20 Юли, 2018 11:30 1 707 6

Санитари избиват прасета и ги хвърлят в частен имот

  • санитари-
  • прасета

В разгара на скандала с върлуващите зарази, животинска драма се разигра и във Враца, съобщи BulNews.bg.

Труповете на 15 прасета се появиха в имот в бившия противочумен институт в града, алармираха местни жители. Те са били умъртвени и захвърлени там от служители на областната дирекция по безопасност на храните.

Оказа се обаче, че в случая не става въпрос за болни животни. Те са били евтанизирани от служителите, но заради незаконна търговия. 15-те прасета са били конфискувани, като по закон се умъртвяват и прибират на сигурно място до извозването им до екарисаж.

Въпреки че не се касае за върлуваща опасна зараза, драмата с животните се оказа доста по-заплетена. Мястото, на което са оставени труповете, е със спорна собственост и за него претендират врачанско семейство и самата дирекция по безопасност на храните.

Всичко започнало снощи, когато служителите отишли в Противочумния и умъртвили прасетата. След това те оставили труповете в хале и си тръгнали. Хора станали свидетели на кървавата сцена и се обадили на мъжа, за когото знаят, че е собственик на сградата. Той обаче в момента е по работа в Англия и на място пристигнала жена му. Тя заварила всички врати на сградата заключени с труповете вътре.

Жената останала шокирана като видяла кървавите следи на площадката пред халето и веднага се обадила в полицията. Скоро след това около халето гъмжало от униформени, на място пристигнали и ветеринарите, умъртвили животните. Врачанката поискала да разбере какво са правили в имота й служителите и как са влезли вътре. Тя настояла да изкарат моментално труповете на прасетата. Това обаче така и не станало, защото служителите също претендирали за собственост на халето.

Справка показала, че преди сградата била стопанисвана от областната дирекция по безопасност на храните и затова ветеринарите имали ключ от една от вратите. Разправията продължила до късно, но така и не станало ясно кой е реалният собственик.

Потърпевшите врачани твърдят, че купили халето преди няколко месеца от Тихомир Николов, който се разпореждал с имотите на територията на Противочумния. Днес всички документи по сделката са представени на адвокат и е подадена жалба в полицията. Семейството е твърдо решено да съди дирекцията по храните за нахлуване в имота им и изоставянето на труповете на 15-те прасета.

Директорът на службата Милчо Костурков пък е категоричен, че имотът е тяхна собственост и никога не са го продавали. За случая самият той е уведомил икономическа полиция, която да разследва как се е стигнало до там, че халето да има и друг собственик, без да е продавано.

Кой обаче е законният стопанин, предстои да стане ясно след разследване на контролните органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хюстън

    18 3 Отговор
    ГЕРБЕРАСКА РАБОТА КАКВО ДА КАЖЕМ !!!!
  • 2 Ставри

    4 0 Отговор
    Враца, баце...
  • 3 Борис

    14 0 Отговор
    Като оставим настрана чио е халето ,така ли се процедира с животните в българия ???Ще избият здрави животни и ще чакат камион на екарисажа с дни!!!!Куршума им е малко на тия ИДИОТИ.Къде си бре порожанка,носа ти стана по дълъг от тоя на шефа ти.Ма и на него не му е лесно с двама шефове от различни партий,незнае кого да слуша.
  • 4 Пешо

    8 0 Отговор
    Тези идиоти от БАБХ насила сеят зарази, вместо да се борят с тях. Законодателството в тяхната сфера е единствено и само лобистко , корупционно и антибългарско!
  • 5 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    6 1 Отговор
    Чумавите гербери вилнеят и заразяват на воля. ГЕРБ божието наказание над БГ!
  • 6 Стайков

    0 0 Отговор
    Това го кажете на устатия Тома Биков, та да спре да говори врели-некипели.
    А истината е, че напоследък, в самата държава цари хаос и безпорядък. Непроверени неща се дават за доказателства, на тая база се вземат решения, държат се речи, противопоставят се на реалноста, обществото настръхва от некомпетентноста на чиновници. Разделението се задърлочава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове