Last news in Fakti

29 Юли, 2018 13:04 22 323 82

Световната банка: Полицаите ви са сред най-добре платените в Европа

  • полицаи-
  • заплати

Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на МВР, е над 1 700 лева

В България персоналът в МВР е сред най-добре платените в Европа. Това е записано в доклад за разходите на полицията и пожарната, изготвен от Световната банка. От институцията препоръчват намаляване на административния персонал и оптимизация на регионалните структури на поличията и пожарната, съобщи БНР.

Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на МВР, е над 1 700 лева, изчисляват от Световната банка и подчертават, че заключенията им противоречат на общоприетото схващане, че заплатите в полицията и пожарната са ниски.

След като се отчетат разликите в дохода на глава от населението, заплатите на полицейските служители са на равнището в Швеция и Словения и по-високи от тези в Дания, Естония, Литва и Латвия.

Причината е във високите социални вноски. Те са 51% от общия месечен разход, правен за служител в полицията и пожарната. Фактът, че вноските, които по принцип се дължат от служителите, също се поемат от МВР, прави общия разход висок, но служителите получават сравнително ниски възнаграждения.

За да се подобри ефективността на харчовете в системата, трябва да се помисли и за оптимизация на звена и освобождаване на административен персонал, подчертават от Световната банка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Килата майкааа......

    90 5 Отговор
    Не ,не мога да повяввам.....

    Коментиран от #3

  • 2 да ве

    61 76 Отговор
    Като почнат да ги пресмятат тея умни европейци средните ни заплати в страната напрао00 ми идва да ги .... Как ги изчислявате ве,що не ни обясните.Средната в България 23214353 лв,а на полицай 1700.Простотии!Шефа на полицията ми е приятел и взима 1500 лв,следователите по 1200.Тва е! Всйо!

    Коментиран от #11, #57

  • 3 Пилат Софийски

    95 18 Отговор

    До коментар #1 от "Килата майкааа......":

    Чухте ли полицаи,? А, вие стачкувате за повишение. Ето, Свеговната банка показва, че сте по-богати от германските полицаи, нищо че казвст, че сте зареждали колите често със свои мангизи. И аз не мога да повярвам?
  • 4 Дфгх

    76 5 Отговор
    Тогава какво ще правят връзкарите в адмистрацията, щото на улицата не им се ходи.Друго е да седиш в мистерството и ДНСП и акъл да даваш.Този извод го правят 10 години .Съкръщават незаети бройки а те са там където има работа.Увеличават методисти и контрольори.Възлагат на МВР да върши работата на други адмистрации, шум,образование,данъци приходи общини ,транспорт и неща които въобще не са тяхна работа а на други дето вземат пари за това
  • 5 РЗС

    74 3 Отговор
    Катаджий и даиджий толкова хващат в слаби седмици :)

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Седмица

    36 1 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    За седмица ли - а малко по-сериозно :)

    Коментиран от #12

  • 8 УЪN

    92 7 Отговор
    Има и светни полицаи честни и всеотдайни , човечни и професионалисти но като цяло в МВР преобладава мутренският тип полиция надути, надменни, прости ,нискокултурни за професионалисъм да не говорим и това според Световната банка са най добре платените в Европа? Ужас ! МВР с най нисък рейтинг, но с най високи заплати. Не е нормално. Дори при Живков полицаят вземаше колкото работник в завод , но пък подбора беше перфектен.

    Коментиран от #17

  • 9 дядо Поп

    69 7 Отговор
    що не пишат колко % знаят езици и са на ТИ с дигиталните умения?

    Коментиран от #21, #60

  • 10 ilian

    14 3 Отговор
    a drugite strukturi kuceta gi jali
  • 11 Мужик

    46 8 Отговор

    До коментар #2 от "да ве":

    Написано е как ги изчисляват, ама кой да чете статията, като може да прочете само заглавието и веднага да се хвърли да пише глупави коментари...
    Публикувано във факти.бг: "Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на МВР, е над 1 700 лева...Причината е във високите социални вноски. Те са 51% от общия месечен разход, правен за служител в полицията и пожарната. Фактът, че вноските, които по принцип се дължат от служителите, също се поемат от МВР, прави общия разход висок, но служителите получават сравнително ниски възнаграждения.".

    Коментиран от #15, #28

  • 12 РЗС

    32 6 Отговор

    До коментар #7 от "Седмица":

    Ами зависи колко сериозни са нарушенията, познавам хора плащали, които са пращали близки да им донесат 2000лв. да дадат на катаджий подкупи иначе си губят книжката и работата съответно, а за военните може да има и военен съд. Даиджийте са пак доста сериозни суми, има хора, които ги хващат с 10 тона над допустимото и глобата е лев на килограм.

    Коментиран от #42

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 В.Игнатов

    17 6 Отговор
    Тия малоумни ли са, не могат да четат ли, парите не познават май....
  • 15 В.Игнатов

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мужик":

    То в другите страни щото е по нисък, особенно като гледам сравнения със скандинавски страни ,направо ме напушва на смях. Нима мислиш че в Дания и Швеция осигурителните вноски са по малки?
  • 16 сори майна

    31 2 Отговор
    Тази глупост е СВЕТОВНА, като за такава банка разбира се! С тая средна заплата става нещо като мусаката.. един ял кайма, друг картофи.. средно двата яли мусака!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 xaxaxa

    33 0 Отговор
    значи бедния Българин яде зеле богатия Българин яде пиле а средно статистическия яде пиле със зеле така ли да го разбираме
  • 19 ужас

    34 5 Отговор
    На фона на свършената работа от полицията тези данни са скандални,оказа се че полицията не работи и хората са недоволни от нея а те взимам големи пари?и лъжат че все не им стигат парите!?
  • 20 прУстакоФ

    20 14 Отговор
    Най-накрая и самата Световна банка си призна,че НИЩО не става от нея,и че за нищо не става.Дано да си дава сметка в какви МАЩАБИ е това нищо.
  • 21 напреднали са

    39 5 Отговор

    До коментар #9 от "дядо Поп":

    А дигиталните технологии се справят - когато и да ги видя скарани под някоя дебела сянка, телефоните са им все в ръцете. Човъркат Фейсбук здраво, по 500мб трафик на ден генерират фуражките, стига да не заспят. За справка - кръговото преди Дунав мост, винаги има патрул, който винаги или бъзика телефончетата или са в блажена дрямка. 100 емигранти ще минат пеша покрай тях и хич не им пука. Ако не можеш да разделиш на две магарета сламата или да дадеш на вързано куче хляб, то от теб става идеалния полицай.

    Коментиран от #47, #61

  • 22 напреднали

    13 0 Отговор
    скарани да се чете СКАТАНИ
  • 23 Славов

    31 2 Отговор
    Пояснено е -51 % са внасяните им усигуровки! Обикновените хора сами се усигуряват като им се удържа част от заплатата, а полицайте и военните се осигуряват от държавата!

    Коментиран от #26

  • 24 гонзо

    33 14 Отговор
    наште полицаи са най големите боклуци
    и не заслужават нищо друго различно от един к++

    Коментиран от #32

  • 25 СОЦИАЛИЗЪМ БЕ

    18 3 Отговор
    Е точно това няма да стане . . . НИКОГА . Да намалиш администрация и заплата и и да увеличиш на редовия персонал . Това да не е капитализъм ? Тук сме си в соцкомунизма и нямаме намерение да ставаме капитализъм . В частните фирми може - да ходят там , там е капитализма .
  • 26 Тоест

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "Славов":

    са шести разряд хрантутници, а най-високия седми всички можем да се досетим кои са
  • 27 Дългия

    13 14 Отговор
    Отново подвеждащо заглавие.Всички може да дрънкате има си документи официално побликувани 798 лв.е основната заплата на редови полицай.Инспекторите взимат 1030 лв.и всички взимат добавки до 200 -250 лв.За сравнение в Словения е същото в евро.Само,че не са толкова дискриминирани.

    Коментиран от #65

  • 28 Разходи

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мужик":

    Т.е. не става дума за доходи, а разходи.
  • 29 Хахаха

    12 7 Отговор
    Световната банка са банда измамници… ..
    Това и простият ни вожд не би изпуснал.
    Явно е време за напускане на РС и НАТО
  • 30 бобо

    18 6 Отговор
    Тия трябва да ги линчуваме стига своеволия долни прасета да се вдигаме и да ги пометем.За какво им плащат да тормозят хората да рекетират народа
  • 31 FORM

    35 2 Отговор
    Че новината не е вярна е ясно. Статията е провокативна.Обикновения полицай взима около 1000 лева. Проблемът е че има полицаи,които вземат и пенсия включително.Точно тези полицаи стават пошлушковци и са бездушни по отношение проблемите на хората. Те слушат само началникът какво им каже. Много бездушие има в Полицията. Понеже заплатите малко им ги вдигнаха,сега компеснсират това нещо с писане на актове по КАТ. Властта понеже не може да измисли нов данък защото народът ще се надигне, облича събирането на нов приход с приятна дрешка "грижа за безопасността на пътя" и народът се кастри,както и турчин не го е кастрил. Полицаите пишат защото този критерии им е заложен и на всяка оперативка само това им говорят. Трябва да има контрол,но да е честен и със истинска грижа за хората, а не като норма за събиране на приходи. Ако съм началник в МВР бих поставил задача на всеки един полицай задача за откриване на някакъв проблем в обслужвания район и срок да го разреши, а не да премята палката. И ще се радвам , ако местния полицай който ме контролира да бъде самият той за пример- когато не е на работа да си слага колана,да паркира където трябва,да има винетка,да не са му затъмнени стъклата и т.н и т.н.

    Коментиран от #34

  • 32 фгх

    7 9 Отговор

    До коментар #24 от "гонзо":

    Полицаите произлизат от същите хора като теб .

    Коментиран от #38

  • 33 Иванов

    21 2 Отговор
    Тези от сб си мислят, че заплатите са в евро и затова грешат в изводите си. Ама така е като в тази банка са работили и роботят СВЕТИЛА като Крисито и Постната пица Дянков, тяхното маме да е...!
  • 34 Айде

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "FORM":

    Проблемите са обикновенно свързани с общината и инфаструктура.Другите с хора които за разлика от преди не можеш да изселиш или да ги накараш да работят.Все пак полицията е репресивен орган.Не е строителен или социален.Затова се учат да стрелят и бият.Затова има физически изпит.Това искат и обикновенните хора.Политиците се опитват да ги правят швейцарско ножче

    Коментиран от #36

  • 35 христо

    9 2 Отговор
    има баш и то милионери эависи кои и каде някои хора не знаят колко незаконни ареста правят
  • 36 FORM

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "Айде":

    Да ,Полицията е репресивен орган и спор няма. Но всеки полицай в районът си може да види някакъв проблем-примерно липса на осветление в подлез.Не е ли по добре да сигнализира отговорната институция и до като не се постави или отремонтира това осветление да няма по важна задача.Не е ли по добре да проведе превантивна беседа с подрастващите по училищата.Не е ли по добре да посети някой самотноживущ,който е обиран няколко пъти.Не всичко е репресия...........

    Коментиран от #44

  • 37 onq s konq

    25 9 Отговор
    Само не скачайте на СВЕТОВНАТА БАНКА,ЗАЩОТО ТАМ НЕ ПАСАТ ТРЕВА!И всичко/поне в повечето случаи/ е АБСОЛЮТНО ВЕРНО,защото ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ИНФО СА ОФИЦИАЛНИ И НЕОСПОРИМИ.Специално пък нещата относно приходите на бълг. полицай са ПРЕДЕЛНО ЯСНИ И ПРОЗРАЧНИ:Държ. заплата по щат+дрехи,обувки и т.н./"доволство " му казват/,+осигуровки ВСЯКАКЪВ ВИД/пенсия,здравни и т.н./,+силно субсидираните почивки в базите на МВР за полицаи и СЕМЕЙСТВАТА ИМ/ 3,5 ЛВ за нощувка при 10 ПЪТИ по-високи стойности за обикновен българин /съответно и храната/ и още куп други "радости" които няма как да ги знам защото не съм в системата...и ето ти 1700лв. МИНИМУМ!Пък "другите" приходи...са си друга бира.
  • 38 гост

    10 7 Отговор

    До коментар #32 от "фгх":

    Не , полицаите в бг , произлизат от боклуци като теб - и 600 лв. заплата ви е много !

    Коментиран от #41

  • 39 Д-р Знам

    18 6 Отговор
    Платени добре, а не заработили нищо!!!0
  • 40 Компетентен

    22 2 Отговор
    Полицаите в БГ работят не за народа , а за властта , затова са добре платени !
  • 41 фгх

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Нещо имаш проблем с нервната дейност.Все пак има добри лекари които също вземат 600лв

    Коментиран от #43, #46

  • 42 Седмица

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "РЗС":

    Точно това имах предвид. Нагли са до безобразие
  • 43 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "фгх":

    Явно ти имаш проблем с умствената дейност , след като сравняваш работата на медика , с тази на полицая

    Коментиран от #48

  • 44 Айде

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "FORM":

    Всичко това го правят .По добре да си наблюдават и репресират контингента който да не обира самотно живущите.Общините имат поне 3 зам кметове инспекторати инспектори дето това им е работата и не трябва да се нслага да ом сигнализират.В училище има педагогически съветнци и други лица.Нека всеки се занимава с това което му е работа.Щит и меч това са искали от полицията откакто е измисленаю.Ако правят само това трябват не повече от 25000 Не 50000 като сега

    Коментиран от #53

  • 45 Наско

    5 11 Отговор
    Еи сега си купих порше не знаех че съм толкова добре заплатен
  • 46 Компетентен

    20 0 Отговор

    До коментар #41 от "фгх":

    Я ми кажи кой лекар е със заплата от 600 лв. , че ми стана много интересно ...
  • 47 Гражданин

    25 6 Отговор

    До коментар #21 от "напреднали са":

    Полицайте определено са едни от най тъпите на планетата, мръсни комплексирани помияри. Когато са били малки са ги биели и малтретирали затова са облекли униформа да всяват респект към обикновенния гражданин но влязат ли в махалата и се чудят къде да се скрият.
  • 48 фгх

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    Не я сравнявам отивай за хапчета да изпуснеш парата.

    Коментиран от #58

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 зомби килър

    20 3 Отговор
    За това което вършат и това което вземат е много.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Стоенча

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "ххл":

    Това беше добро: "...Млад полицай с тригодишен опит получава средно по 2500 евро на месец. А полицай с деветгодишен стаж - 4115 евро. Най-високата заплата, която бихте могли да получавате като полицай, е 5500 евро. Единствено висшите управленски кадри, като президента на федералната полиция, получават повече."
  • 53 FORM

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "Айде":

    Искаш да кажеш,че Полицията няма превантивна и сигнална функция-смешно......Или както е напоследък само огледи. Контингента си е контингент и не е нужно да го притесняваш,а да го вкарваш където му е мястото.Но и за това трябва честно отношение, а не формализъм в работата. А, и още нещо-Ако един инспектор пътен контрол не огледа повредените пътни съоръжения и принадлежности и не сигнализира за тях и в следствие на това загинат хора окей ли е ? Страшно много философи........и всеки знае.Аз повече няма да споря с никой.Живи и здрави да сте.
  • 54 Иван Добрев

    11 2 Отговор
    Даааааа, ми то тогава е време да им ги понамалим! Или заплатите на тези които вземат над 1600лв. или тях самите!!!
  • 55 Айде

    7 1 Отговор
    Има превантивна функция, но другите държавни и общински органи имат функционални задължения.После ревем че има много администрация и институции.Дублират се и се размива отговорността.Освен това не са специалисти по всичко.
  • 56 qwerty

    12 2 Отговор
    Проблема не е в заплатите, а в това, че има разни "полицаи", които са хем на заплата, хем на пенсия - ТОВА Е ПРОБЛЕМА. Факти.бг поискайте по ЗДОИ инфо от МВР колко техни служители са пенсионери и получават и заплата!!! АМА НЕ ВИ СТИСКА :(

    Коментиран от #79

  • 57 Баи Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "да ве":

    Я го питаи твоя приятел колко рушвет взема
  • 58 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "фгх":

    Ти наистина си доста зле ... но по лошото в случая е , че дори хапчета няма да ти помогнат , но все пак опитай и успех в лечението .
  • 59 КуРнелия Нинова

    9 3 Отговор
    Дори много получават, а някои как търгуват с книжките.
  • 60 Една калинка го турила на маслинка

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "дядо Поп":

    Какви дигитални умения, те не знаят да пишат, и химикалка от коя страна се държи и от коя се дръвче...
  • 61 Беглеца

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "напреднали са":

    Ти нищо не разбираш от шпионаж, вижда се. 1. Полицаите са свръхвисокотехнологични. Теследяг камефите и чатят с фенлвете и фенките си във Фейса, които им докладват къде и какво са видели. 2.Ти си мислиш, чд спят. Те гледаг Полицейска академия и изучават работата си. 3. А не си плати Гражданска отговорност и докато кихне карбуратора ти и ще видиш палката пред носа си! 4. Гузен негонен бяга. Ако не си в далавера, що дебнеш и се криеш от полиса? 5. Методиката на определяне на паритета е погрешна и тук и на Уърлд Бейнк. Защото Средна заплата може да е и 50000 както е кратното на сумата от на шеф на енергото и минимална заплата на две. Но минималната заплата е по-важна, та е минималният доход на индивида. На оперативните полицаи не са им високи заплатите. Но и в МВР има доста бюрокрация на високи заплати.
  • 62 Налъмов

    6 0 Отговор
    То за това са толкова верни на мафията
  • 63 1234

    1 0 Отговор
    Интвресно я качеството на каквибсб следят заплатите на бг държавни служители са не би да изпреварят техните ли се боят? Това е нездрав юдейски интерес да не би да станем правова държава и полицията да изсели циганите
  • 64 Сен тропе

    11 0 Отговор
    Нашите полицай страдат от раздвоение на личността,през половината време на денонощието са полицаи през другата половина бандити..Тотално некомпетентни и нагли,ако им махнеш униформите можеш да ги збъркаш с циганите които прост на пътя
  • 65 Хъъррр

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дългия":

    Искаш да кажеш в Словакия полицаите не са толкова корумпирани, а не дискриминирани старшина
  • 66 НИВА

    3 1 Отговор
    Време.е.РАБОТНИКА.да.определя.кой.колко.според.ЗАСЛУГИТЕ

    Коментиран от #72

  • 67 Морук

    6 0 Отговор
    Полицаи от Германия масово напускат работа и тръгват за България като чули че тука заплащането било най добро,вече учили и български
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Мдааа...то сякаш СБ и ББ са си плюли в устата....След некое време ще видите как и останалите ,,труженици,, вземат СВРЪХ ЗАПЛАТИ ,, и ...ествествено ще трябва да се озаптят ,,ТЕЗИ ЛАКОМНИЦИ КОМУНИСТИЧЕСКИ,,....ТО вече дадоха тон за това...С МНЕНИЕТО СИ ЗА ВИЗИЯТА... ...Тааа сега си спомням фрапиращ случаи от учебник по ,,АНТРОПОЛОГОГИЯ,,-АМЕРИКАНСКИ....В един раздел се описваше ,,СВОБОДНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА,, на границата с Мексико от 90/те г.ТА,ала-бала,ала бала и хоп,,,МЕКСИКО ИЗДАВА ЗАКОН!!!В КОЙТО ...ВСЯКА ЗАПЛАТА ...ПО-ВИСОКА !!!ОТ МИНИМАЛНАТА Е....незаконна!!!!!!!в СИЗ!!!!!
  • 70 112

    3 0 Отговор
    "Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на МВР, е над 1 700 лева". Разход на държавата, а не доход на служителя. Новоназначен полицай започва с около 750 лв., областен директор получава около 1800 лв. Иначе МВР купува принтери за 1500 лв, автомобили Киа за 90 000лв от "КОЙ", светлоотразителни жилетки за 35лв и т. н.
  • 71 Gost74

    3 1 Отговор
    Ако има мърша и наливаш пари в нея , резултатът е ....мърша в която си налял пари. ...И пак мирише на мърша !!!
  • 72 Gost74

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "НИВА":

    Да , ,Нива,,...точно на нивата е мястото работникът да определя сам ....
  • 73 Снк

    3 0 Отговор
    Грешите, получават много повече, защото са протежета на бойко и цецко
  • 74 гнида

    2 0 Отговор
    Сещам се какво мислят всички полицаи за чиновниците в световната банка ...... Но браво , нали имаха таргет от тиквата , явно добре го изпълняват , щом ги потупаха по рамото ! Господа полицаи , надявам се да сте доволни и богати , щото според управниците ни и световната банка е така !
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 pazenek

    0 0 Отговор
    Световната банка да го Д--а. Няма такива олигофрени!
  • 77 Петър

    3 0 Отговор
    Колко лесно се манипулира общественото мнение. Достатъчно е другарката Румяна Бъчварова, чрез Министерски съвет да сключи договор за обществена поръчка със СВИтовната банка, да изпълни политическата поръчка със съдействието на министерството на финансите за поредното ограбване и разсипване на българската държава, което е в унисон с предишните такива успешни опити на всички финансови министри от времето на Муравей до сега. Никой от тези коментатори тук, ръкопляскащи на великите заключения на СВИб, не се запитва, с колко лева е намалял личния му бюджет и този на близките му за да се роди тоз велик експертен доклад. За милиони левове става въпрос. За това мили разбиращи коментатори, няма да имате държава, в която да живеете. Защото една държава се развива и икономически да просперира, ако има осигурени три фундаментални неща в нея. Образование, здравеопазване и сигурност. Кое от тези три неща не съсипахте заедно с вашите политици за толкова години, че не разбрах?
    Но да се върнем на експертите от СВИб. Тези, на които толкова много вярвате, считат във своите експертни оценки, базиращи се на анкетни карти, попълнени от определени от тях ръководители на МВР, без да посетят лично дори една областна дирекция на МВР, че брой на разкритите убийства и бюджета на една дирекция са достатъчно показателни, за да се оцени работата й. И същите тези експерти счетоводители, заедно с клакьорите от министерство на финансите, участващи в този проект срещу заплащане, решиха, че
  • 78 петър

    1 0 Отговор
    И същите тези експерти счетоводители, заедно с клакьорите от министерство на финансите, участващи в този проект срещу заплащане, решиха, че областна дирекция на МВР Смолян е върха, а Пловдив, Варна и Бургас не работят изобщо. Смолян има една улица. Две патрулки от двете страни на града и пиле не може да прехвръкне.Те не пожелаха да вземат предвид всички фактори, генериращи престъпност, икономически, демографски, социални. Не! Те така изследвали на всякъде по света. Така било, за да ни сравняват. Или да си крадат пари, без усилие и разходи. А пожарната я оцениха по критерии брой спасени човешки животи. За тях няма пожар, ако не спасиш човек. Материалните щети, кучета ги яли. Бедствия, кризи……И така мили ми разбиращи коментатори, бабите на село, циганите ще продължават да ги изнасилват, защото един полицай взема най-голямата заплата в ЕС, но не е толкова голяма, колкото на касиер в Кауфланд или Лидл. Пожелавам ви светло бъдеще В България със СВИб и Дянков&Горанов!
  • 79 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "qwerty":

    Това го искаха вече. Около 3000. Доволен ли си? Ха сега го поискай от другите министерства!
  • 80 Чичо Влайко

    0 0 Отговор
    Това е провокативна статия, целяща за пореден път да настрои обществото срещу полицията. Така се измества фокуса на проблемите. И вече хората не обсъждат бат Бойко и сие, а полицаите. Щом са толкова добре платени и полицаите и надзирателите, и почиват толкова евтино в такива страхотни курорти. . . защо има толкова голям отлив от тези структури. Масово напускат и полицаи и надзиратели , намаляха драстично по звена, арести и затвори. Няма кой да охранява задържаните. Няма кой да гони престъпниците.Няма желаещи за работа в тези структури. Администрацията е раздута до безмислие, за сметка на полицаите и надзирателите. И се получава много началници и вождове, малко индианци. Ако продължават нещата така, след няколко години няма да има никакви полицаи и надзиратели. Даже има предложение да назначават цигани в тези структури, хем да ги интегрират хем да запълват бройките. Понеже са много добре платени полицаите и надзирателите, затова младите безработни не искат да почват работа в тези структури. Ама ви пускат мухите с такива платени статии и почвате да лапате мухите. А че има лимит на бензина на патрулките , това, че си купуват дрехите и канцеларските материали. И че униформите ги шият в Сливен за жълти стотинки, а ги изписват много скъпо и стават все по некачествени и скъпи. И много други неща от кухнята. И че им вменяват непрекъснато нови задължения, дори и такива, които не са им по длъжностна характеристика, и в някои арести надзирателите изпълняват и длъжнос
  • 81 Чичо Влайко

    0 0 Отговор
    Това, че в някои арести надзирателите изпълняват и длъжността домакин - оръжейник, касиер, деловодител, без да им се плаща за тези допълнителни длъжности, защото съкратиха хората, за да спасят администрацията. Но затова не се пише и говори. И това, че всички надзиратели и полицаи са с кредити и заеми, понеже са много добре платени. Смешници. Елате и поработете в тези структури един месец, само един месец, и после ще си говорим. Само настройвате хората.
  • 82 Чичо Влайко

    0 0 Отговор
    Към Form. Хареса ми твоят коментар. Искам да добавя нещо. С тези актове по КАТ, побъркаха полицаите. Бат Бойко и сие искат да напълнят хазната и дерат яко хората чрез тези актове. Цинизма е в това, че Бат Бойко и сие са ЗАДЪЛЖИЛИ полицаите да пишат по 7 акта на месец. И ако не изпълнят тази простотия , по 7 акта по КАТ,ходят допълнително на работа, събота, неделя, по всяко време като наказание, и тези часове извънреден труд не им се заплащат. Полицията се превърна в Бюро статистика. Непрекъснато се изискват от полицаите и офицерите някакви ежедневни безумни справки и отчети. Полицията се превърна в едно безумно деловодство и от бумащина и бюрокрация, полицаите нямат време за същинската си работа. Но обществото псува полицаите, обижда ги, гаври се по форумите с тях. Но не забравяйте, че между тях, полицаите и надзирателите, има и много свестни и добри хора и служители , които си изпълняват много съвестно задълженията. Като навсякъде в България , има гнили ябълки и много боклук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове