Last news in Fakti

22 Юли, 2018 19:37 3 644 33

Щом държавата е лош стопанин, Борисов да си отива

  • свиленски-
  • борисов-
  • държава-
  • управление

„БСП иска нов модел на развитие, нова визия за България. Ние искаме алтернатива на прехода и системата. По друг път да върви България след приемането на „Визия за България”. Това каза пред БНР, цитиран от epicenter.bg заместик-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

Според него, ако този документ се приеме, ще намалее и корупцията в страната. „Този проект го предлагаме за дискусия. Всеки един българин, независимо дали подкрепя, или не БСП, да прочете нашата визия. И когато този документ се обсъди след няколко месеца - да говорим вече за реални политики, предложени в една управленска програма”, каза той. Свиленски посочи, че преди избори всяка партия предлага политики и алтернативи и често забравя после за тях.

Той напомни, че в страната има редица проблеми. Например - в регионално отношение има западнали и развити региони, а в образованието се развиват кадри, от които бизнесът няма нужда. На забележка на водещия, че БСП ще бъде упрекната, че предлага завръщането на държавата в икономиката, а хората няма да приемат това, зам.-председателят на лявата парламентарна група обясни: „България няма да е първата, която да се върне към повече държава в икономиката. Това се случи и в Америка. Когато говорим за частните икономически интереси, стигаме до ситуацията в момента. Прекалено много бедни хора и прекалено малко богати, които управляват твърде много средства. За обикновените българи няма добър достъп до образование, здравеопазване.”

Народният представител от ПГ на „БСП за България” даде примери, че именно държавата може да каже в кои региони - каква икономическа насоченост може да бъде реализирана, а също и насочеността на профилирането на образованието в различните части на страната. Той бе попитан- дали в документа „Визия за България” се предвижда държавна намеса и в енергетиката, защото това е структуроопределящ отрасъл на всяка една страна, а Свиленски обясни, че подобна политика е предвидена в документа, като дейностите, които са в забранителния списък за приватизация, а те в голяма степен са в енергийния сектор, да не бъдат отдавани дори и на концесия: „Защото в новия закон за концесиите, срокът за отдаването им е над 50 години”, аргументира тезата си Георги Свиленски, и добави, че „това на практика е скрита продажба”.

Народният представител обясни, че именно с новия нормативен акт, ще бъде „подарено” летище-София.„Управляващите не подкрепиха предложението ни за спирането на концесията му. В това летище държавата е инвестирала пари. Оттук насетне то ще носи само печалба. И ние тази печалба ще я извадим от държавния бюджет, ще я дадем на концесионер, който ще ни дава по-малка част от нея”, обясни ситуацията с концесията на летището Георги Свиленски.

Той припомни, че е давал пример пред народните представители, че ако 35 години се управлява летището, без нито лев инвестиция, в хазната ще влязат 2,36 млрд лв., а отдаването му на концесия ще се намали прихода на 2,16 млрд лв., т.е. със 160 млн. лв. Депутатът добави още, че в тази загуба не се калкулирало това, че тепърва ще се увеличава пътникопотокът на столичното летище. „Чухме тезата, че държавата е лош стопанин, но сега държавата е правителството. Ако е лош стопанин, да си отива това правителство. Има и добри стопани.”, заключи Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    34 43 Отговор
    По добре батко,отколкото БСП!

    Коментиран от #12, #33

  • 2 смях в залата

    11 21 Отговор
    деси радева направи известни бившият от сниката и сегашният президент . Начетена мома . Ако тоя дойде на власт тя ще управлява държавата а сега само президентството
  • 3 Държавата е лош стопанин,

    33 32 Отговор
    но ако на власт са БСП, държавата е още по-лош стопанин.

    Коментиран от #8, #32

  • 4 Било

    28 16 Отговор
    Тия наистина си вярват
  • 5 Пешо

    28 13 Отговор
    Изчетох тази "Визия за България" и всяка досегашна симпатия към БСП ми се изпари! Махнете глупците, които са написали този пасквил от редиците си, че съвсем ще разгоните хората, които ви симпатизират.
  • 6 ввв

    24 15 Отговор
    По добре тези главанаци да ни управляват. Отколкото приватизаторката и свитата и гладни палета. Заедно с тях ще дойдат и онази престъпна шайка ДПС . Гледайте какво опоскване на държавата ще направят...
  • 7 onq s konq

    22 13 Отговор
    Както е валидна максимата "По-добре лош закон,отколкото никакъв",така и по-добре със лош стопанин,отколкото без хич.Но все пак ако се принизим до акъла на БСП ще забележим,ЧЕ ТЕ СЕ НАДЯВАТ ДА УПРАВЛЯВАТ АКО ББ ПОДАДЕ ОСТАВКА!Факт е обаче,че САМИ НЕ МОГАТ.И с кого ще се коалират?С Патриотите ли,които в момента оплюват яростно?Единствено остава с ДПС,които обаче ЗАДЪЛЖИУЕЛНО ЩЕ ИСКАТ МИНИСТЕРСТВАи най-вече Мин. на Земеделието.За да се говори там КАКТО ПРЕДИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НА ТУРСКИ И ДА СЕ СТИМУЛИРА ЕДИНСТВЕНО СЪОТВЕТНИЯ ЕТНОС.ГЕРБ обаче вместо да влиза в Парламенто,ще се базира отпред на жълтите павета и ще блокира всякаква парлам. дейност.ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЩЕ СПРАТ...и кво правим?Ами за макар и няколко месеца ДО НЕМИНУЕМИТЕ НОВИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ БГ ще успее да дръпне ЮНАШКИ НАЗАД,повече дори и отколкото при Орешарски.Лично за мен това си е чиста ПОЛИТИЧ. АВАНТЮРА НА ГЪРБА НА НАЦИЯТА,а хора предприемащи авантюри се наричат АВАНТЮРИСТИ...като тоя на снимката!

    Коментиран от #15

  • 8 ГОСТ

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "Държавата е лош стопанин,":

    Защото тия сега са много добри стопани дадоха цяла североизточна България на хидрострой Варна за поддръжка на пътищата а те само прибират комисионите и отдават на фирми изпълнители който се чудят с тия пари от къде да икономисат и извиват ръцете на другите под тях или от не качествени материали. За това пътищата ни са в такова състояние издържат максимум една година место да се договаря с реалния изпълнител. Да не забравят нашите мили политици че по голяма част от населението излиза извън България и вижда как се работи там.

    Коментиран от #10

  • 9 Западните Балкани

    28 0 Отговор
    Ако визията не започва с: намаляване на депутатите на 100, съветниците в София на 23, и от там пропорционално надолу, полицаите без превилегии и по-малко, да си вършат работа, по-малко чиновници, повече пари за обзование и т.н. Иначе няма да е визия за нещо ново.
  • 10 А БЕ

    13 12 Отговор

    До коментар #8 от "ГОСТ":

    Да не би да отчакваш от БСП И ДПС по добре да стопанисват, сети се скоро управляваха , един престъпник го направиха хидроинженер , за да се откраднат едни пари ! Мерси, от такива стопани бяха ошушкали всичко възможно !

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Све

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "ежко бежко":

    Като си прост ще е за дълго . За Боко е завинаги . Срам за България
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахаха

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "А БЕ":

    ГЕРБ май са раздавали заплати…………………… Хахаха

    Коментиран от #19

  • 15 Глупак

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Ако се принизиш до какъвто и да е акъл , ЗА ТЕБ ЩЕ Е СКОК ДО НЕБЕТО

    Коментиран от #23

  • 16 Ефтини сензации

    11 9 Отговор
    Тия пак ли ще строят цоциализма?
    От 1944та са го започнали...
    Не е ли крайно време да ги затварят някъде, че да може държавата да си стъпи на краката?
    Интригите на комунистическото простолюдие край нямат.

    Коментиран от #18

  • 17 Болгар

    7 6 Отговор
    Има рдна партия ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 18 Глупак

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ефтини сензации":

    На тази държава за 30 години и огризаха краката, неграмотнико . Или граматиката е само за простолюдието ?

    Коментиран от #24

  • 19 Много тъпо

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Е да съдиш по себе си и за другите ! А Е ОЛИГОФРЕНСКО да не можеш да прецениш реалността и да си лъган от глупаци , а бавно развиващи са тези, които им вярват !
  • 20 Rip

    8 10 Отговор
    Орешарската мизерия не трябва да се допуска отново ,това ще е най -голямата трагедия на банановата ни държавица !
  • 21 Све

    14 6 Отговор
    Съдбата на Кольо Босия, майките на деца с увреждания и животновъдите от Странджа чака всички българи . Българите са вече МЪРТВО ОБЩЕСТВО
  • 22 гост

    3 0 Отговор
    Да не си 3&1, че си толкова сложен Све !!!!!
  • 23 onq s konq

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Глупак":

    Ако кажа че ценя мнението ти...НЯМА ДА СЪМ ЧЕСТЕН:)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Глупак

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ефтини сензации":

    Престъпници партийна принадлежност нямат. Само простолюдието и престъпниците останаха в България. С тази бистра мисъл и граматика ще да си от простите люде !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 избори

    4 8 Отговор
    МИЛИ ХОРА,ДРАГИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ,УПРАВЛЯВАЩИТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ,ЧЕ СА ИМ ПОСЛЕДНИ ДНИ НА БЕЗМЕТЕЖНО ГРАБИТЕЛСТВО.КРАДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! ЕС И САЩ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ПРОДЪЛЖАВАЩАТА В БЪЛГАРИЯ КОРУПЦИОННА ФОРМУЛА НА УПРАВЛЕНИЕ.И ПОРАДИ ФАКТА,ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЗА 10 ГОДИНИ НЕ РАЗБРА,ЩО Е КОРУПЦИЯ И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС?ЩЕ ПРЕДОСТАВИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ УПРАВЛЕНИЕТО В ЖЕЛЕЗНИТЕ РЪЦЕ НА ГЕНЕРАЛ АТАНАСОВ.ФАКТОР ОБЕДИНИТЕЛ НА ЛЕВИ И ДЕСНИ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД С ПОД НАДСЛОВ:„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ”
  • 28 Българин

    4 8 Отговор
    Няма по продажна и некадърна партия от БСП.И от последните им общи писания е ясно, че и идея си нямат какво да правят.Общи приказки и локуми.
  • 29 Az Sym

    2 4 Отговор
    Държавата трябва да е малка и да контролира, а не да участва в икономиката. Държава в икономиката е равно на корупция.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стайков

    10 2 Отговор
    От всички прочетени коментари разбрах, че Софийските хайлази си държат на Бойко, на безконтролния частник8, защото основните собственици на фирми в България са Софиянци, Софийското простолюдие пък е облагодетелствувано. Затова Софетата не искат умни хора да управляват, ще им се изгубят привилегиите, вместо да са чиновници на държавата, трябва да бакат яко..
  • 32 Кратун

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Държавата е лош стопанин,":

    Няма бсп ,няма герб вие не разбрахте ли,че са едно и също.СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
  • 33 Никола

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ежко бежко":

    Да, рубли те и азиатския комитет ги захранват от 1885г.Човек предал родина е предаде и господарите от чужбина. Достоен враг е по добре от мекере предал родина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове