Last news in Fakti

22 Юли, 2018 08:12 2 008 21

ГЕРБ обвини Нинова в саботаж за чумата по овцете (ВИДЕО)

  • чума-
  • герб-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Според ГЕРБ провокациите в Югоизточна България и района на село Шарково, изразяващи се в саботиране на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни, са организирани от БСП и в частност от Корнелия Нинова. Тези обвинения отправиха Антон Тодоров и Тома Биков от ПП "ГЕРБ" на брифинг в централата на партията.

Като доказателство за тези обвинения Антон Тодоров от ГЕРБ показа видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им давала указания как да действат, когато видят полицаите. Тома Биков разясни, че във видеото се обяснява, че Корнелия Нинова е казала на "техните хора", като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват.

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме Прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа. От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата. "Давала ли е задачи на организаторите как да действат?", попита още Биков.

От ГЕРБ призоваха Корнелия Нинова да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това от партията ще преценят дали да се обърнат към Прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, защото според Тома Биков, "това прилича на заплаха към националната сигурност на България".

Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други", коментира на свой ред общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията.

"Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински съветник, народен представител - е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят", каза още Николов, цитиран от "Фокус".

Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: "Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    18 19 Отговор
    Няма по страшно от червената чума и плоизводните им робчета.
  • 2 неоплан

    16 16 Отговор
    Биков, ами о вие герберите сте не заплаха, ами тотален срив на нац. сигурност на България. Може ли да се появи чума и да не предупредите хората, а сте забрали ченгетата да ви отварят портите и трепете животни на кило,? Оказва се даже, че заповддта е издадена за евтаназията на 4 Юли, а резултатите от изследванията са излезли на 7 Юлк. На какво основание убивате животни? По колко реално ви преведе ЕК за животно и по колко реално плащате на стопанин? Къде остава разликата? Че БСП ни смачкаха с ДПС и СДС с годините е факт, но че вие ни довършихте е пфосто ежечасно осезаемо. Само ни крадете и довършеате с оная Банкянска фуклива бицепсура.
  • 3 Пеню

    6 4 Отговор
    Да сабитираш чумата не е лошо. Особено политическата чума!
  • 4 мнение

    14 12 Отговор
    Адмирирам усилията на г-жа Нинова да създаде нов облик на пертията си, но все още там е пълно с червени капиталисти и народни кожодери.
  • 5 Бай

    14 14 Отговор
    Няма по страшна чума от гроб и празната тиква !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Diselap

    10 8 Отговор
    Това вече е олигофрения да избият здравите животни.
  • 7 СссереМ

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бай":

    Ти се благодари на него инак още щеше да гледаш буби и да вечеряш коренчета.

    Коментиран от #13, #14

  • 8 Ефтини сензации

    10 6 Отговор
    Нормално за комунистическото простолюдие. В цялата си история само саботажи и унищожения. Те друго си не могат.
  • 9 Ташко Мъдев

    9 7 Отговор
    Не съм фен на ББ, ЦЦ и ГЕРБ, но е така.За пореден път БСП доказа, че е слаба и безотговорна партия.
  • 10 ПЕЕВ

    7 7 Отговор
    КОМУНИЗМЪТ Е ТУМОР КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ.

    Коментиран от #15, #17

  • 11 А БЕ

    9 4 Отговор
    Тя Нинова не само е чумава ами бясна по пяната около устата и съдя ,ако не е нещо друго........?!
  • 12 Ивайло

    3 1 Отговор
    А кадее онзи (Петното)ли беше лекето ли, На Нинова и Манолова човека за Теа работи.??? Той поне беше по изобретателен.???
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вуна

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕЕВ":

    Само проумей че НАЙ ГОЛЕМИЯТ ТУМОР Е гроб завсички времена ............. !!!
  • 16 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    Преди няколко дена НАТЪРТИХ,че ще има ВИНОВЕН!!!Няма начин да не намерят тоалетна хартия за осрания си задник...Само се чудя как на ,,ОПРАСКАХА,, БАБА Дора!!!!..даже НЕ мога да подредя подлите изрази на тия които от мухата правят не слон, а слонище,годзила, и заплаха за какво и не....Най важното е че ,,УМЪРТВЯВАТ ПО ...ХУМАНЕН!!!НАЧИН,,!!!,сега животни,после когото трябва....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 така така

    1 1 Отговор
    Значи според гробарите ГЕРБ, спирането на УБИЙСТВОТО на българското село е заплаха за националната сигурност, а 10 000 мигранти не са. Дано умрете всичките и децата ви и внуци ви. Бог да пази България!
  • 20 Българин

    0 0 Отговор
    Глупости.
  • 21 чума 1

    0 0 Отговор
    по голяма чума от депутати в НС, не сме видели, милиони българи избягаха от вас ,толкова сте чумови , не може да се лекува вашата алчност и корупция,некомпетентност и предателство, доста преди освободихте територия за имигранти , така че радвайте се нпо свине...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове