1 346 3

АБВ с още мотиви за оставката на Валентин Радев

От АБВ настояват прокуратурата да провери вярно ли е, че в Кранево има командировани служители на МВР, настанени в хотелски комплекси на лица с повдигнати обвинения

АБВ с още мотиви за оставката на Валентин Радев

АБВ допълни мотивите си, с които иска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. По време на пресконференция председателя на партията Румен Петков заяви:

„Допълнителните мотиви за оставката на Валентин Радев са няколко. На първо място е докладът на Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС. Комисията в своя доклад констатира 36 случая на искания до трафични данни от операторите без съдебно разпореждане. 33 са направени от МВР.

Това означава, че се контролира трафикът на този, за който е поставена целта като цяло. Това е престъпление. За него носи отговорност министърът на вътрешните работи. От АБВ сме смаяни, че в НС това не впечатлява никой. На този фон е констатирано, че 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство.

Всеки, който има достъп до материята знае, че Интерпол работи с МВР. Т.е. или министърът не е в състояние да организира работата на звеното, или не е в състояние да я контролира и това е въпрос на некадърност, или е част от схема. Министър-председателят трябва да си избере това негов проблем ли е - с достъпа до трафика и с 114-те издирвания? Ако премиерът смята, че това е негов проблем, г-н Радев трябва да продължи да заема длъжността си“, подчерта той.

Петков настоя и прокуратурата да провери вярна ли е информацията, че в Кранево има командировани служители на МВР, настанени в хотелски комплекси на лица с повдигнати обвинения. „Ако има такива случаи, да се вземат мерки и да се установи кой реши да ги настани там, защото това не може да стане без знанието на министъра“, категоричен бе той.

В заключение председателят на АБВ алармира и за отказ от страна на ръководството на МВР да предприеме необходимите действия за изпълнение на изискванията на изборното законодателство за провеждане на дистанционно електронно гласуване от началото на 2019 г. По думите му днес вътрешното ведомство саботира тази възможност, въпреки ясната политическа декларация от страна на ГЕРБ, че ще работят за електронно гласуване.

„Електронно гласуване на предстоящите избори за европарламент и за местни органи на самоуправление няма как да се проведе. Технически не е възможно, защото досега няма предприети действия по обществена поръчка за подготовката на документите за самоличност на българските граждани. Трябва да е ясно, че дистанционното електронно гласуване е сериозна предпоставка за контролиран вот. Ако сме готови няколкостотин хиляди гласа, дирижирани от чужбина, да решат изборния резултат както за Европарламент, така и за българско Народно събрание, да продължим в тази посока.

Сигурно за Естония този тип гласуване е добър, но при нас обективната ситуация е съвършено различна. Минимум 250 000 гласа от чужбина за точно определени кандидати. Сега всички лъжат, че искат дистанционно гласуване, но никой не го прави. За това трябва да се излезе пред обществото и да се каже: „Стига сме се лъгали, че ще има дистанционно електронно гласуване, нашият стремеж да гарантираме свобода и почтеност на избора в максимални възможности като държава и институции не предполагат решение за електронно дистанционно гласуване“, каза още Румен Петков.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АВV
  Отговор
  1 16:38  04.07.18
  На министър В.Радев само бандитите имат основание да искат оставката, и лудите. Този не приава да е луд.....
 • 123
  Отговор
  2 23:06  04.07.18
  Тоя пияница забрави ли какво представляваше като министър?Неговата партия не го изтраяха и го изритаха от МВР тръгнал по всички студия акъл да дава.Интересно дали пикае в шадарваните като не е министър.
 • Велислав Дърев
  Отговор
  3 14:55  05.07.18
  Айде бе. Пишльото иска оставка. Пак е зачервил гребена с някоя пърцуца.Оринирането в шадрафана е неговия специалитет. Да не забравяме , как върна ключовете на автомобила на оная мутра , който бе задържан.

Напиши коментар:


Публикувай