16 Юли, 2018 11:21 7 067 65

Полицай насочи пистолет към младеж: Дървиш ли се нещо, келешче?

  • полицай-
  • пистолет-
  • младеж-
  • заплахи

Млад мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие. Цивилен служител на МВР опрял пистолет в главата на момичето и кучето му. За това сигнализира потърпевшия, цитиран от TrafficNews.bg.

Грозната сцена се разиграла на улица „Храбрец” в пловдивския Изгрев.

Димитър и приятелката му решили да изведат на разходка домашния си любимец – 5 месечен питбул. На улицата ги пресрещнал мъж, който агресивно се разкрещял на двойката, че кучето е без намордник и че нямат право на тези своеволия. След което извадил пистолет и го насочил в главата на питбула. „Искаш ли да му пусна един куршум на тоя помяр, а?”, питал непознати.

Момичето се изплашило, отстъпило назад дърпайки кучето, а младият мъж застанал пред нея, за да я защити. В това време въоръженият насочил пистолета към него и го попитал: „Дървиш ли се нещо, келешче?”.

„С нищо не сме провокирали мъжа. Да, кучето беше без намордник и каишка, но не го е нападнало, нито лаяло. Приятелката ми много се изплаши и каза, че ще повика полиция. В този момент мъжа ми каза „Аз съм полицай””, разказва Димитър.

В същото време от съседна улица пристигнал още един мъж, които също заявил, че и той е полицай и са колеги.

„Започна да ме бута, с главата си ме блъсна по носа. Заяви, че Пловдив ще ми се види тесен. Каза ми: „Ей лай**, ти знаеш ли кои сме””, допълва пловдивчанинът.

Докато траят обидите и разпрата, приятелката на Димитър сигнализира за случващото се до спешен телефон 112.

За 3 минути полицаи от Шесто районно се отзовали на мястото. „Още с пристигането, двамата цивилни смекчиха тона. Полицаите им поискаха документи, за да установят кои са. Оказа се, че двамата са служители на МВР в Пазарджик.

Полицаят, който насочи пистолет към мен се казва Владимир Панайотов на 40 години”, каза Димитър. След дълъг разговор между младите пловдивчани и органите на реда, Димитър поискал имената на господата, за да заведе жалба срещу тях за насилие.

„Тогава цивилният, който пристигна в последствие, се приближи към мен и на ухо ми каза: „Посмей да заведеш жалба и тогава ще те бия и е**а на почивки, хубаво да знаеш”.

Заплахите не ме плашат. Няма да оставя нещата така. Утре пускам жалба срещу тях в прокуратурата и Шесто районно”, категоричен е Димитър.

Той е бил санкциониран, за това, че питомникът му е бил без повод и наморник.

По непотвърдена информация цивилните полицаи са служители на БОП - Пазарджик и са участвали в акцията в заложна къща Фокс, която се проведе в петък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    134 10 Отговор
    Изключително хубава и полезна ситуация. Едните да се научат да си водят помиярите както е по закон, а мишоците милиционерчета от Пазарджик, да разберат, че се никои.

    Коментиран от #11

  • 2 Пешо

    83 35 Отговор
    Стига вече наглеци с питбули! Нямало на модни, ама пък и каишка нямало. И какво реве:трябвало е да го глобата, а и явно е нагъл - два шамара ще му наглеят малко акъл.
  • 3 Дългият

    66 0 Отговор
    Медала винаги има две страни за жалост....
  • 4 Бате бате

    41 19 Отговор
    И какво щеше да стане ако момчето също имаше пистолет?

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 5 Бат Кольо

    38 12 Отговор
    А така ли е станало наистина -всеки може да си говори каквото поиска.А и драскачите търсят само невероятни сензации!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 JEEP

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бате бате":

    А познай.... трябва да чака да стрелят по него и евентуално ако оцелее да отговори на стрелбата. Абе малоумна работа.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ссср

    56 15 Отговор
    Който не става за нищо, става полицай...

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Димитър

    38 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Саше":

    И кое му е хубавото и полезното в тази ситуация - за този с кучето не са констатирали нарушение не е отнесъл глоба, за изродите милиционери и 200 жалби да пуснат все тая. Проблема е, че няма държава и такива урунгели и психопати остават с впечатлението, че могат да изземват от държавните функции, защото уж са държавни служители - няма равноправие. За тях закон и отговорност няма, за обикновения гражданин каквото дойде - това е българската действителност за съжаление. Кога най-накрая МВР ще си погледне с какви кадри разполага? Да се правят на змеьове по улиците или от КАТ да чакат като мишоци за някой без колан в това ги бива много - едно престъпление да са разкрили, едно бягство от затвора да са предотвратили - НЕ иначе само мрънкат, че им ниски заплатите - ми колкото ви капацитета в главите толкова ви и заплатата бе идиоти ? Няма такава държава........

    Коментиран от #18, #19

  • 12 Бате бате

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Кольо":

    Изобщо професионално отношение от страна на родната милиция.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 lil

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бате бате":

    Ами да не дава Господ, ама най вероятно попът щеше да го опява, а вестниците щяха поне три седмици да пишат колко лоши са полицаите.
  • 16 522

    41 14 Отговор
    Този само като му видиш вида трябва да го прибереш в районното.
    Нашарил се с татуси, обръснал се като мутра, изказът му е на гангстер. И с питбул решил да избива комплекси. Крайно време е да се забрани отглеждането на бойни породи кучета.
  • 17 knhmh

    12 16 Отговор

    До коментар #9 от "ссср":

    Ти полицай ли си, че толкова ги разбираш тези работи.
  • 18 Гост

    34 2 Отговор

    До коментар #11 от "Димитър":

    Какъвто народа, такива и полицаите. Ти да не мислиш че ченгетата са внос от чужбина.
  • 19 lil

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Димитър":

    Нещо много си се газирал.
  • 20 удриии

    35 11 Отговор
    Циганите като трепят баби по селата за 20 лева, не се намери нито един полицай да им изкара пистолет, ама сега двама от малкото останали млади хора, трябва да се линчуват задето имат куче. Само пенсионери коментират в този сайт, не заслужавате да имате деца и внуци, затова бягат в чужбина и ще ги гледате само по скайпа. Комплексирани ганьовци. Света няма нужда от вас.

    Коментиран от #63

  • 21 абе

    32 10 Отговор
    "Да, кучето беше без намордник и каишка" - след тези думи няма смисъл да се чете за малолетния дришлъо.

    Коментиран от #26

  • 22 Скитник1

    9 1 Отговор
    И третата страна на медала - ПанаЙОтов !
    "С какво започва родината" /Стара съветска песничка/

    Коментиран от #24

  • 23 Густо майна

    22 5 Отговор
    Познавам отлично квартала , И ! както човек познаващ добре репутацията на Квартала и ОСОБЕНО по голямата част от ХОРАТА живеещи в него ви уверявам че и от другата страна ще има какво да кажат .
    Още повече ако са тези на снимката !!!!
    На снимката виждам две ДОСТА разглезени Богаташки Деца !!!

    Коментиран от #28

  • 24 Скитник1

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Скитник1":

    А , да .... и "змеьове" :)
  • 25 lil

    24 9 Отговор
    Каквото и да пишете едно е ясно това момче си е в нарушение на общинските наредби от където и да бъде погледнато. Кучетата трябва да са на повод и с намордник, а неговото явно не е било. Това, че един полицай е решил да си свърши работата, защото контролът и на това му влиза в служебните задължения е похвално. Много се съмнявам, че полицаят ще извади служебното си оръжие просто ей така за нищо. Явно това момче с нещо го е провокирал, а може полицаят да е извадил оръжието да се защити от самото куче, защото в статията ясно е написано, че първо е насочил пистолетът към кучето. При всички положения оръжието е извадено за самозащита. Нали не мислите, че полицая няма да се справи с това момче. Е в такъв случай защо е извадил оръжието си? Най вероятно този малкия го е насъскал срещу полицая и тогава полицая е извадел оръжието си. А това, че малкия щял да пише жалба ми да си пише никой няма да му пречи, въпросът е дали е основателна, защото ако не е просто ще бъде прекратена. Някой беше писал в коментарите защо не бъдат забранени тези породи за отглеждане. Всъщност тези породи са забранени за отглеждане вредица европейски държави, но тук в БГ както знаем нещата се случват доста по-късно. Предполагам повечето сте виждали доста такива като това момче с питбули и поне 80% от тях не са вързани и не са с намордник. Е питам аз за какво са им да избиват комплекси или за какво? Така, че не прибързвайте с оценките и хулите по адрес на полицаите, защото те са си свършили р

    Коментиран от #27

  • 26 смях

    24 8 Отговор

    До коментар #21 от "абе":

    5 месечно "куче" стига бе тая "пилиция"много бачка бе,ама от мангу с кончето ги е страх.
  • 27 ай стига бе

    15 11 Отговор

    До коментар #25 от "lil":

    Явно си нямате работа милицията и си пишете тука,похвално ГЕРОЙ е колегата.Какво му е работа на ченге от БОП да гони кутрета,все едно да отиде на кръстовището и да регулира движението

    Коментиран от #31, #34

  • 28 удриии

    22 6 Отговор

    До коментар #23 от "Густо майна":

    ако бяха от Столипиново дали полицая щеше да извади пистолет?

    Коментиран от #29

  • 29 Густо майна

    17 1 Отговор

    До коментар #28 от "удриии":

    На ОНЕЗИ от СТОЛЮПИНОВО кучетата им са други Породи , по ЕкЗотиК !!!!
  • 30 Munchen

    19 5 Отговор
    В БГ-то на такива и аз им викам полиция. Не стига, че такива породи нямат никаъв контрол, ами точно такива опасни кучета масово се разхождат без каишка и без наморник из населените места. Малко ли инциденти имаше? Какво още трябва да стане, тази практика да спре. Манталитетът на българина си е същият, нищо че страната е повече от 10 г. в ЕС. Ако не му скръцнеш здравата, нашенецо наглее!
  • 31 Колко

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "ай стига бе":

    деца разкъсаха "кутрета"? Ама лаеш! Бойните породи кучета трябва да бъдат забранени за отглеждане!
  • 32 Паисий

    9 2 Отговор
    Уважаема госпожице/госпожо Атанасова! Панайотов НЕ СЕ ПИШЕ с "ьо". Тази комбинация се използва, когато е след съгласна буква в думата/името. А какво е съгласна и гласна буква надявам се, че знаете.

    Коментиран от #35

  • 33 JPower

    10 0 Отговор
    Малко ли ноусърчета има ца отстрел,че полицията почна да плаши пловдивски келеши.....
  • 34 lil

    14 4 Отговор

    До коментар #27 от "ай стига бе":

    Не ми е цел да убеждавам никого в нищо. Просто не мисля, че е редно да се разхождат кучета от тази порода без намордник и без каишка. Малко ли са инцидентите с такива кучета в България. Казваш, че било кутре, но такова кутре може доста бързо да те вкара в болница. Не ти разбирам начина на разсъждение, ако изобщо имаш такова. Дали ще мислиш по същия начин ако такова кутре разкъса жена ти, детето ти, майка ти или някой друг близък роднина. Май тогава друга песен ще запееш.
  • 35 Шпек Салам Народен

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Паисий":

    Може и да не знае,защото постовете й са едни от най-неграмотните в медията.
    Съответно тя ми трие мненията,но правописната грешка винаги остава да се кипри гордо.
  • 36 Братко,

    8 10 Отговор
    Още едно време са казали,че некадърниците и тези,които ги е страх от работа,стават Овенни(военни) или полицаи...
  • 37 ДО ВСИЧКИ МИШОЦИ

    18 11 Отговор
    Евала на полицая ! Аман от комплексирни мишоци криещи се зад питбули ! Сложил си един татос на ръката и по потник тръгнал из квартала да ми разхожда питбул без каишка .Аз ако бях на мястото на полицая бих стрелял без да се замисля !!! Само така комплексираните мишоци ше са научат да си държат скапаните кучета на каишки !!!!
  • 38 ники анабола

    21 11 Отговор
    Да си разхождаш питбула без каишка и намордник е все едно да насочваш пистолет срещу всеки около теб!
    Тва леке е тпичния комплексар от крайните квартали, бръсната тиква, татуси и питбул. Тоя си има и гажде, малка оскубана кифла със селско и много тъпо изражение.
    Евала на полицаите, само така!!!!!

    Коментиран от #39

  • 39 хаха

    14 3 Отговор

    До коментар #38 от "ники анабола":

    И тва го казва човек с името "ники анабола". Евала, ти не си селянин, нито комплексар.

    Коментиран от #42

  • 40 ники анабола

    16 8 Отговор
    Малкото леке лъже, като циганин, какъвто е всъщност, малко цигане. Защо му е на полицая да му насочва пистолет?
    Така трябва да се действа, ей такива помияри, хора и кучета трябва да бъдат респектирани само с бой и е*ане.
    БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ, има надежда за тоя скапан катун Бълхаристан!
    Малкият заслужава много бой, само боят ще превъзпита помиярите!
  • 41 ники анабола

    9 5 Отговор
    Малкото леке лъже, като циганин, какъвто е всъщност, малко цигане. Защо му е на полицая да му насочва пистолет?
    Така трябва да се действа, ей такива помияри, хора и кучета трябва да бъдат респектирани само с бой и е*ане.
    БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ, има надежда за тоя скапан катун Бълхаристан!
    Малкият заслужава много бой, само боят ще превъзпита помиярите!
  • 42 ники анабола

    8 6 Отговор

    До коментар #39 от "хаха":

    Освен протеини и витамини, силна храна, взимам само трибестан, който е природен стероид, иначе никнейма е да провокира.
    Как разбра от един никнейм, че съм селянин и комплексар? Много си първосигнален пич, ама много, и импулсивен, вкарай малко мисъл, малко интелект, не само да лепиш етикети.
  • 43 пистолет

    11 6 Отговор
    Да са гръмнали пумяра после и пумяра който го е разхождал. Типичните собственици на питбули са абсолютни комплексирани селяни. То половината свят ги забранява тия гнусни пумяри пловдивското селянче и без кайшка го разхожда.

    Коментиран от #54

  • 44 ФБЩ

    7 6 Отговор
    Тоя дето му е шепнал на ухото е трябвало и да го направи.
    На изплющи изотзад малкото нагло коп...еленце.
    Не можеш нищо да искаш, да ревеш когато самият ти нарушаваш закона.
    Отдавна трябваше да се въведе строг ред за тези помияри и глобите да са жестоки.
  • 45 Иванов

    11 5 Отговор
    Имаше един, Атила, та той твърдеше, че няма по- голямо г"вно от пазарджишките милиционери. Та, може и да излезе прав човека. Пет месечния питбул е мнооого страшно животно и всеки дето има пистолет, трябва моментално да го извади и да стреля по него. И заължително да заплаши собственика, че ха се е оплакал ще го бие и е"е на почивки. Но така е като на повечето наркопласьори и сутеньори са раздадени бопаджийски документи. В страната на СИК е така! СИКтерландия!

    Коментиран от #46

  • 46 нсбоп

    9 5 Отговор

    До коментар #45 от "Иванов":

    И кво искаш да кажеш, че 5 месечен питбул не може да разкъса дете на няколко годинки ли?
    Ами уплахата? Малките деца се боят дори и от пинчери, после се напикават вечер и не могат да спят спокойно, някои придобиват травми за цял живот!
    Кучето може да скочи върху детето да си играе, но за съжаление детето не го възприема по този начин, ама откъде да ги знаеш тия работи, повтаряш само мантрите на БСП-то.
    Герб са виновни, че не наложиха драконовски мерки за тия скапани кучета, огромни глоби за ЗАБРАНА за БОЙНИТЕ ПОРОДИ, ПЪЛНА и незабавна ефатаназия на съществуващите към момента., иначе ще има проблеми и то големи проблеми.
    Заради детето ми трепя и хора и кучета и динозаври ако щеш, всичко под ножа, милост няма да има!

    Коментиран от #48

  • 47 Спаско

    7 3 Отговор
    Абе ти само като му видиш селския профил на тоя младеш,с тия татуси и тва куче честно казано модали е незнам ама не ми се вярва да е от любов към животните да е взел това куче колкото да се прави на биткаджия и Некво самопомислилусе гъзарче.Аре стига така стоя профил може би има и досие,така че там където има дим има огън извода за истината си я направете вие.
  • 48 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #46 от "нсбоп":

    Ти не си БОП а си БОЛЕН. Какво общо има породата на кучето с действията на т.н. полицай. А и ме ми ги обяснявай тия за пинчери и други. Децата се плашат и от паяци. Голем си ербап зад компа, ама не ми се вярва да си такъв ако някой цивилен ти опре пищова в главата и каже да се наведеш.
  • 49 баш майстора

    4 6 Отговор
    при недостиг на кадри се вземат най-долните утрепки за милиционери, после що хората не ги обичат

    Коментиран от #51

  • 50 Реститутка

    9 4 Отговор
    Браво на полицая!!! Като има правила- ще се спазват! Утре като е без намордник както си играе ще четем пак за поредното нахапано детенце!
  • 51 lil

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "баш майстора":

    А ти като ставаш за нещо, защо не си станал полицай?
  • 52 Профайлър

    7 3 Отговор
    Практиката показва, че бойни породи кучета отглеждат най-често хора, които са:
    1. Дилъри на наркотици. Кучето е нещо като бодигард.

    2. Участници в нелегални кучешки боеве, като най-отвратителната им разновидност е да пуснат помияр, и с хронометър да измерват за колко време кучето ще убие помияра, за което се правят залагания.

    3. Разни фитнес "батки", татуирани и полуграмотни, най-често бачкащи като охрана в дискотека и избивайки комплекса за незначителността си с бойна порода куче. Това върви са много татуси, 10 годишно БееМвие (тунинг), и ако мама и тате дават някой леф, возят джукеста изрусена кифла.
  • 53 Мдаа

    4 4 Отговор
    За жалост т.н. Спец Части на почти всяка държава са събрани от кол и въже. Те нормални няма да го работят това.
    Нищо по-различно от 'нацепена селска батка', но с оръжие и специална тренировка. (което е опасното в този случай)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гецата

    6 2 Отговор
    Тоя малкия вместо да я разпуква тая малка слива,тръгнал с кучища да се занимава....много заблудена е днешната младеж...
  • 57 Емигрант

    5 0 Отговор
    Полицайте в Бг.са обучени само рушвети да вземат.Не са компетентни ,не знаят докъде им се простират правата и къде започват пол.своеволия . Също незнаят и какви са правата на всеки свободен гражданин.От това че не познават закона идват неприятностите им .Тези хора трябва системно да се явяват на изпити да опресняват знанията си за да са компетентни и да прилагат закона ..тогава ще дойде и респекта към тях.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 АМАН

    2 0 Отговор
    Крайно време е за тези питбули да има закони, защото напоследък всеки може да види как тийнейджъри и млади момчета и момичета в големите градове разхождат питбули.
  • 60 бул

    4 0 Отговор
    Лошо е че има такива комплексирани хора, но няма да е лошо ако се приеме закон който да задължава стопанинът на питбула да го разхожда с каишка и наморник. В противен случай стопанинът да бъде глобен солидно, ако не си плаща глобата да бъде арестуван а кучето конфискувано в приюта
  • 61 MercedesBenz

    4 0 Отговор
    И двете страни са виновни, момчето че води бойна порода без намордник и каишка, а полицая че заплашва с пистолет и срами пагона! Наказание и за двете страни така би било справедливо.
  • 62 Ефрейтора

    3 2 Отговор
    Полицаят е направил забележка , а малкото педалче се озъбило и вместо да вади пистолета , да беше му набил шутовете в татуирания гъз. Тия боклуци когато и да ги сбухаш все ще е късно!!!
  • 63 Бенц

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "удриии":

    И като си дойдат от чужбина стават същите ла.на. Тестото, тестото е такова...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове