1 205 2

БСП дава скандални заменки в София на прокуратурата

През последната година Столична община прикрива скандални заменки под форма на дарение.

Това каза на пресконференция заместник - председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

Той посочи особено скандален случай на замяна на терен в кв. Слатина за други два, в кв. Лозенец и в кв. Оборище. „Оценителят е един и същ - г-жа Юлия Цекова, която оцени и „Царските конюшни” за 650 000 лв.

Защо все на нея се спират? Чакам отговор от г-жа Фандъкова”, каза Георги Свиленски. Той информира, че въпросната замяна се е случила след пет опита на СОС.

„Били са предложени два варианта от оценителя. Разликата между двата е 400 000 лева. СОС обаче избира по-неблагоприятния. Питам г-жа Фандъкова – защо”, добави още Свиленски. Той беше категоричен, че БСП ще сезира административна прокуратура, защото по думите му има нарушение и заобикаляне на закона.

По повод пожара в Царските конюшни председателят на БСП – София Калоян Паргов заяви, че той очевидно е умишлен и за това няма никакво съмнение. Той припомни, че групата общински съветници от БСП, заедно с депутатите от ПГ на “БСП за България”, са сезирали главния прокурор по повод тази скандална сделка, когато за 90 лв. на квадрат е била продадена тази земя, оценена от оценител, срещу който вече се води дело.

Калоян Паргов подчерта, че заради казуса със Слатина левицата е поискала отстраняването на същия този оценител и повторна оценка. "Предложихме, за да няма съмнения и спекулации, да се направи регистър на всички проблемни имоти и да се осигури максимална прозрачност в подбора и оценката им", обясни той. Според него София има и още един голям проблем - продължаващото развитие навътре.

"Примерът на Букурещ от 90-те години е да се каже ясно накъде ще се развива София и всички подобни казуси да бъдат разполагани в посоката, в която трябва да се развива София", заключи Калоян Паргов.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 15:23  03.08.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • ред
    Отговор
    2 16:37  05.08.18
    Данче на сьд

Напиши коментар:


Публикувай