4 Юли, 2018 18:39, обновена 4 Юли, 2018 19:00 3 118 27

Премиерът: Изтегляме закона за акциза върху бездимните цигари (ВИДЕО)

  • акциз-
  • бездимни цигари-
  • цигари-
  • тютюн

Освен ГЕРБ, никой друг не мисли за бюджета. Всеки мисли как да правим разходи, възмути се Борисов

Премиерът: Изтегляме закона за акциза върху бездимните цигари (ВИДЕО) - 1

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Солун за среща с колегите си от Гърция и Румъния и президента на Сърбия. При кацането си на солунското летище той се изказа гневно срещу коалиционния си партньор "Обединени патриоти" заради отказа им да подкрепят законопроекта за повишаване на акциза за бездимните цигари.

"Когато опозицията ни атакува разбирам,това им е работата. Но в случая говорим за нашите коалиционни партньори. Ще минат два-три месеца и ще гледаме бюджета, тогава пак ще искат пари. Дали цигарите са с огън, без огън, без дим, на тях пише вредни за здравето. И загубата в бюджета е видна", каза Борисов.

Той бе категоричен, че единствено ГЕРБ мисли за бюджета всички искали повече пари "все едно държавната хазна е каца без дъно".

Борисов обяви, че е разпоредил законопроектът да бъде оттеглен, но предупреди, че така бюджетът ще загуби 20-30 милиона лева, които ще бъдат наваксани наесен при обсъждането на исканите от Обединените патриоти допълнителни средства за пенсии и за модернизация на въоръжените сили:

"Няма да сме вечни! Но да запомнят това – този зверски популизъм няма да излезе надобре. И затова ние казваме ясно и точно: Единственото, в което се заклевам, когато прочетох, не можах да повярвам сутринта, целта ни е била да си попълниме бюджета, щото веднага сега имаме на минус. Разходите отиват милиард и половина нагоре от искания, а влизаме на минус в събираемостта. Добре, приемам го. Щом ще ни обвързват с някой си, няма да го правя".

Незнайно как, но Борисов не намира връзка между повишаването на акциза на бездимните цигари и производството на конвенционални такива и как поскъпването на марката на Philip Morris, например, ще "бръкне" в джоба на тютюневите холдинги у нас.

"В България всеки говори за реформа, но в момента, в който речем да направим нещо, което е в полза на обществото и да се дадат повече пари за други дейности... изведнъж започват "Кой?... майка му, леля му..." Какво общо има с производството на цигари това?", недоумява премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    64 1 Отговор
    Намалете краденето и бюджета може да се върже!
  • 2 Стефчо

    42 0 Отговор
    Мирише на развод!

    Коментиран от #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хк+йххххйххх

    45 1 Отговор
    Правителството на герб е към края си.

    Коментиран от #22

  • 5 шубето е голЕм страх

    37 1 Отговор
    Много го е страх, че ще му дръпнат кокала и ще падне от власт и затова постоянно говори, като шизо с раздвоение на личността !!!
  • 6 Граф Монте Христо

    39 1 Отговор
    Абсолютно нищо не разбрах?? Горкия става все по-тъп и по-тъп и не може да се разбере какво казва. Едно е ясно-става дума за цигари, пари и бюджет, но какво иска да каже един господ знае??Не е лошо, когато говори по медиите, да има преводач до него, който да превежда на български език какво казва...

    Коментиран от #8

  • 7 Варна

    28 0 Отговор
    Е кой да мисли за бюджета? - За бюджета мисли онзи ,който разполага с него! А аз по- скапани бюджети от 2009 година не съм виждал!
    Да вземе да отговори защо така някак рязко започна да намаля резерва, а уж цъфтим и все повече пари събираме...

    Само си помислете:
    Събираме около 27 млрд. данъци
    Дават ни около 3 млрд. субсидия
    Всяка година продаваме нещо от държавната баница за около 1- 2 млрд и това ни е целият бюджет!

    Сега си представете при постоянно растящи държавни разходи и съответно чиновници .... Имаме дълг от 25 млрд. лева без лихвите, 50 000 души емиграция на година, отрицателен прираст на населението с влошена демогравска структура в полза на циганете. Ширеща се неграмотност и икономика, която лесно може да я "хване маната" и за 1 седмица буквално да умре.
    Ей това е великата българска действителност на Бойко Борисов.
    Когато дойде на власт хората в страната бяха с 500 000 повече и дълговете ни бяха точно 9,4 млрд. лева
    - "На голяма далавера сме с този"
  • 8 тактик

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Граф Монте Христо":

    Това е висша тактика, защото като плямпа несвързано после винаги може да каже, че е имал друго предвид !!! Вожда е глупав, но селски хитър ! ;)))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сикиджам

    15 2 Отговор
    Тия па смешници патриотите големи патриоти,освен на онзи хухавеско с обиколките по дискотеките като омбашия с ръцете в джобовете нищо друго не се видя от тия.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ганя Балкански

    18 1 Отговор
    Аджеба субсидията по 11 лева за глас не раче да я махнете хаирсъзи такива.Оти врякахте преди изборите да се намали.Съд за вас за лъжите ви и краденето на народна пара.А раята спи и опиянена от харизмата и словоохотливостта на Боко гледа как обеднява ежедневно без да си мръдне пръстта и да излезе по площадите.Ми така ще е лош материал.Новия е още по лош само шмърка бело и бичи яка чалга с третокачествен алкохол.Циганите ще са дерибеите на ганьовците.....
  • 13 Ганчо

    18 0 Отговор
    Кат му свият сърмите от Брюксел- изтегля! Пионка.
  • 14 Инкогнито

    19 0 Отговор
    Това е Боко УДОБНОТО НА ЕС излиза им и евтино така че ЕС са ни харизали на него и му помагат да фалшифицира избори България е заложник на ЕС!

    Коментиран от #21

  • 15 111

    17 0 Отговор
    Айде оттеглете се и вие.Стига нещастие под ваше управление.Хора сме и ни се живее.
  • 16 12345

    13 0 Отговор
    Колко закона оттеглиха от ГЕРБ за последните 2-3 месеца. Нещо им куца законотворчеството. Как иначе, като законите са им яко лобистки. Вземат едни пари и внасят нещо недомослено, което ще облагодетелства някое лоби. Народа се вдига на протести и ББ спира закона.
  • 17 Ben10

    6 0 Отговор
    Боко като се придвижва с бодигарда не се разбира кой е охраната кой министъра :d
  • 18 Георгиев

    11 0 Отговор
    Според Борисов взимането на едни пари, от обществото, е в полза на обществото?!
  • 19 filo

    0 12 Отговор
    Бре, платените плювачи с по няколко ника не си губят времето.
  • 20 Хектор

    12 0 Отговор
    Кой го избра тоз чукундур?
  • 21 Дефакто

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Инкогнито":

    Абсолютно.Друго,защо не се намесиха в правосъдната система тези води ненапити евро-чакалите?!?
  • 22 Депутат

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хк+йххххйххх":

    Няма откъде да крадат едно удоволствие остана на Българина и гледат да го откажат да прават услуга на контрабандити да внасят нелегални цигари. Що не кажате веднъж да напрасвим заплатите кат. европа а наще си лапат преяждат уливати ще ги изберат пак за едно кебапче
  • 23 Къртев 🐓

    8 0 Отговор
    Бюджет се прави с призводство, износ и високи доходи, т. е. с висок БВП.
    Ако правиш бюджет с акциз, данък и пестиш от пенсии и социални нужди. Това означава, че държавата е фалирала. Това е рекет и то директно върху населението и по-точно народа, който не е виновен за съсипването на работещите заводи, които са изградени от умиращите от глад и бедност наши баби, дядовци и родители.
    И не забравяйте на следващите избори да изберете ГЕРБ!!!

    Коментиран от #24

  • 24 Къртев 🐓

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Къртев 🐓":

    Преди 10г. имах 1 приятел в САЩ, а сега имам 1 в България! Така се управлява от тези сладкодумни мошеници,
  • 25 Ха де

    3 0 Отговор
    Все не стигат парите, само за сравнение между най-голямата икономика в света - САЩ и нашата. Бюджетът на България е от порядъка на 40 млрд лв годишно на фона на 90 млрд лв БВП., което наближава 50% пари разпределени от държавата. САЩ имат 20 трлн долара БВП и около 3 трлн долара бюджет. По-малко от 20% преразпределя държавата. Нещо куца в сметките на бате.
  • 26 Политолога

    7 0 Отговор
    Същите, бездимни цигари си купих от един испански остров за 2,49 евро, при кутия конвенционални 5 евро. Бойко, бъджета няма да обеднее с тези пари. Намалете безсмислените, глупавите, излишни разходи. Намалете броя на депутатите с 20-30%. Справете се с източването на ДДС, незаконния сеч на българската гора, намалете броя на излишните агенции, комитети и раздутата адмиснистрация
  • 27 Пудел

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стефчо":

    Няма развод помиярите ще отстъпят наздраве.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове