6 Август, 2018 09:31 3 000 13

Адвокатът на Бенчев: Аз и клиентът ми се познаваме с Митьо Очите

  • бенчо бенчев-
  • митьо очите-
  • арест-
  • дрога-
  • пране на пари

Не ме допускат до него. Не ни дават среща. Не му дават да се обади по телефон. Има задържане, не знаем какво е, което е обжалваемо. Просто му нарушават правата отвсякъде. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ адвокатът на Бенчо Бенчев - Бойчо Боев.

Общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев бе арестуван в Истанбул при акция за задържането на Димитър Желязков - Очите, а по-късно бе предаден на българските власти. Бенчев се разследва за пране на пари и участие в бандата за рекет палежи и побоища на Митьо Очите.

"Според думите на прокурорката бил в момента свидетел. Но така задържан с белезници не е като свидетел, а значи, че е повдигнато обвинение. Защитата са я отхвърлили отвсякъде и правят каквото си искат", каза още Боев.

Сега идвам от "Меден рудник". Всички оръжия са му законни. Той си е ловец. И аз се познавам с Димитър Желязков. И аз можех да отида да се видя с него в Истанбул. Това, че се познават не значи, че Бенчо е престъпник, а те го изкарват точно такъв", категоричен е адвокатът.

"Извършва се масирана проверка на целия бизнес включително и на това лице (Бенчев-бел.ред.), и на Димитър Желязков, въпреки че той официално няма нищо на негово име - въпреки че живее в палат в село Кошарица, който е на офшорка. Така че явно дори и този сегмент от криминалната престъпност се ошлайфа. Събираме доказателства с огромен обем, защото говорим и за не малка част легален бизнес. За никого не е тайна, че обикновено доходите от престъпна дейност, да кажем, се изпират и се влагат в реални неща. Не е тайна за обществото лидерът на организираната престъпна група с какво се занимава и какво държи по родното черноморие. Явно до момента е било тайна за някои други държавни структури, но амбицията на специализираната прокуратура е това да приключи", коментира заместник – главният прокурор Иван Гешев.

На името на Желязков няма нищо, най-вероятно става въпрос за пране на пари. Разследващите проверяват и дали не става въпрос за престъплението пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адвокат Боев

    22 0 Отговор
    Въххх ,горкия Бенчо ! Чист и неопетнен ,като утринна роса ! Е ,бил се познавал добре с Очите и там ... нещо заедно били правили ,ама ... той е абсолютно невинен ,бе ! Ааа - това в Истамбул ( хвнаха Очите в стаята на Бенчев) - ми ,те са педали и сигурно са се гушкали . Ако искате ,вЕрвайте ми !
  • 2 Стефан

    6 0 Отговор
    Може ли телефонен номер на Бенчев имам нужда от малка сума заем без връщане.Гледам по ТВ.има тази възможност.
  • 3 Просия

    8 1 Отговор
    Това направи комунизма - хората тъпи, а БКП-арите богати...ужас...
  • 4 E Nikolov

    10 0 Отговор
    Интересно значи не е проблем да се виждаш и да си в една хотелска стая с лице издирвано от интерпол още повече политически фигури общински съветници, отвратително ГНУСНО е че такива хора управляват Бургас ,България. Заместник прецедател на общински съвет със забележителен аресенал от оръжия със внушителна сума пари и тефтерче което и разпределя и за черешка в една хотелска стая с издирван от интерпол.Портерета на един нормален български общинснки съветник
  • 5 ТъпСъм

    2 1 Отговор
    Ми тогава влизайте направо в затвора щом се познавате вината ви е доказана,само искаме да чуеме присъдите
  • 6 плевен

    3 1 Отговор
    Ако искаме Демокрация, ще търпим и тези мутри. Такива са правилата. Те си имат права, адвокати и са медийни звезди.За да се оправят и Гърция и Турция минаха през военни диктатури.

    Коментиран от #10

  • 7 Георги Пенев

    3 1 Отговор
    Не знаех че Калашников се използва за лов...
  • 8 Из мемоарите на митьо пищова

    2 3 Отговор
    Ех тоя Бенчо, невинен като дественица, а Курнелак как се отказва от него, кога и даваше пара нямаше проблеми но когато нагази лайната веднага се отказва, ех тея БСП-то са си известни с това, щом си добре и те са с теб, щом си зле БСП-то нямат нищо общо с теб даже не те познават, ех тая къса памет комунистическа и лъжлива, направо ме е гнус като му гледам мутрата на тоя боклук Бенчев, ама те в БСП-то всички са еднакви като ги погледнеш, една дзурла имат!!
  • 9 пародия на държава

    3 1 Отговор
    Само за физиономията 50 ти калибър в челото.
    Тия само куршума ги лови в Бълхария, нищо друго.
  • 10 пародия на държава

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    Ква демокрация сънуваш, като такава никога не е имало. Просто дъртите комунета си разделиха парите, след, като свалиха Бай Тодор и след, като получиха разрешение от Москва, това е положението!
    Многопартийната система е измама на този етап, не виждаш ли, че няма правосъдие за олигарсите и техните мафиоти, не демокрация, а клептокрация сме!
  • 11 Усмивката

    1 0 Отговор
    Какво е общОто между Б.Б.,Б.Б иБ.Б.
  • 12 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Е нали тоя дърт мафиот каза че не го познавал...ами просто стечение на обстоятелствата било...
    Само АК-47 ги оправя тия мошеници и лъжци!
  • 13 CUKOVSKI

    0 0 Отговор
    A ZASHTO NE ARESTUVATE TOZI ADVOKAT?

    DA MU SE PROVERYAT IMOTITE,VSICKI DOHODI,PLATENI DANAZI I 100% SAM SIGUREN,CE MOGE DA VLEZE V ZATVORA.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове