6 Август, 2018 12:38 1 742 22

Антон Тодоров: Защо Бенчев не е регистриран от БСП като дарител?

  • бенчо бенчев-
  • бсп-
  • дарение-
  • пари-
  • избори

БСП се е финансирала с мръсни пари на мафията, изпрани чрез схема, в която участват представители на самата БСП?

Антон Тодоров: Защо Бенчев не е регистриран от БСП като дарител? - 1

Защо Бенчо Бенчев не е регистриран от БСП като дарител, след като от думите на друг общински съветник от Бургас - Чанко Мирчев, се разбра, че той е дарил на партията десетки хиляди левове за последната предизборна кампания?

Такъв въпрос постави Антон Тодоров от ГЕРБ във „Фейсбук“. Вижте цялата му позиция:

Казаното от общинския съветник от БСП-Бургас Чанко Мирчев преди час по БиТиВи, че закопчаният авер на Митьо Очите и обвинен в пране на пари и цял поменик от престъпления общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, е тотален скандал. Защо?

Първо, проверих дали Бенчо Бенчев присъства в официалните отчети на БСП като дарител. Не, не присъства. Това не означава ли, че БСП се е превърнала в криминална платформа, която може би се финансира от престъпния свят? Припомнете си, че само преди половин година излезе на светло фактът, че братът на действащ БСП депутат е закопчан за участие в ОПГ и когато проверихме списъците на дарителите, се оказа, че той е вътре. На БСП се наложи да връща едни престъпни пари, с които беше финансирана кампанията им.

Второ, даренията от физически лица не могат да надхвърлят повече от 10 000 лв., а всяко получено дарение трябва да се декларира в 7-дневен срок от получаването му. От думите на общинския съветник от БСП-Бургас Чанко Мирчев разбираме, че неговият колега съветник от БСП-Бургас Бенчо Бенчев е дарил няколко десетки хиляди лева за последната кампания на БСП там. Тук веднага възниква въпросът това не е ли признание, че БСП се е финансирала с мръсни пари на мафията, изпрани чрез схема, в която участват представители на самата БСП? Трето, веднага се сетих и за дарителите на Румен Радев и Илияна Йотова за кампанията им като кандидат-президент и кандидат-вицепрезидент през 2016 г. Там всеки пети дарител е регистриран като социално слаб или получава някакви социални плащания, вкл. за отопление. Сред дарителите на Радев има няколко, които са загубили цялото си имущество от частни съдебни изпълнители, но иначе даряват другаря Радев. Това не Ви ли се вижда съмнително? Има дори особено фрапантен случай на дарител от Кюстендил, чиято съпруга е осъдена за кражба на 6000 лв., от които пред съда се доказва, че 4500 лв. тя дава на съпруга си. Дали пак някаква част от тези крадени пари не е попаднала в кампанията на Радев и Йотова? Изобщо въпросите са много и всички те изискват отговори от БСП. Защото, когато отговорите бъдат дадени от разследващите, тогава ще се види за пореден път, че БСП е единствено и само продължение на организираната престъпност с други средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    23 9 Отговор
    От върл противник на Герб и Борисов се превърна във сол т.... на тиквата. Как така стана бе джанъм?

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Bahti

    14 4 Отговор
    Приятно е, подухва и мирише на повърнато.

    Коментиран от #12

  • 3 бай Тодор

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    С много пари им затварят устите и очите.
  • 4 хаха

    13 8 Отговор
    Шайка - книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите
    Антон Тодоров
    Цена: 9.00 лв
  • 5 JamesPed

    1 4 Отговор
    поисковое продвижение сайта интернет магазина seo продвижение сайтов По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин SEO PRO1 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы...Анализ вашего интернет-проекта бесплатно
  • 6 плевен

    18 4 Отговор
    Антон е напълно прав, както ще са прави неговите опоненти, които вадят пък кирливите ризи на ГЕРБ.Само личностите ще се сменят.Системата е гнила, агнилото се реже от корен и се обгаря с желязо. Но за това трябват специални капитани.
  • 7 хаха

    11 8 Отговор
    ОПИСАНИЕ. Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню...

    Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното.

    Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция.

    Работеха и живееха като „шайка” – персони, обединени от престъпна цел.

    В тази книга политологът Антон Тодоров вади мръсните им тайни.

    От първо лице. С документи и факти. Обективно, без да пести нищо.

    Връзките им с върхушката на БКП и Държавна сигурност, с банковия картел, с международни гангстери, с онази сенчеста част от обществото, която наричаме задкулисие.

    Рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, показни арести, сливане на изпълнителна и съдебна власт... „Шайката ГЕРБ” е най-мрачната част от голямата измама, известна като „български преход”.

    Коментиран от #17, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Максим

    14 6 Отговор
    Антон Тодоров е прав да задава тези въпроси, но защо не отговаря на друг един въпрос - какъв катарзис претърпя, че стана част от шайката, срещу която самият той се противопоставяше!!!
  • 10 onq s konq

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Да,така е-беше противник на ГЕРБ и ги критикуваше.Но КАКВО ОБЩО ИМА ТОВА СЪС СТАТИЯТА и проблемите повдигнати в нея?На пръв поглед-НИЩО.На втори поглед обаче...МНОГО НЕЩА!Защото "когато фактите говорят и боговете мълчат".А ясните инструкции на Москва са:"КОГАТО ДИРЕКТНИЯТ УДАР Е НЕВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ ОТРАЗЕН,СЛЕДВА ДА БЪДЕ ОТКЛОНЕН"!Като в случая освен да се спомене какъв "противник" е бил,може успешно да се направи "дълбокомислена" забележка И за това колко безвкусно е подбран цвета на врътовръзката на Тодоров съобразно костюма му и т.н.-ВСЕ НЕЩА,ЦЕЛЯЩИ ОТКЛОНЕНИЕ НА ВНИМАНИЕТО НА ЧИТАТЕЛЯ ОТ УБИЙСТВЕНИТЕ И НЕОПРОВЕРЖИМИ ФАКТИ,ИЗНЕСЕНИ В СЛОВОТО МУ.Затова и съветвам русофиството:Не се хабете да НИ пробутвате изтъркани психоприйоми от архива на КГБ- НИЕ СМЕ ГИ ПИСАЛИ:)
  • 11 конгречулейшънс

    8 2 Отговор
    Защо не е с вериги на краката ?
  • 12 Преброяване на бесните язовци

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    Кой простак би си позволил да драйфа тука баш...
  • 13 УЛАВИЯ

    7 4 Отговор
    Е КАК ДА НЕ Е ПРАВ ?
    АФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА .
    ТОВА ГО ПИШАТ В СВЕТОВНИТЕ МЕДИЙИ.
    МОЖЕ И ДА НЕ Е ИСТИНА, ВИЕ КАК МИСЛИТЕ???
  • 14 Джуган

    8 1 Отговор
    Интересен въпрос, независимо кой го задава и защо.
  • 15 Българина

    5 3 Отговор
    Защо герберски граничар не е спрял издирван бандит?? Пре кое кпп е минал? Кой е бил дежурен
  • 16 Прецицалото

    8 5 Отговор
    Е те това братя е ГЬОНСУРАТ, г- н Тодоров гнус и тиня!
  • 17 Мамата

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    По голяма банда от комунистите няма.Толкова злини са направили,че трябва да се скрият в миша дупка.Нагли твари.
  • 18 Мамата

    4 6 Отговор
    Биволицата от Крушовене като измучи и безмозъчните комунистически телета започват и те,без да знаят защо.Може би са огладнели.
  • 19 Тесла

    2 1 Отговор
    Шайка шайка голем пирон си
  • 20 стоян

    4 4 Отговор
    Браво Антоне за въпроса - и от 19 коментара 15 са на червени мекерета желаещи да се домогнат до власта защото загладняха
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Aleksi

    1 1 Отговор
    Как може Тодоров да има авторитет да говори каквото и да е пред хора? Няма такова лицемерие и манипулативност. Просто си заслужаваме съдбата щом такъв индивид може да се появи отново след като писа книги с истините за шайката, а после стана тяхната слуга и борбено ги защитава. Що за човек би направил това?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове