора и го увеличавам почти докрай. Кучетата трябва да бъдат забранени!

    Коментиран от #11

  • 10 Българин

    8 8 Отговор
    Евала! Убил го е в двора си! Нали помните как се нахвърлихте срещу родителите изпуснали детето си в чужд двор и наръфано от пес! И този пес е нахлул в чуждия двор. защитниците на животни да започнат лая си сега!
  • 11 ...

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    Ами не, просто не всички хора трябва да имат право на кучета! На някои индивиди всичко им пречи, и нямат угодия. Но дайте да трепем кучета, така ще си избием комплексите поне...
  • 12 Ташко Мъдев

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    Животните са като децата. Както си го възпиташ. Повечето хора си мислят, че като имат куче, било на каишка или не, то ще се самоотгледа и самовъзпита. Това си е отговорност, независимо дали е куче, котка или маймуна. Аз например, съм охрана и от известно време едно улично се мотае в предприятието и си го възпитах. Нито хапе, нито по хората лае, с пръст в г*за да му бръкнеш нищо няма да ти направи. Но както казах - въпрос на възпитание. И преди да застреляте или отровите някое улично животно се замислете - дали пък човека, с намесата си в природата не е виновен за случващото се. Ако въпросните животни не бяха "потурчени" от НАС сега нямаше да има нахапани и убити от тях. Само сме си виновни, че е така. Където се е намесил човек - все е усещал пейзажа. Вината си е изцяло и единствено в самите нас. В природата си има закони, които човекът не просто е забравил и нарушава, а директно унищожава! Ние не доминираме, не сме върхът на хранителната верига, ние сме самозабравили се егоисти и унщожители. И ще е така докато и последното диво животно и дърво не изчезнат, а стях и ние. Уви, тъпотата, себичността и алчността ни ще ни отреже собствената ни глава.
  • 13 Шаран БГ

    2 5 Отговор
    Коментар № 5 SSS. Аз съм шаран, но такава "гениална" сентенция не бях чувал!!
    А няма ли всяко животно предназначение в човешкия живот? Човекът ли трябва да служи на животното или животното на човека ? Много са странни разсъжденията конкретно на " кучешките любимци ", които ядат с огромно удоволствие свински пръжоли и телешки суджук, но отглеждат кучета вътре в домовете си. Особено "приятно" за всички наоколо е куче в апартамент от многоетажен жилищен блок....лаещо, виещо, хапещо.....
    Кучето, както и всяко едно друго животно, има съответното предназначение в живота на човека. То е: охрана, помощник в работата на човека. Най-малко трябва да спи в леглото със стопанина си, защото много го обичал. И когато това животно не изпълнява предназначението си или прекалява с неприятните си нрави за околните - трябва да се махне от там. Ако трябва и да се премахне !!!! Било то куче, котка, бик, овен или пръч !!!
    Не използвайте оръжие срещу некадърни кучета или техните стопани - вече сме "баш европейци " и е подсъдно !!!
    По тъмно, по тъмни улици, със тъмни дрехи и маска на лицето , хвърлете на кучето кюфте или кебапче ..... със "плънка"... Здравословно е за хората наоколо !!!!!

    Коментиран от #15

  • 14 ****

    5 3 Отговор
    Става въпрос за куче в селски двор,а не по улиците или в апартамент,правете разлика,сега този селски идиот трябва да си получи заслуженото,за да знае за напред,че по този начин не може да си избива комплексите.
  • 15 Някой си

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Шаран БГ":

    Много те моля НЕ се размножавай.Достатъчно злобни хора има...
  • 16 Мунчо

    1 2 Отговор
    Било е някакво пале, защото с въздушна пушка, можеш само да разяриш кучето от снимката, а последствията са – пушката на трески, човекът на мръвки.
  • 17 Ха-ха-ха

    3 1 Отговор
    Най важно е ако си на село да се разбираш и да не завиждат на съседа си.Нормално е да се отвърже кучето на съседа и да дойде на гости.Случвало се е,обаждам му се да влезе да си го вземе и готово.Утре може на мен да се случи. Стига човек да е съвестен,да не го пуска нарочно,особенно ако няма огради.Всичко зависи от нас хората,дали си правим напук или не,другото е следствието.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове