Last news in Fakti

16 Юли, 2018 08:14 4 187 13

Бяла, Кресна, Бургас - Варна… Отсечките на смъртта!

  • катастрофа-
  • катастрофи

Основната причина за тежките ПТП-та е висока скорост

Бяла, Кресна, Бургас - Варна… Отсечките на смъртта! - 1

Над 162 са опасните участъци по високоскоростните пътища в страната. Става въпрос за изходите на градовете в посока на магистралите, пътят Русе - Бяла, Кресненското дефиле, отсечката между Бургас и Варна и още много други.

В разгара на летния сезон се засилва и трафикът по скоростните пътища на страната. За жалост черната статистика на тежки пътнотранспортни произшествия продължава да слага черните точки на смъртта на картата на България.

27 са жертвите от началото на годината по българските автомагистрали. За 2017-та загиналите по широките и високоскоростни пътища у нас са 62-ма.

Сред опасните участъци са изходите на градовете посока автомагистралите.
В Пловдивска област най-опасна е автомагистрала "Тракия" от 107 до 149-тия километър, в който участък само за една седмица загинаха 7 души, сред които е 2 годишно дете.

"Съветваме пътуващите да съобразяват своето поведение с метеорологичните условия", посъветва гл. инспектор Бетьо Гергинов от Пътна полиция – Пловдив.
Кресненското дефиле и проходът Предел. Това са така наречените пътища-убийци в Югозапада. Трафикът от тежкотоварни камиони и коли е много интензивен, видимостта в дефилето на много места е изключително слаба, а правите участъци много често лъжат шофьорите, затова и огромният брой на пострадали и загинали при катастрофи не изглежда никак случаен.

"От началото на тази година до настоящия момент имаме 124 тежки ПТП-та с 11 убити и 159 ранени, което за радост наша радост в сравнение с миналата година имаме намаление по всички показатели", заяви пред „Нова телевизия“ ст. инспектор Петър Овнарски от Пътна полиция – Благоевград.

Една от най-невралгичните точки на магистрала "Марица" е в нейния край, където тировете преминават в скоростната лента, а автомобилите буквално профучават край тях.
Въпреки че е сравнително нова, по "Марица" не липсват и проблеми с настилката, особено в стария участък от Харманли до Свиленград. Там те се запълват почти всяка година.

В Русенска област пътят с най-много черни точки на смъртта е отсечката Русе - Бяла. Голям наклон, остър завой и стесняване на пътя – Беленския баир, едно от най-опасните места между Русе и Бяла.
По статистика на КАТ през първите 6 месеца на годината по този път са станали 21-а катастрофи с 36 ранени и двама загинали.

От началото на годината между Монтана и Видин са станали 100 пътно-транспортни произшествия с 5 загинали и над 30 ранени. Основната причина е несъобразената скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 1 Отговор
    В България няма построени скоростни пътища.Авторът на тази статия не е запознат с ЗДвП
  • 2 364

    20 2 Отговор
    За София е важен само техният комфорт. Повече от век наливаме пари в столицата, а резултатът е само претенциите за по- добри условия за тях. Всяка година правим статистики. Знаят се най- опасните пътища и нищо! Прави се метро, околовръстни шосета и не знам какво още, но за най-опасните места продължава само да се отчитат статистически данни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 запознат

    9 2 Отговор
    Няма отсечки на смъртта. Има смъртници.
  • 5 Boxer

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "истинко":

    Не бързай да ни отписваш! Tе другите народи щото са цвете.
  • 6 ХАХАХ

    5 10 Отговор
    do364 (2)

    Защо намесваш София, София е град с отделен бюджет.
    Отделно в София се плащат едни от най-големите данъци, защото много голяма част от доходите са на светло, за разлика от провинцията, където се оказва че всички са на минимална заплата. Защо на провинцията винаги София име виновна. Събирайте си данъците и си оправяйте градовете. Да ама не. Отделно би било в София да се въведат винетки за паркиране на коли с чужда регистрация. тъй като те не пътни данъци в Сф., а пълнят паркингите, а и пътищата в петък и неделя.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Член

    6 2 Отговор
    Кресненското,и Русе -Бяла са супер-мега натоварени двупосични пътища,които не са се променяли от 100 години.И някакви индивиди ще ми протестират против строежа на магистрали били те еколози,археолози.Вземи едно дърво ииии......
  • 8 ох охх

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХ":

    Бягай се прегледай със собствени доходи щяхте да имате само на циганите каруците.
  • 9 smeh

    5 0 Отговор
    Пуснете идиотите по най-обезопасения път и ще го превърнат в гробище.
    Предлагам да се промени знака "Участък с концентрация на ПТП" на "Участък с концентрация на идиоти", където нормално движещите се шофьори да преминават очаквайки всевъзможни изпълнения. Накрая на всеки сезон може да пуснем и томбола да се определи най-блестящия изпълнител за всеки участък. Предимство и бонус точки ще получават определени марки/сещате се кои/. За победителите в "надпреварата" накрая да се организира пряко съревнование по идиотизъм на затворени участъци, като освен тях могат да бъдат допускани само водачи с тежка селскостопанска техника и големи камиони. Слаломирането в "новосъздадения" трафик е строго задължително, като бонусите са в следния ред:
    - голямо превишение на скоростта.
    - засичане
    - отнемане на предимство + клаксон/допълнителни привилегии/
    - отнемане на предимство + клаксон + светлинна сигнализация
    - изблъскване на друг участник
    - нацелване в крайпътно дърво
    - проверка на карантиите на насрещнодвижещия се камион в движение
    - врязване в плуг на комбайн това го броим за висш пилотаж и печели първото място, освен при наличието на Т.1!!
    Т.1 - Комбайна да закачи нисколетящо БМВ, само че отзад !!
  • 10 364

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХ":

    Видимо не си запознат с това как се събират данъците, къде отиват и как се сформира бюджета и разбира се как се разходва. За да го кажа сигурно има причина. И сега ще дам само няколко от тях. Само за тази година от републиканският бюджет. Пак да кажа Републиканският се правят проекти в София, а не с нейният личен бюджет! За метрото 360 милиона и за новото околовръстно още 132 милиона. Тези пари идват отново да кажа през републиканският бюджета а не Софийският който продължава да е много раздут и с огромна държавна субсидия. Колко проекти в София за тази година се финансират през Републиканският бюджет все още не е ясно. Освен това пътищата за които говорим за от Републиканската, а не от градската или пък общинската мрежа! Републиканската! Тя се гради и финансира от Републиканският Бюджет, а не от местните бюджети! Все елементарни неща, които трябва са се знаят, но тъпите шопи както винаги не са в час! Най- много данъци се плащат в София защото най-много държавни пари се харчат там! Спри тази пари и София ще умрат от глад защото нямат абсолютно нищо, достатъчно да ги издържа освен държавните разходи.
  • 11 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    А с пътищата които са като швейцарско сирене какво ще правим ?
  • 12 Ефтини сензации

    0 0 Отговор
    Е у Кресна пречиме много на мрафките, и заради това там ще се избиваме щото не можело магистрала.

    Определени представители на простолюдието са се заели активно да съботират всяко нещо което ще се започва да се строи, е все пак е добре имайки в предвид, че някога съботажите им са включвали взривяване на църкви, жп линии...
  • 13 Шофьор

    0 0 Отговор
    Айде да внимаваме повече!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове