1 147 2

Шеф на болница поема НЗОК

Информацията все още не е потвърдена официално

Венцислав Михайлов

Изпълнителният директор на столичната болница „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев ще е вероятният нов директор на Националната здравноосигурителна каса. Д-р Дечев е кандидатът на ГЕРБ за поста, който наскоро бе освободен от инфекциониста проф. Камен Плочев.

Информацията все още не е потвърдена официално, но срокът, в който партиите трябваше да излъчат свои кандидати, изтече до края на работния ден в понеделник. Според запознати изборът на д-р Дечев не е изненадващ, а е логичен, тъй като въпросният кандидат се разбира добре със заместник - здравния министър Жени Начева, която е и председател на надзорния съвет на касата.

Дългогодишният директор на болница „Св. Иван Рилски” бе отстранен от длъжност през 2015 година от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов, защото се възпротиви на идеята за сливане на лечебни заведения и организира протести срещу орязани болнични бюджети.

Две години по-късно д-р Дечев бе върнат начело на "Св. Иван Рилски" от служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев, с аргумента, че при неговото управление лечебното заведение е показало по-добри финансови резултати.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Инкогнито
  Отговор
  1 11:17  03.07.18
  А честито скоро ще си вземе яхтата която иска оттдавна
 • Пешо
  Отговор
  2 11:36  03.07.18
  А с Москов какво става? Защо още е на свобода?

Напиши коментар:


Публикувай