Last news in Fakti

17 Юли, 2018 19:12 10 529 27

Бизнесмен бил в самолета, излетял без проверка от София

  • летище софия-
  • мвр-
  • проверка-
  • софия

Мирослав Хинков държи и летателна площадка "Драгановци" в Габрово

Предприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в самолета, който е пуснат без проверка на Летище София, съобщи Дир.бг. И двамата имали лиценз за пилот. Мирослав Хинков държи и летателна площадка "Драгановци" в Габрово.

"Полетът е пристигнал от летателна площадка "Драгановци" и същия ден в 16:48 ч. е излетял за Скиатос, Гърция. "Летище София" ЕАД води разследване по случая", това признаха от аеропорта в официално съобщение.

Ръководството на МВР е изискало от ръководството на „Летище София“ ЕАД да проведе заседание на Летищния комитет за обсъждане на случая с частен полет, осъществен с петима души на борда. Това заявиха за ФАКТИ от пресцентъра на МВР.

Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Аерогари е назначила комисия за извършване на проверка. Резултатите ще бъдат докладвани на 18.07.2018 г. на главния прокурор.

Частен самолет с петима души не бил проверен от граничната полиция на столичното летище. Самолетът е излетял от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил гранична полиция, каза директорът й Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка.

Летищните оператори и гранична полиция се събират на съвещание в сряда. За грубото нарушение вече има разследване.

"Въпросният самолет е частен, малък, с пет лица е бил на борда. Веднага са уведомени гръцките власти. Лицата са установени и са проверени. По тях няма нищо притеснително. Наземният оператор е допуснал тази грешка като не е уведомил граничните власти. Може би ако беше голям самолет нямаше да се случат тези неща. Малките самолети подлежат на друг контрол и наземният оператор е допуснал груба грешка", каза главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД "Гранична полиция".

Гранична проверка все пак е била направена на територията на Гърция, като не са установени нарушения.

Прокуратурата също е започнала разследване. Случаят не е грешка на Гранична полиция и не касае действия на МВР, коментира главният секретар Младен Маринов.

До изясняване на обстоятелствата по случая т. нар. рамп-агент е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения, обясниха още от летището.

Припомняме, че скандалът гръмна днес, след като лидерът на АБВ Румен Петков обяви, че самолет е минал без проверка през граничните власти.

Информацията за бизнесмена Хинков е, че той е предприемач, съчетал страстта към техническите изобретения и бизнеса. През 2013 г. е обявен за Изобретател на годината от патентното ведомство в категория "Машиностроене и строителство". Фирмата му "Мехатроника" е създадена по времето на социализма. Днес е едно успешно предприятие, което реализира продукцията си основно на международните пазари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    74 8 Отговор
    Мдаааа, излитам без проверка с един сак пари (образно казано), хвърлям го над вилата в Гърция (образно казано) и кацам чист като момина сълза (образно казано) хахахахаха... Ами нищо ново, "колумбийски номера" на Балканите...
  • 2 Трол

    49 9 Отговор
    Ама за сметка на това преди три дни гранична полиция ме спря пред втори терминал (стоят с един джип на импровизирано КПП), да ми проверят документите. Имат ли право гранични полицаи да ме спират на сред София, а пропускат самолети?

    Коментиран от #8

  • 3 El comandante

    44 5 Отговор
    Нека тиквенските амфетамини полеъят сега!!!!
  • 4 Weee

    42 6 Отговор
    Е кво да прави човека то по навик,кой знае колко пъти е излитал така,че сега ли е проблем.Ма той не знае и не е терорист или трафикант мнооооо честен човек и то на пинокио цветанов.
  • 5 Уес

    30 2 Отговор
    Според прочетеното разбирам ситуацията така.Господинът има собствена летателна площадка не летище и вероятно няма право на международни полети от там.Решил е да лети за Гърция и затова е кацнал междинно на лицензирано международно летище за да си изпълни полета законно.!!И някой на летището не си е свършил работата.Не са го приверили преди полета и са му дали разрешение за излитане.

    Коментиран от #12

  • 6 Townboy

    16 2 Отговор
    Щом не е отишъл в Амстердам или Цюрих няма проблем.
  • 7 Чудомир

    32 2 Отговор
    Бизнесмен я, няма да е коминочистач

    Коментиран от #10

  • 8 хахах

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Извинявай но това не е на сред София летището се води гранична зона и да имат право да те спират и проверяват също както и около границата само не помня до колко км.могат да го правят.
  • 9 112

    23 3 Отговор
    случаят не касаел мвр? май отдавна е време зелен чорапко и гладнио секретар да си събират багажа? инак и дюнерите няма да помогнат.
  • 10 1944

    31 4 Отговор

    До коментар #7 от "Чудомир":

    върху пачките в саковете е имало екземпляр от винету.
  • 11 Браво

    25 4 Отговор
    Кинтите на тиквата се изнасят по разнообразни начини! Фактибг са един от тях.
  • 12 Onq s konq

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Уес":

    Като ги знам нашите - стъкмили са яка далавера, ама вече и мен ме досрамя да ги защитавам, пък и пачките за тях, а за мен дребни центове.
  • 13 MACEDONIA

    14 2 Отговор
    Хи хи хи ефропейска держава, а не е южно амриканска
  • 14 Морук

    16 2 Отговор
    Аз пък си помислих че е баба Дора с козичките,и тя бяга горката
  • 15 Любопитко

    13 7 Отговор
    " Публикувано във факти.бг: Припомняме, че скандалът гръмна днес, след като лидерът на АБВ Румен Петков обяви, че самолет е минал без проверка през граничните власти......"

    Интересен факт.
    А как я е "видял" тази пропусната проверка?
    Пак се топим един друг,а най-вече когато не ни изнася.
    Леке
  • 16 Истина

    12 2 Отговор
    Защо някой трябва да дава информация на МВР то. Те са длъжни сами да се информират кой самолет от къде пристига накъде и с кого и накъде отива. ??? Те чакат информация от РАМП АГЕНТА????

    Коментиран от #17

  • 17 Морук

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Истина":

    Ко речи Ко Ко не речи мврто
  • 18 Вили

    10 4 Отговор
    Този предприемач не знае ли, че трябва да мине през гранична проверка.
  • 19 Истина

    7 1 Отговор
    На Маказа , Кулата , и други гранични пунктове има ли РАМП АГЕНТИ???
  • 20 123

    7 10 Отговор
    Р Петков- пияницата като е уринирал в шадарвана е гледал на горе и е видял самолета.
  • 21 Не дават

    4 2 Отговор
    Повече от два коментара на Мин е съмнително
  • 22 на Мирослав Хинков

    11 4 Отговор
    Паспорта и летателния лиценз - на сигурно място в някоя каса на ГД Гран.Полиция!Отделно една яка глоба администр. с няколко нули .Какво се правят на утрепани,че уж не знаят реда за напускане по въздух територията на България.А на рамп-агента един шут в г$за да види как е извън Летището!Щото повечето на работа там са абсолютни връзкари-парашутисти.
  • 23 Истина

    2 0 Отговор
    https://www.vbox7.com/play:5313fac13a
  • 24 ванката

    8 1 Отговор
    обещетението за животните от еврогейския съюз хората казаха че ще дават по 1000лв на овца а нашите хубавци дават по190лв и казват много изгодно ви ги плащаме...разликата излетя днес без да иска случайно човека забравил да мине нитническа проверка
  • 25 ванката

    3 3 Отговор
    да поясня че тук нестава въпрос просто за закупуване само на животни а и обещетения за загубите които ще търпят животновъдите докато си върнат фермите във същия вид
  • 26 феята на зъбките

    6 0 Отговор
    Всъщност този бизнесмен е доста известен на запад. Произвежда патентовани машини за туби и опаковки за козметичната промишленост. Над 60% от тубите за пасатите за зъби в света се правят от негови машини. Някой тази сутрин ако си е измил зъбите с паста Колгейт-държал е в ръцете си произведено от негова машина.
  • 27 Вяра

    3 0 Отговор
    В провинцията толкова полиция получава заплата за по цял ден спане, а може би по такива места се нуждаят от хора, които само да бдят, да наблюдават, засичат ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове