21 Юли, 2018 08:28 1 975 6

Валери Симеонов: Не съм обиждал Красимир Каракачанов

  • валери симеонов-
  • красимир каракачанов

Парите са просто боклук, сравнени с истинската любов

Не съм обиждал Красимир Каракачанов. Това заявява в профила си във „Фейсбук“ Валери Симеонов. Той уточнява, че използва социалната мрежа, защото от „Нова телевизия“ не са му отпуснали адекватно време за отговор на нападките на Андрей Райчев.

Ето и позицията на Андрей Райчев....

Тази сутрин бях обруган от Андрей Райчев в "Здравей, България" на Нова Телевизия. По този повод и съгласно Закона за радио и телевизия поисках право на отговор, но въпреки че бях основна тема на изказванията на Райчев, от телевизията прецениха, че ми се полагат само 20 секунди. Ползвайки възможностите на фейсбук, представям тук поисканото от мен право на отговор (а за гаврата на Нова Телевизия, ще сезирам СЕМ):

1. Твърдението на Андрей Райчев, че съм наричал мой колега, без значение дали визира Бойко Борисов или Волен Сидеров, страхливец, е лъжа.

2. Твърдението, че съм наричал другия мой колега, предполагам визира Красимир Каракачанов, дебел също е лъжа. В телевизионно участие предния ден репликирах г-н Каракачанов, че не се чувствам уморен и стресиран преди лятната ваканция и че мога да го убедя в това на 100 метра гладко бягане.

3. Твърдението, че шантажирам мои партньори, за да стана министър на туризма също е лъжа. Ако бих желал да бъда министър на туризма, това щеше да бъде факт още при формирането на правителството на 4 май 2017. Нещо повече, вицепремиер съм в резултат на настояването на моите коалиционни партньори от „Обединени Патриоти“ и ГЕРБ като гаранция за политическа стабилност, на каквато се радваме и до момента.

4. Твърдението, че ако не стана „началник“, ще се скараме с Турция, Русия и Европа, е необоснована и злонамерена клевета. Ако г-н Райчев не е забелязал, аз от една година и три месеца съм „началник“, но не сме се скарали с никого. Все пак ме ласкае високата оценка, тъй като след Турция, Русия и Европа остават само САЩ и галактиката. Тоест, определя ми се ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни. Зловещо, но невярно.

5. Приемам като изключително обидно сравнението с фюрер с оглед пословичната ми толерантност и диалогичност, доказана от безпроблемната работа на два от най-взривоопасните институционални органи в държавата – Националният съвет за тристранно сътрудничество и Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. За въпросното сравнение ще си потърся правата по съдебен път.

6. Все пак, благодаря за признанието, че аз съм отговорен за изграждането на оградата по българо-турската граница, но искам да подчертая, че най-големи усилия и най-много време през изминалата година съм посветил на демографията и там са най-сериозните постижения на моя кабинет – улесняване на режима за получаване на сезонна заетост от нашите сънародници от Украйна, Молдова, Беларус, Македония, Сърбия, въвеждане на чаканите над 20 години облекчения за получаване на синя карта, удължаването на живота и защита на достойнството на възрастните хора чрез увеличаване на пенсиите и редица други необяснимо убягнали от зоркия взор на г-н Райчев резултати.

Не мога да не отбележа, че след определен момент, уважаваният от мен радетел на честното слово и доайен на достоверната социология г-н Райчев започна да използва всяко свое медийно участие, за да отправя необосновани нападки и квалификации към мен. Този момент странно съвпадна с окончателното решение на ВКС и Арбитражния съд на БТПП, отхвърлящи мераците на братя Домусчиеви да избегнат санкции от 58 млн. лв., дължими на българската държава. Сигурен съм, че това е случайно съвпадение.

И накрая, по повод цитирания О‘Хенри, който е любим и мой писател, бих поздравил г-н Райчев със следната мисъл на писателя: Г-н Райчев, „парите са просто боклук, сравнени с истинската любов“.

Надявам се с това право на отговор да не съм породил някакви страхове у водещия на предаването, г-н Николаев, на когото пожелавам успехи във високоотговорната работа!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адарал

    3 9 Отговор
    Симеонов, отдавна за нищо не ставаш...
  • 2 SAAB

    7 1 Отговор
    Банда разБойковци ! :)
    има Видовден ........всичко се връща ....имате деца и внуци !
  • 3 див карък

    9 0 Отговор
    На ГРОБ не бива да се има доверие. Лъжлив лидер и лъжлива крадлива партия. Каква е гаранцията, че нарочно не заразяват животните с вземането на проби с нарочно заразени игли. Щом са решили, ще унищожат животните. Те унищожават вече хората, какво са едни животни. Щом трябва да се вземат едни пари, майната им на дебилите... ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "див карък":

    Нарочно заразяват животните! Ветеринарни и полицаи търчат от ферма във ферма и разнасят зарази.
  • 5 Волен

    4 0 Отговор
    Като набарат парата ще си целуват трътките взаимно и ще се обичат като в сапунен сериал. Може и да забременее някой от тях.
  • 6 Галин

    4 1 Отговор
    Никого не сте обидил, г-н Симеонов. Те са толкова дебелокожи, че никакви думи не могат да ги обидят. Важни са само парите, колкото повече приберат, по-добре. Редник Киро е спасен, всички ,които го спасиха се облажиха а сега пускат помиярите да лаят и да отклоняват вниманието от доограбването на хазната, защото тези пари можеха да отидат за майките и децата, които стачкуваха пред парламента!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове