13 Юли, 2018 09:24 2 464 29

Елена Йончева: Провалихме се начело на ЕС

  • елена йончева-
  • емил радев-
  • ес-
  • българия-
  • председателство

Софийската декларация е отстъпление от Солунската, поставени са много изисквания към Западните Балкани

Елена Йончева: Провалихме се начело на ЕС - 1

Когато няма съдържание, слагаме една лъскава опаковка. Това заяви в „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ депутатът от БСП Елена Йончева.

„Много погледи бяха вперени в нас,. Успяхме да се справим отлично, така смятат колегите ми в Брюксел“, репликира на Елена Йончева европейският депутат от ГЕРБ Емил Радев.

Депутатът от БСП обаче смята, че успехът на председателство трябва да се изразява в изготвяне на политики, а не в правенето на събития.

„Македония получи покана вчера за НАТО“, отбеляза Радев. Председателството според него е успешно, защото са отпуснати са средства за сближаване на страните от Западна Европа, подобрена е миграционната политика, има много успехи в борбата с престъпността и България е все по-близо до Шенген, смята Радев. Срещата на лидерите на ЕС с Ердоган също е едно от постиженията на председателството. Според Радев тя е разбила леда на диалога между Турция и ЕС. Благодарения на това границата на съюза става все по-стабилна.

Елена Йончева каза, че реалните резултати, които могат да повлияят положително на хората, са малко. Като пример дава малките субсидии на ЕЦ към българските земеделци.“След българското председателство Европа не е на две, а на много скорости“, казва Йончева. Допълва, че миграционния натиск не е намалял и граничните камери не работят. „Обществените нагласи понякога се формират от това, което се показва на екрана, когато няма съдържание, слагаме една лъскава опаковка“, казва Йончева. Смята, че жизнения стандарт на българите не се е променил след председателството на Съвета на ЕС, напротив, българите стават все по-бедни. "Софийската декларация е отстъпление от Солунската, поставени са много изисквания към Западните Балкани", казва Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    32 14 Отговор
    Тази е много противна личност! Незнам как може да има толкова нагъл човек!
  • 2 Реалист

    24 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Когато няма съдържание, слагаме една лъскава опаковка ---- Точно такова е поредното кално изявление на руската елена. Опитва се да скандализира с "гръмогласни" изявления БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ. А в същия момент си мълчи като партизанин на разпит за едни 2 000 000 лева получени от Пловдивския панаир по времето на възлюбения и Стани-шеф. Докато избираме марионетки на кгб в Българския Парламент, така ще е - ще ни ръсят простотии предназначени за изкуфели бабички и пенсионирани старшини. ленчето и курнито никога не могат да надскочат себе си - крадливи лелки скандалджийки.
  • 3 Провален

    33 11 Отговор
    Едно е сигурно - при БСП щеше да е по-зле.
  • 4 Герберастите затриха БГ.

    15 27 Отговор
    Ясно е на всички че ГЕРБ насади мизерията в България трайно скоро ще си мажете филия асфалт за вечеря!!!
  • 5 гост

    24 10 Отговор
    Червена уроспия ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕЕВ

    24 11 Отговор
    И ТАЯ КРАДЛА ВМЕСТО ДА СЕ СКРИЕ В МИША ДУПКА,ТЯ КОМЕНТИРА .ЕЙ ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Инкогнито

    11 24 Отговор
    Елена Йончева е една от най- интилигентните жени някога раждана по тези гео.ширини обаче простотията в България това не може да го оцени.Простотията българска затри България!!

    Коментиран от #10, #11, #15

  • 10 Явен

    20 7 Отговор

    До коментар #9 от "Инкогнито":

    И точно затова си Инкогнито, щото ще да те е срам, ако открито изкажеш тази безумица. Правописът ти, между другото, е достатъчно красноречив кой и как затрива моята България...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Запознат

    11 19 Отговор
    Елена Йончева осъдиди Борисов а не обратното нали? Всички видяхме кой е клеветника!! Тая ограда се построи на тройна цена за сметка на вашия джоб и отново е не ефективна!
  • 13 Morgoth

    17 9 Отговор
    Дори президента, дето си мерят с Бойко някои части от тялото, признава успеха на председателството. Само депутатите на БСП седят и злобеят отстрани. Не разбраха тия хора, че нищо не става и от тях и от скапаната им партия.

    Коментиран от #14

  • 14 НКВД

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Ти лично какво спечели от това прецедателство? Може да отговориш и с перспектива за бъдещето!и Пенка,Менка ,Стоянчо,Детелинка също да отговорят ако знаят изобщо за какво става дума във въпроса!
  • 15 Мъка,мъка....

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Инкогнито":

    Интелигентността я получава директно от долната глава на любовниците си......
  • 16 Осъди го, така е !

    14 5 Отговор
    Наистина, Борисов е виновен, че успя да намери документи с които да докаже как Йончева е завлякла от “бедната” БНТ “само” 800 000 лева , а не за милион! За съжаление се оказа, че другите пари са взимани под масата и Йончева даже не се била разписала за тях, та затова тя “спечели” делото.
    Ама ти не си разбрал какво е спечелила май, а?
  • 17 Руснак

    14 7 Отговор
    Ай тая пак се изс.а на метеното
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Инкогнито

    7 13 Отговор
    Абсолютната скръб си! И всички които плюете по тази смела и интилигентна ЖЕНА единствено може да бъде сравнена с Тома Томов обиколила е всчки горещи точки по света поскедните 20 г.сама с оператора си и има филми които са купени за милиони $ !!! А тоя пожарникара не може да и стъпи и на малкия пръст!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s baqtiq

    11 5 Отговор
    до кога ше дават грозотий по телевизора:)
  • 22 Жоро

    10 5 Отговор
    МЕГА АНТИПАТИЧНА!!!
  • 23 112

    8 6 Отговор
    Нека да си плямпа, никой не и вярва на тая.
  • 24 onq s baqtiq

    9 5 Отговор
    жълти зъбки и нерви лабави:)
  • 25 889

    4 10 Отговор
    Гробаджиите нещо гледам се плюнчат! И както винаги, те дават определения и квалификации. И разбира се нищо в подкрепа на тезите си. А кое не е вярно? Д с кое не сте съгласни? Кое му е великото? Какво спечелихме като страна лично? Аз мисля, че спечелихме разходи. Вероятно Македонците и Гърците спечелиха... А ние? Аз да битам колко ни струват преводачите, от както Борисов е на власт? - Понеже му трябва превод включително и когато говори към собствената си страна! Все някой излиза да обяснява какво бил казал и какво не! Външният министър който трябва да обикаля и да се занимава с основната си дейност стои в офиса, а Ганьо се разхожда и ръси "велики" мисли из Европа. Както каза др. Михайлов - Политически анекдот!
    И пак да питаме премиерът ни доказан лъжец ли е? - Съдът какво каза?

    Коментиран от #27

  • 26 Мунчо

    4 2 Отговор
    То бива да е нещастно, да е тъпо, противно, но да го пускат при цялата му поредица ГЛУПОСТИ, които плямпа постоянно е направо перверзно, но нали такава е и самата партия БСП, една продажна проститутка, която е "социалистическа" само в заглавието, а всъщност е ОЛИГАРХИЧНА партия, която прокара закона за плосък данък, защото 95% от олигарсите са при тях, а една група даже е в управлението.
  • 27 оня с коня

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "889":

    А какво направи твоята възлюбена Елена - пръкса пари за разследвания, с които постигна едно нищо, освен че гушна много пари за хонорари. Борисов не беше осъден за клевета, а реално за това, че нямаше писмени доказателства срещу руската к.ва на Станишев. Това е политическа война. Радвайте се на шефката си, която ако помня беше свалена от Станишев заради корупция...

    Коментиран от #29

  • 28 Гост 2

    2 3 Отговор
    Олицетворение на комунистическия идеал.На борба с класовия враг/физическо унищожение/ според техните исторически действия ,а сега ми говори за ценности.Е стига де.
  • 29 889

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Нещо бъркаш ми се струва! - Резултатите трябва да ги търсиш от държавните органи, на които е вменена тази функция!
    Имаш полиция, прокуратура, данъчни, икономическа полиция, КОМПИ- Монпи и каквото там се сетиш! А за клеветата пак не си подготвен! Ето какво пише: Публикувано във факти.бг: “Съдът реши: осъжда Бойко Методиев Борсов и партия ГЕРБ да платят солидарно на Елена Николова Йончева сумата от 5000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от накърнена чест и достойнство, причинени от противоправно поведение на Бойко Борисов, изразяващо се в отправяне на неверни твърдения”. - Сиреч КЛЕВЕТА!
    И накрая да те светна, че съм безпартиен, но пък ненавиждам Борисов. Буквално го мразя в кръвта си заради това, което направи с държавата ни и естествено най- вече заради кражбите му с Пеевски, Валентин Златев и един куп други нагли твари. Естествено няма да забравя и тъпото и нагло копче Цветанов. Само той ни докара съдебни разноски за 500 000 лв когато бе вътрешен министър. - А вместо да се извини за разходите, наглото л-но заяви, че се гордеел със себе си. Аз обаче не съм съгласен с това и винаги, ще съм против такива хора. - Винаги!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове