Last news in Fakti

23 Юли, 2018 20:11, обновена 23 Юли, 2018 20:17 17 506 52

Лек автомобил се вряза в билборд на "Тракия", шофьорът загина

  • катастрофа-
  • тракия-
  • войната на пътя-
  • билборд

Съпругата на водача е с опасност за живота в болницата в Стара Загора

Лек автомобил се вряза в билборд на "Тракия", шофьорът загина - 1
Снимка: Монитор

Водач на лек автомобил Mercedes загина след удар на автомобила в основата на билборд по трасето на АМ „Тракия“.

Трагичният инцидент е станал към 15:01 часа в понеделник, возилото е излетяло от лентата в посока Бургас на км 203 малко преди надлеза край Стара Загора, информира "Монитор".

С опасност за живота в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ е настанена съпругата на жертвата, с по-леки наранявания е дете, което е било на задната седалка.

Няма данни за употреба на алкохол, по всяка вероятност става дума за несъобразена скорост и мокър асфалт при дъждовното време.

За около час движението по аутобана е било отклонено в една от лентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост

    204 8 Отговор
    Спрете да му викате аутобан на тоя третокласен път!

    Коментиран от #22, #28

  • 2 среднощен

    115 9 Отговор
    В много страни рекламните билбордове покрай пътя са забранени!? Дали има статистика, колко са загиналите в България при подобни обстоятелства?

    Коментиран от #4, #12, #30

  • 3 ужас

    118 9 Отговор
    То около Стара Загора шофирането в дясна лента си е доста опасно, нищо чудно да е изхвърчал от неравностите по пътя, пък може и с 90 да е карал. Там шлаката от Кремиковци трябва да се изгребе от на Тиквата фирмата която я сложи там и да се замени с подходящ мат'риал. До тогава пътя ще пропада, колкото и да се кърпи. Но чакат да мине гаранцията..
  • 4 stZZZZZ

    57 4 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Говореше се за това,че трябва да са на не по-малко от 50 метра от пътя....ама до там! Закона бил такъв !!!! Вятър работа

    Коментиран от #8, #25

  • 5 Марони

    34 7 Отговор
    Трябва да се казва не "Тракия", а магистрала" Трясък".
  • 6 hills of rock Plovdiv

    32 7 Отговор
    Снощи /неделя/ се прибирах с кола към Горна Оряховица по Тракия - не е истина какъв офроуд изкарах с около 120-140 км.
    Следващият път ще се кара с не-повече от 50-60 км.

    Коментиран от #13

  • 7 Петър

    42 6 Отговор
    Най добре АМ Тракия да я направят с ограничение 50кмч,и тогава за 8-10 часа ще се стига до прословутото море от София до морето, обаче за 10 часа ще се види много природа и други аномалии
  • 8 среднощен

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "stZZZZZ":

    Ето "задача" за опозицията да внесе нов законопроект! Полезно за хората, полезно и за партията! Като не мине в пленарна зала, управляващите моментално влизат в "обяснителен" режим! Да не стане само, че и в самата опозиция няма "единомислие" по въпроса!

    Коментиран от #46

  • 9 Койчев

    23 15 Отговор
    Тези не се научиха, че мерцедеса е със задно предаване и на мокър асфалт не е момента да се кефиш на високата скорост

    Коментиран от #10, #11, #35, #38

  • 10 Марони

    28 4 Отговор

    До коментар #9 от "Койчев":

    Задното предаване не е за задници зад волана!Особено с износени гуми,ако е в комбинация,както нерядко се случва.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да, ама

    47 8 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Колко парици са направени от този билборд...човешките животи не струват толкова...явно. В БГ сме обречени, защото сме силни само по форумите, но иначе Босия си гасне сам самичък с 5-10 човека подкрепа за каузата на всички българи. Децата с уврежданя все още са неуредени. Но пък ние се кефим на форумите, където да се перчим и да казваме кое как трябва да стане...жалък народ от страхливци. Мъчат възрастните, мъчат децата...а ние си гледаме чатовете...нищо не става от нас...роби

    Коментиран от #20

  • 13 Ефтини сензации

    16 17 Отговор

    До коментар #6 от "hills of rock Plovdiv":

    Няма ли кой да обясни на комунистическото простолюдие, че от Пловдив до Горна Оряховица не е магистрала....

    Па образовайте ги малко тия тролове бе!

    Коментиран от #15

  • 14 Ефтини сензации

    23 13 Отговор
    Айде ся простолюдието ще наизкочи и като скочи, че билбордовете им криви на малумниците каращи с по 200 таралясници на по 30-40г с гуми осми десети сезон. Е на сухо може и да им минават номерата, ама на мокро, добре, че е приключил в билборда, а през мантинелите челно да убие някое нищо неподозиращо семейство.

    Коментиран от #52

  • 15 И нататък

    20 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ефтини сензации":

    Айде приятелю да обясниш на комунистическото простолюдие защо от Пловдив до горна Оряховица пътят досега (2018г.) НЕ Е магистрала, както е в нормалните държави на Запад? Мълчиш ми се струва, интересно ми е оправданието ти, демократични другарю мой

    Коментиран от #19

  • 16 среднощен

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "И що?":

    В Австралия също са забранени тези "безумия"! Но пък има постоянно видео наблюдение и контрол!? От "хеликоптер" "самолет" и "сатилит"!? Снимките са със страхотно качество и на доста високи цени! Ние къде бъркаме!? Там също карат мощни коли!

    Коментиран от #18, #36

  • 17 Ефтини сензации

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "И що?":

    Както казах, простолюдието наизкочи.
    🙊

    Не на билбордите тичащи напряко през магистралата, гледащи да уцелят някой мерцедес! Не бива да се пускат така безпризорно по пътищата, все ще се намери някой билборд да застане насред пътя и да блъсне мерцедеса.
  • 18 Научна фантастика

    15 5 Отговор

    До коментар #16 от "среднощен":

    Достатъчен е контрол за средна скорост през 5 км скенер за номера с дата и час, всичко си идва на мястото, както е там. Ако след 3 поредни "чекпойнта" продължаваш да изпреварваш зададеното време с макс.разрешена скорост, глобата не ти мърда, не само административна, но и наказателна отговорност поемаш
  • 19 Ефтини сензации

    11 14 Отговор

    До коментар #15 от "И нататък":

    Брей някой май погледна картата от де върви магистрала Тракия и тя май не ходи до Горна Оряховица.
    Има напредък, ама требе да се чете редовно, пък току виж и от комунистическото простолюдие станало хора, колкото и невероятно да звучи.

    Коментиран от #26

  • 20 среднощен

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Да, ама":

    По-внимателно с "общият знаменател"! Аз съм на ясно със себе си!
  • 21 САМО ЕДНО НЕЩО МА КЕФИ В КРАВАРИЯ

    10 2 Отговор
    НА ПЛАЖОВЕТЕ НЯМА НИ ЕДИН ПЛАТЕН ЧАДЪР ИЛИ ШЕЗЛОНГ КАМО ЛИ НЕЩО ЗАГРАДЕНО.НА ПЛАЖА НЯМА ДАЖЕ БАРАКА ЗА СЛАДОЛЕД СИЧКО Е НА ВТОРА ЛИНИЯ.НА МАГИСТРАЛИТЕ БИЛБОРДОВЕТЕ СА МНООГО РЯДКО И ТО ДАЛЕЧ В КЪРА СИГУРНО НА КИЛОМЕТЪР. НЕ ВИДЯХ МРЪСЕН ПРАШЕН КАМО ЛИ КАЛЕН АВТОМОБИЛ ИЛИ КАМИОН..ТУК СМЕ НОМЕР ЕДНО МЪРЛЯЧИ И НЕЩАСТНИЦИ НАБУЧИЛИ ИМ БИЛБОРДОВЕ ПО ТРИ ТОНАНА ДЕСЕТ МЕТРА ОТ АКТИВНОТО ПЛАТНО.
  • 22 Гоуст

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Прост":

    Мале, малеее. 85+ и само 1-... явно никой не знае, че класът на пътя се определя по неговата значимост, а не по качество на настилката!!!
  • 23 Gost

    7 2 Отговор
    Да бъдем точни до ден днешен в България аутобани няма,просто магистрали
  • 24 среднощен

    13 2 Отговор
    Ако качената снимката на "монитор" е достоверна, не се вижда да е валяло дъжд!? Че магистралата е под всякаква критика, е ясно! Трагедията е факт! Едва ли ще разберем всички обстоятелства! Може на шофьорът да му е призляло...! Просто на билбордът мястото му не е там...!!!
  • 25 Борис

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "stZZZZZ":

    На 50 метра от пътя вече са частни имоти и ще плащат на собственика ,как мислиш че отговорните хора ще позволят някой да печели от имота си?

    Коментиран от #31

  • 26 СтарТИРаджия

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ефтини сензации":

    Абе ти неук (да ме извинят модераторите) ли си или си от професорската извадка? Т.е. без значение. Вариант 1: Пловдив - Г. Оряховица през Баня (карловско), Шипка, по избор Хаинбоаз. Вариант 2: през "Тракия" до км 208, ринг Ст. Загора, Хаинбоаз, към Горна. Вариант 3 ("любимия" на навигацията): "Тракия" до 242 км, Нова Загора и от там по предния. И при 2 и 3 "хващаш" тресачката в дясна (активна) лента от 165 до 208 км на магистралата. Та човекът е пътувал по вариант 2 или 3. Та какво не разбра пак да питам, че ръсиш мозъци и обиждаш хората?!
  • 27 Фен

    4 4 Отговор
    Собственикът на фирмата от билборда да плати обезщетение на близките на жертвите.
  • 28 СссереМ

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Прост":

    От ПРОСТотоията спасение няма,ако това е третокласен път,отиди в Сърбия или Турция.
  • 29 гост

    16 0 Отговор
    Возиш си семейството просто карай разумно никой освен шофьора не е виновен мойте съболезнования на семейството но ако караш с 200 и минеш 3-4 ри пъти през таван е все тая дали има билборд или няма 20-30 мин по рано или по късно е все тая
  • 30 Нек'ъв обикновен

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Има статистика, ама нейсе. Дайте си мейла и ще Ви пратя статистика на КАТ в която ще видите колко ПТП са станали в крайпътни съоръжения (като такива се водят мостове, премистващи конструкции, стълбове, СПО или както им казваме мантинели) и колко от тези крайпътни съоръжения са билбордове. То на нас все някой ни е виновен. Или дърветата край пътя или нещо друго. Вие да сте видяли дърво да излезе на пътя и да застане пред кола, хеле пък билборд? Аз обаче съм видял мнооооого идиоти с мноооого малко акъл качени на мноооого конски сили и с мнооого износени гуми. Да не говорим и какво е 'потребил преди да възседне мощната си гордост и да показва на селяците как се бърза за морето, щото видиш ли имал регистрация в booking. Айде, помислете малко върху това и със здраве.
  • 31 Нек'ъв обикновен

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "Борис":

    Частните имоти започват след мрежата. Това с 50-те метра е по закона за пътищата и му се казва строителна линия. Другото, за което от АПИ издават разрешителни е обслужваща зона. Има и сервитут, ама човек тези неща ги научава като чете, а не като пише. И какво като е на 50 м. ?Белким такъв джигит като се превърти 50 м през тавана си и като стигне до билборда само ще си плювне в пазвата и ще си рече "Слава Богу, минах с едната уплаха".... ?!

    Коментиран от #34

  • 32 Гого

    7 4 Отговор
    Пародия на магистрала, едните карат с 90 другите с 190 смех Боко
  • 33 ехаа

    12 2 Отговор
    Значи, НЕ бил виновен тоя дето карал с превишена скорост, а че имало билборд, дърво, канавка и т.н?!
    Ха-ха

    Коментиран от #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Преминаващ

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Койчев":

    Билборда е извън лентата за аварийно спиране ! С това приключват всякакви разисквания кой е виновен ! Инцидента е резултат от куп възможни фактори, но като основни за българина са незаинтересованост и безхаберието що се касае Несъобразена скорост, качество на гумите, спирачна система и умора ! 99% от ПТП са резултат от тези фактори ! Решението е ПРЕСОЛЕНИ ГЛОБИ И ЗАТВОР за превишилите с над 30 км/ч ограниченията за скорост ! Да се таксуват като терористи и потенциални убийци всички попаднали в основните 4-ри фактора !

    Коментиран от #47

  • 36 Преминаващ

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "среднощен":

    Буркаме в безразборното издаване на шофьорски книжки колега ! Някога курсовете бяха по 3 месеца (не като сега по 3 седмици,че и по-малко) ! Изучаваше се и устройство на автомобила, слагаха се задължително лепенки с удивителен знак на задното стъкло с продължителност 1 година, указващ "МЛАД ШОФЬОР" ! Същият този знак забраняваше на водачите да се движат със скорост над 90 км/ч , а ако го нарушат отиваха да карат наново курса ! Някога, но не сега ! Сега се прокараха "закони" в интерес единствено и само на мамините синчета и дъщерички на баровците от "жълтите павета" ... !
  • 37 Милен

    12 0 Отговор
    Изпотрепаха се тези джигити! Карат като идиоти а на всичкото отгоре е качил и семейството си вътре направо нямам думи!
  • 38 Атлас

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Койчев":

    Койчев, личи си ,че дори не си се возил в Мерцедес! Какво като е със задно , нали си наясно ,че тежи два тона и на пътя се държи абсолютно стабилно? Проблема не е в колата а в липсата на шофьорски умения!
  • 39 Расулюлах

    5 4 Отговор
    Аутобана у тиквенистан е напукан асфалт с кръпки и дупки
  • 40 ААА

    16 0 Отговор
    Вчера ми се наложи да скокна до Варна . От Бургас до караулката на края на комплекса Сл. Бряг - ужасяващи тапи. На прохода дъжд , лоша видимост ,трафик. Имаше няколко" примата" които предприеха такива нечовешки изпреварвания , които могат да се квалифицират ,като опити за убийство и самоубийство. На няколко пъти ги спасяваха насрещно движещите се колеги , поради това , че успяваха да спрат, или да се отклонят .Не случваха на някой тир, иначе ставаха на статистика .На връщане катастрофа и ламарини по пътя , няколко автомобила. Не пътища , не билбордове , чипа трябва да се смени на българина , а на някои , да се забрани да доближават автомобил доживотно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ильо Войвода

    2 1 Отговор
    Стара загора мършляците изкрадоха парите и магистралата им е на задник, вземете пример от пловдив и си я оправете. Това на чирпан дясната лента е подигравка с българина.
  • 43 onq s konq

    0 1 Отговор
    Зазяпал се е у билборда!И на мене ми се е случвало!
  • 44 джи пи

    5 0 Отговор
    Пьлен с неравности Спокоино може да те подхвьрли и да излетиш от пьтя Като сьм с мотора ще ми паднат пломбите от трьскане Това не е магистрала а окраден пьт без изход
  • 45 ТОЧНА ЕЙ СЯ ИЗЛЕТЯХА ДВАМА ДО ЧИРПАН

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ехаа":

    ОТ ТРАКИЯ НО СЕ ПРЕОБЪРНАХА В КЪРА И СИ ИЗЛЕЗНАХА КАТО ПИЧОВЕ АМИ ТАМ АКО ИМАШЕ БИЛБОРД ТЪЙ ЛИ ЩЕШЕ ДА Е А ПЕЧАЛБАРЮ.?,;,,
  • 46 Max

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    Ти къде видя опозиция. Комунистите не могат да бъдат опозиция, щото скоро ще изчезнат.
  • 47 ИЗКУСТСЪПЪТСТВАЩИТЕ ФАКТОРИ УСЛОЖНЯВАЩИ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Преминаващ":

    ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА А ДАЖЕ И ЗАСТРАШАВАЩИ ЖИВОТА НА ВОДАЧА НА МПС ТАТА СА ПРЕМАХНАТИ ВЪВ ВАШАТА ЛЯБИМА КРАВАРИЯ КАТО ДАЖЕ НЯМА НИКАКВИ МАНГИНЕЛИ МЕЖДУ ДВЕТЕ ПЛАТНА А Е ОСТАВЕНА ШИРОКА ОКОЛО 50 М ЗАТРЕВЕНА ПЛОЩ С ФОРМАТА НА ГИГАНТСКА ВАДА МОЖЕ ДА СА СЕТИШ СЯ КОЛКО СТЕ ДОЛНИ ДРЕБНИТЕ ПЕЧАЛБАРИ.
  • 48 гост

    3 1 Отговор
    Там където са разрешени има изискване стълбовете да са деформируеми, за да са безопасни при удар и да не причинят тежки последствия. У нас дори и да са решили да сложат тежка основа, то една отклоняваща и абсорбираща ограда около стълба би била животоспасяваща, тип мантинела под ъгъл, за да може да приплъзне колата и да намали кинетичната енергия. Няма кой да мисли обаче, а и фирмата е на някои от тези 240 в НС.
  • 49 Не ги жалете

    0 2 Отговор
    "С несъобразена скорост" Безмислени са коментарите за такива галфони
  • 50 тхэ

    3 0 Отговор
    Да са ви честити "магистралите" на ГРОБ-арите. Пак затях гласувайте 95 % д....ли.
  • 51 Той

    3 0 Отговор
    Да забранят и разминаване на по-малко от 50м , че е опасно от челен удар.Ако може да забранят всичко.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове