6 Август, 2018 08:11 10 234 20

Турция сама ни върнала хората, хванати с Митьо Очите

  • митьо очите-
  • бенчо бенчев-
  • димитър желязков-
  • турция-
  • наркотици-
  • дрога

Бенчо Бенчев може да бъде обвинен за укриването Димитър Желязков

Турция сама ни върнала хората, хванати с Митьо Очите - 1

Турция е върнала седмината мъже, пребиваващи в страната заедно с Димитър Желязков Очите по своя преценка. Това съобщи зам.главният прокурор Иван Гешев.

Компетентните власти в южната ни съседка преценили, че мъжете, които придружават издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група, застрашават националната сигурност на страната. Те са ги отвели до границата и предали на българската полиция, обясни още Гешев.

Бенчев може да бъде обвинен за укриването на Желязков.

На въпрос дали може да бъде повдигнато обвинение за укривателство, той отговори: "В началото на утрешния ден прокурорите от Специализираната прокуратура ще анализират проведените разпити и ще преценят дали има доказателства за отделно досъдебно производство за т.нар. лично укривателство. В случай, че се констатират такива обстоятелства, в рамките на следващия ден отделеното досъдебно производство ще бъде изпратено на компетентната прокуратура".

В Бургас се извършват претърсвания и разпити на тези хора, които са задържани за 24 часа. Сред тях е и общинарят от Бургас Бенчо Бенчев. В понеделник спецпрокурорите ще преценят дали има доказателства за лично укривателство и ако има такива, материалите ще бъдат отделени от воденото срещу Митьо Очите разследване за банда за рекет и палежи и ще бъдат предадени на компетентната районна прокуратура в Бургас.

Гешев разказа още, че Желязков е излязъл от България в Гърция. Там той на 3 август научил, че има издадена европейска заповед за неговия арест и в 19,09 ч. Същият ден преминал в Турция през ГКПП Ипсала с лека кола на фирма, чийто собственик е общинарят Бенчо Бенчев. Още същата нощ в петък срещу събота след 2 часа турските власти са арестували осмината в хотел. Резервациите били на името на Бенчев и друг мъж.

„Желязков не е бил регистриран съвсем умишлено“, обясни още Гешев. При претърсванията в дома на Бенчев са открити множество оръжия и се проверява дали са законни. Открито е и черно счетоводство с бележки какви пари да бъдат давани на лидера на бандата Желязков. Вероятно Бенчев ще бъде обвинен за участие в ОПГ и пране на пари, каза още Гешев. На името на Желязков официално няма нищо. Палатът в село Кошарица, където живее, се води на името на офшорка.

Един от издирваните за участие в бандата на Очите се е върнал от Испания у нас и се предал. Общинският съветник от Несебър Пейко Янков обаче все още не е открит, нито пък се е предал. Според прокуратурата обаче не е в негов интерес да се укрива. Има издадена европейска заповед за ареста му. Прокурор Гешев няма информация дали Митьо Очите е дал съгласие в Турция незабавно да бъде екстрадиран у нас, но той предположи, че Желязков няма да иска да има екстрадицинно дело в съда там. Гешев описа ръководената от Очите банда като група с доста сериозна организация, широка мрежа от сътрудници и висока степен на конспиративност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    45 2 Отговор
    Дотук добре. Но гледай как лек полек за Несрин от ДПС взе нищо да не се пише. Ей това става интересно. Явно Доган нарежда на който трябва.
  • 2 ванката

    34 1 Отговор
    отговора на прокуратурата дали ще има дело ми прозвуча като: спец прокуратурата ще разгледа случая и ще прецени каква сума ще им струва да се измъкнат и после ще пратят делото на другия съд който ще е компетентен за тях и те да си кажат цената и след уговорената сделка ще започне и цирка...
  • 3 данъкоплатеца

    30 4 Отговор
    Поредният кьорфишек на "спецпрокуратурата", за да се измести центъра на внимание от поскъпването на горивата, респективно на всички стоки!
    Поредната лятна далавера на Тикваря и компания.
  • 4 JPower

    32 1 Отговор
    До една седмица, всички ще са болни и под домашен арест!!!

    Коментиран от #19

  • 5 The TRAPPER

    48 1 Отговор
    Сега като им треснат по 3 месеца условно и глоба 200лева ще им дойде акъла.
  • 6 АзСъмМунчо

    21 1 Отговор
    Ей сега Очите ще трябва да се охарчи яката и ще го снимат че е в затвора, но следващата снимка ще е на плажа:)
  • 7 Очите???

    13 0 Отговор
    Този бушон вече гърмя. Има ли бургазлии да кажат кои са истинските наркобарони по морето?
  • 8 E Nikolov

    16 0 Отговор
    какво излиза повечето от тайфата на митъо са общински съветници или политически дейци, каква елитна политическа класа си имаме, и колко добре служат на народа.За осъдителни присъди едвали като мине година две всичко се забравя и даже пак ще ни ги пробутат да гласуваме за тях, малко пи ар да се направят че ловят вещици...
  • 9 mediator37

    12 3 Отговор
    По стародавна традиция по знакови дела прокуратурата се осира до шия.
    И тук ще се осере, защото от изнесеното не виждам кое е престъпление.
    Намерили пачки пари. Че този тип е арендатор и оре 35000 декара, милиардер трябва да е. Те ако намерят под 10 милиона в брой в дома му- това вече е съмнително. Смешни прокурорчета със смехотворни интервюта.
  • 10 Герб завинаги

    9 6 Отговор
    Много интересно защо хората, които го покриват са от бсп и дпс. Стана ясно кои са истинските грабители и измамници...

    Коментиран от #11

  • 11 Прецицалото

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Герб завинаги":

    Какъв ГЕРБ завинаги, видя ли тяхните сметки и далавери? Колко кеш взе да пишеш тия глупости?

    Коментиран от #15

  • 12 българина

    13 1 Отговор
    Такъв комшулук чакаме от Турция ,ще им даваме хората на Фетуллах Гюлен а те ще дават търсените от нас хора.
  • 13 българина

    7 0 Отговор
    Такъв комшулук чакаме от Турция ,ще им даваме хората на Фетуллах Гюлен а те ще дават търсените от нас хора.
  • 14 БОЖИ ЧОВЕЧЕЦ

    3 0 Отговор
    тоя толуп няма ли най накрая някой да го изнасили и убие бе
  • 15 Герб завинаги

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Прецицалото":

    Колкото ти от бсп, коминяга гадна
  • 16 Българин

    8 0 Отговор
    В Турция нещата стават бързо, за разлика от нас. Има какво да учим от тях, ама не искаме.

    Коментиран от #20

  • 17 нагамото

    2 0 Отговор
    до Бъдалата 1
    Също както спря да се пише за Христо Бисеров също от ДПС.
  • 18 БОЖИ ЧОВЕЧЕЦ

    2 0 Отговор
    стига с тоя тумбак ме заминавахте бе наебете го и го убиите най накрая
  • 19 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "JPower":

    Нищо ново по тия земи...пак български хайдуци които крадат и рекетират и пак турски заптиета ги хващат..същото както преди 150 г...
  • 20 оня

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    сложи си шапката и бягай да играеш еврофутбол не се прави на мн. компетентен .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове