6 Август, 2018 16:33 3 351 19

Осъдиха рейнджърка, отказала да изпълни заповед

  • рейнджърка-
  • рени руменова-
  • офицер

Хиляда лева глоба наложи Пловдивският военен съд на рейнджърка заради отказа ѝ да се подчини на заповед на началник. Инцидентът е станал по време на сутрешен развод в казарма. По своя инициатива Рени Руменова застанала в последната редица, въпреки че трябвало да е в първата, тъй като била командир на екипаж.

"Тези, които са с оръжие, да минат отпред", изкомандвал офицерът, който замествал шефа на ротата. Всички го изпълнили с изключение на Руменова. Последвало второ разпореждане към нея. "Няма да се преместя, много съм ниска", бил отговорът й.

Началникът подал рапорт срещу нея и я наказали дисциплинарно. Отделно е заведено и делото за нарушение на служебните задължения. Жената не се признава за виновна. Версията ѝ е, че не е възприела думите на офицера като нареждане.

"Самият отказ е най-дръзката форма на неизпълнение на заповед. Налице е външна изява, и то пред целия строй", посочват в мотивите си за решението военните магистрати, цитирани от "24 часа".

За подобно погазване на устава се предвижда до 2 г. лишаване от свобода. В конкретния случай санкцията е административна, тъй като рейнджърката е с чисто досие. Според служебната ѝ характеристика се е проявявала като стриктна и изпълнителна, неколкократно е била награждавана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    43 7 Отговор
    ХИЛЯДИ МИЛИТАРИЗИРАНИ КИФЛИ ОГЛАВЯВАТ РЕДИЦИТЕ НА ОНОВА СМЕХОТВОРНО ФОРМИРОВАНИЕ ДЕТО МУ ВИКАТ БЪЛГАРСКА АРМИЯ.........ЖАЛКО, НО ФАКТ!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай

    28 2 Отговор
    То мъжете не искат да ходят в тая смешна "армия" а пък незнам жени какво дирят к**а ми там ???
  • 4 Хахото

    16 4 Отговор
    Как да застане отпред, ами ако последва команда наведи се?
  • 5 Браво на уставняка

    11 34 Отговор
    Дано офицера е доволен след като са я глобили 1000лв от огромната заплата а и дано всички проблеми в армията и в самата държава са се оправили с това. Комплексиран шапкар, а дали си е искал и не му е дала е др тема не се е сетила да каже, че я е тормози сексуално и щеше да ми върже на тоя тъпа. То държава няма той рапорт ще пише, че не е влезнала в предната редица палячо. Ако съм мъж на тая жена ще си плати тия 1000лв по един или друг начин това комплексирано човече.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Stefko 88

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Антони Лазаров":

    Добрутро! Мене ми казаха преди в военното окръжие в Слатина , в случай на война да хвана автобус 11 и да сляза на последната спирка и от там към горна баня.....гледам ги тия тъпи каски и си мисля тия чуват ли се.....от тогава го разбрах че в случай на война съм им е$ал майката и ще трябва да се погрижа сам за своите хора.
  • 7 Коко

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво на уставняка":

    Като ти чета написаното, най много да олекнеш с още 1000лв.
  • 8 Я па тоя!

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво на уставняка":

    Аман от такива драскачи като теб, които не са виждали казарма. Неизпълнение на заповед е много сериозно провинение. По време на война за неизпълнение на заповед се разстрелва.
  • 9 Има ли такива

    11 0 Отговор
    Рейнджър какво е в българската армия? Нищо, като армията. В САЩ рейнджър наричат лесничеите, които имат и ограничени полицейски и спасителни функции. А в нас за една заплата се правят на псевдовоенни. Жалка работа и голям срам за военната професия.
  • 10 mediator37

    15 1 Отговор
    Дребна комплексарка. Като е постъпвала в армията е знаела, че ще се строява, знаела е, че е и дребна. Ама ранно пенсиониране, жилище и т.н. Да си подава рапорта и да напуска.
    Га яди кюфтетата не рева, сега ревеш!
  • 11 onq s konq

    0 18 Отговор
    Не е редно командира да се държи грубо със жена и да си налага мнението чрез заповеди.Просто ТРЯБВАШЕ ДА Я ПОМОЛИ,ама оде толко акъл под шапката...

    Коментиран от #13

  • 12 демократ

    4 2 Отговор
    Цигани, турци, проститутки, геЮве, лезбийки, джендърлък... "командвани" от шкембелии далавераджии.
  • 13 Пърко

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Армия бре, армия.
    Не училище за девици.
  • 14 Прост

    5 0 Отговор
    Казах ли ви аз м?! Армия от пленници в това превърнаха прочутата с храбростта и доблестта си Българска армия натовските наставления ...Първо унищожиха прочутия пруски войнствен дух на немската армия ..и така до прусаците на Балканите ....и ще ми ги хвалите . Като офицер от запаса не мога да го проумея неизпълнението на заповед на положил клетва военослужещ ...бил той и от женски пол ...Жена е в извън работно време облече ли униформата "Службата е моето хоби , устава това съм аз " такива ми ти работи писачи виртуалисти
  • 15 Гост

    4 0 Отговор
    Наказанието е трябвало да бъде две патки на голо. Лошото е че може да го приеме като награда.
  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    Детска градина...
  • 17 1234578

    0 0 Отговор
    Ето заради това не съм военен или полицай, защото трябва да изпълняват заповеди. Често пъти глупави и опасни за подчинения. Да е мислила когато е решила да става "войник". Ако беше станала продавачка, най-много щяха да я уволнят, никой нямаше да я глоби.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Милен

    0 0 Отговор
    Стигне ли се до военен съд си виновен на 100% ,ония изобщо не се интересуват и решението се знае от самото начало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове