Last news in Fakti

1 Август, 2018 10:22 2 374 13

Велосипедист с опасност за живота след катастрофа в Пловдив

  • пловдив-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Тежък пътен инцидент на "Кукленско шосе"

Велосипедист с опасност за живота след катастрофа в Пловдив - 1
Снимка: Plovdiv24

62-годишен велосипедист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдив.

Сигналът е получен тази сутрин, около 6:00 сутринта. На кръстовище на "Кукленско шосе" край завод "Рекорд" са се сблъскали лек автомобил Mitsubishi и велосипедистът, който е откаран в болница с опасност за живота. Колата е управлявана от 22-годишен шофьор.

"Движех се по "Кукленско шосе", по път с предимство. Светофарът не работеше и мигаше жълто. Човекът отиваше към индустриалната зона, подмина знак "СТОП" и изобщо не се оглеждаше. Не карах бързо, с около 50-60 километра в час", сподели водачът на лекия автомобил пред Plovdiv24.

На място се извършва оглед. Разследват се причините за инцидента.

Движението е затруднено, водачите да са внимателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанасов

    5 5 Отговор
    Имаме гледната точка на "победителя". На "победения" може изобщо и да няма такава.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    5 7 Отговор
    не карах бързо с 50-60км в час.

    Интересно, ограничението е 50, а не 60. Щом е имал време да види как е подминал знак СТОП, да не се оглежда и тн, значи е имал малко време да намали.

    Дори светофарите да не работят, покрай кръстовища се минава с повишено внимание.

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 4 Зомбайо

    8 2 Отговор
    Аз пък не мога да разбера какво правят велосипедистите на платното за движение между колите. Велосипедистите са със статут на пешеходци. Идиоти пълни. На вело алеи са спредимство на нешеходни пътеки са с предимство на платното за движение пак предимство, неможе така имаси правила. Като си идиот умри с предимство.
  • 5 Възмутен

    4 1 Отговор
    От както има велоалеи в Пловдив, велосипедистите станаха непоносими, в крайна сметка правила има за всички, както за управляващите МПС-та, така и за тези пеша или на велосипеди! Но КАТ е само за тези зад волана, останалите кой ги контролира и санкционира? Мен ми се е случвало на скачам на спирачките не веднъж, защото велосипедист пресича улицата с висока скорост без да спази указанията на велоалеята "СПРИ". Липсва толерантност и уважение, от едната и от другата страна! Относно случая как в 6ч. е получен сигнала, а в 8 и 10 имаше километрично задръстване и слабоумни униформени мериха с ролетки спирачен път и т.н. Два часа ли се правят тези измервания и то в час пик на голям булевард???
  • 6 Възмутен

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Когато пресичаш улица по пешеходна пътека се слиза от велосипеда и пресичаш като пешеходец, когато си на велосипеда и го караш, то ти си участник в движението със същите права и задължения като този в автомобила! Време е да се обърне внимание на всички велосипедисти и пешеходци, да започнат да се глобяват и следят техните нарушения!
  • 7 Ryty

    4 2 Отговор
    Аман от тия пушман спортисти с балканчетата, някой длъжен да ги пази палячовците, търчат с тия колела и грам акъл не вкарват
  • 8 Психо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Батка ТИ да не си БОЛЕН нещо ???
  • 9 Пешо

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Трябвало е да отбие плътно вдясно и да не тръгва, докато не премине велосипедиста. Тези с колелетата са страшно нагли, мислят, че карат пожарникари.
  • 10 Вгзви

    0 2 Отговор
    Тия с колите са страшно нагли!
  • 11 Driving pleasure

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Това важи и за велосипедистите - когато са на платното са част от движението и са длъжни да се съобразяват със ЗДП.
  • 12 Ники

    2 0 Отговор
    Попринцип съм от София, но често ми се налага да отскачам по работа в Пловдив. Наистина има нещо странно там. Хората шофират доста адекватно извънградско и когато влезнат в градът нещо им става. Абсолютно погазване на правилника, средна скорост на автомобилите около 70км без значение състоянието, големината и видимостта на платното. Може би не случайно Пловдив е първо място по загинали в ПТП в градски условия.

    Коментиран от #13

  • 13 Възмутен

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ники":

    Аз съм от Пловдив и шофирам тук активно от 12г, смело мога да заявя, че тук са най-слабите и най-неадекватните шофьори, пешеходци, велосипедисти и прочие. Всеки спазва ЗДП както му е удобно, особено тези на велосипеди, веднъж се движат с колите, после с пешеходците, след това на велоалеята, правила за тях няма, както няма и за пешеходците, пресичат където им скимне, минават на червено и т.н. До кога полицията ще се крие по храстите да дебне шофьорите и ще подминава хилядите нарушения на останалите участници в движението??? Може би 20лв подкуп от пешеходец/велосипедист се взима по-трудно, защото нямат контролни талони?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове