Last news in Fakti

6 Август, 2018 20:27, обновена 6 Август, 2018 20:28 17 457 44

Делян Пеевски декларира 37 млн. лева от дивиденти

  • делян пеевски-
  • кпконпи-
  • доход-
  • доходи-
  • деклариране

Пеевски е посочил и банкови влогове на стойност от 9.6 млн. лв.

Делян Пеевски декларира 37 млн. лева от дивиденти - 1

Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Това става ясно от декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., подадена в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Пеевски е посочил и банкови влогове на стойност от 9.6 млн. лв.

През 2017 г. Пеевски е декларирал, че има пет банкови влога на стойност съответно 4 032 862 лева, 119 457 евро, 351 641 долара, 2 719 784 долара и 181 163 евро. Наличните му парични средства са 265 500 лева. Депутатът от ДПС бе обявил пет банкови влога и в декларацията си за 2016 г. За сравнение - през 2013 г. бе отчел едва 17 056 лева на влог, а през 2012 г. спестяванията му бяха 52 хил. лева.

В последната си декларация Пеевски посочва, че е наел два апартамента, офис и къща с двор в София, както и офиси в Пазарджик и Велинград. Под наем ползва и няколко леки автомобила, сред които личат марките Mercedes, Audi, BMW и Land Rover.

Премиерът Бойко Борисов пък е отчел влог от 53 260 лева, която е от "заплата, обезщетение за неизползван отпуск и спестявания от предходни години". Спрямо миналата година обаче спестяванията му се удвояват

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е декларирал 17 400 лева налични средства, депозити на двете си деца от по 10 хил. лева, както и кредитна карта с лимит от 20 хил. лева. Годишната данъчна основа от трудовите му доходи е над 90 хил. лева.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е декларирала банков влог от 4371 лева. Съпругът ѝ Митко Нинов е декларирал банков влог от 62 545 лева. В декларацията е посочено, че той ползва лек автомобил "Акура" на 10 години, както и че е продал дялове за 5 хил. лева в "Интер проект 3" ЕООД.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пък не е декларирал никакво имущество.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки е декларирал притежанието на 20 000 лева. Жена му Светлана Марешка обаче е получила 2 117 772 лева от дивиденти и има парични средства в размер на 2 220 000 лева. Светлана Марешка е продала дялове в 85 дружества. Двамата имат над 40 задължения.

Президентът Румен Радев декларира 8000 лева в наличност от заплата и 14 600 лева в банка. Радев има и кредитна карта с лимит 10 000 лева, която е отчетена и през изминалата година.

Вицепрезидентът Илияна Йотова декларира 40 000 лева и 50 000 евро в банка, докато съпругът ѝ Андрей Йотов е с малко над 500 000 лева + 100 000 евро в банки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    111 0 Отговор
    Е браво на мама шопара.На всяко ПРАСЕ идва КОЛЕДА. А другите живи да ги оплачеш.
  • 2 то добре

    86 1 Отговор
    дивиденти но дали може да докаже от къде са сумите с които е закупил активите по които получава 37 млн дивиденти за година . дори и да предположим , че 10% е доходността -дивидента значи има като активи поне 370 млн !!! прокуратурата дали смее да провери от къде са парите и дали е платил данъци .

    Коментиран от #4

  • 3 Не глеам таувизия

    63 2 Отговор
    Ще се наиграе детето скоро... Холестероло не прощаа...:D
  • 4 Не глеам таувизия

    38 1 Отговор

    До коментар #2 от "то добре":

    Всичко си е плАтил... Оше диша...
  • 5 Така де

    49 2 Отговор
    Излиза , че Пеевски е най-честен. Някой от другите имат десетки милиони приходи на година, но отчитат едва няколко десетки хиляди

    Коментиран от #15, #19

  • 6 Прецицалото

    24 3 Отговор
    Да му имам гаджето, парите за народа!
  • 7 Оправят

    16 1 Отговор
    Си огромните парични наличности гудата и магарко, но НОИ в празен
  • 8 нагло

    44 6 Отговор
    Боко е пропуснал поне 0000 след написаната сума ?

    Коментиран от #36

  • 9 Еничър

    35 2 Отговор
    Дано да си купи още сто години живот с парите си.А дано ама надали.
  • 10 РЗС

    60 0 Отговор
    Само ахмед доган дето ги ръководи тия всичките паляци не е декларирал дохода, щото не му се хващат толкова цифри в полето на бланката
  • 11 гост

    51 1 Отговор
    Дали някой се хваща на тези ЛЪЖИ?

    Коментиран от #25

  • 12 Ivanov

    36 3 Отговор
    Ей, айде да сберем малко парици за Бойо, щот таз неговата беднотия не се търпи!
  • 13 Лука Брази

    13 3 Отговор
    Да е жив и здрав да си ги харчи! Най вече жив!
  • 14 Uflaf

    25 0 Отговор
    Честито ни милиардер. Още такива ще си отгледаме . Щом това е "декларирал" ,дали сам знае колко пари има ? То пък за тази работа си има счетоводители. Спомням си един филм за мафията дето от там започнаха да му проверяват декларираното но един известен мафиоз и влезе за данъци като не можаха да го набутат с убийствата ,кражбите ,рекета и далаверите с политици.Тук няма такива служби обаче и никога няма да има защото точно политиците няма да го допуснат. Удобна партокрация и кметски феодализъм е у нас + олигархизирани политици. Няма оправия в такива условия и само мизерия за масовата част от народа. Дали му пука ,че хляба стана от 1 лв на 1, 10 лв без още да е излязла уж лошата реколта жито.Разбирай много ,но с лоши показатели. Задава се износ и внос-номера с който започна комунистическата демокрация. Това научиха днешните от бащите си дъртите крадци.
  • 15 Това са

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така де":

    Заплатите, под тезгяха, раздадените пари, за да не плаща осигуровки наднорменият. Честен , за затвора е
  • 16 Мари

    29 2 Отговор
    Как е изплатен неизползвания отпуск на Г-н Борисов?????
    ....Според актуалната редакция на чл. 224, ал. 1 от Кодекса на труда (КТ): „При прекратяване на трудовото правоотношение работникът или служителят има право на парично обезщетение за неизползвания платен годишен отпуск, правото за който не е погасено по давност.“
    Обезщетение за неизползван платен годишен отпуск се дължи от работодателя само при прекратяване на трудовото правоотношение на работника или служителя.
    В разпоредбата на чл. 178 КТ императивно е установена забрана за компенсиране на платения годишен отпуск с парични обезщетения, освен при прекратяване на трудовото правоотношение.
    Не съществува и правно основание за прехвърляне на неизползвания платен годишен отпуск от един работодател на друг.
    ??????
  • 17 стоян георгиев

    15 4 Отговор
    милите !!!!!да почнем да им събираме парици,особено на борисов,цветанов и нинова!!!!иначе пеевски е българския бил геитс.много успешен ,но интерсно къв му е печелившия бизнес?тоя е младия бенчо бенчев.
  • 18 дъ риъл слим шейди

    25 1 Отговор
    Нека не забравяме, че един е бойко, и дилян е неговият портфейл! Нали не си представяте бойко да декларира няколко десетки милиона приходи само за една година?!
  • 19 kkk

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така де":

    Не мисля,че е от честност. Просто демонстрира, че от нищо не му пука и никой не може да му каже и "копче". Той затова и сстана шеф на ДАНС, за да покаже,че няма какво да му направим и успя. Даже като подаде оставка, каза, че ще я даде 2 дена след ултиматума на протестиращите...
  • 20 Va60

    10 0 Отговор
    Едни и същи црвици че го ядат и делянчо и нас простолюдието
  • 21 Пишков

    8 0 Отговор
    Поема го анално
  • 22 Viktor

    17 0 Отговор
    Каквото и да декларират вече никой не им вярва. Ясно е само, че става въпрос за много пари и за яко грабене. Ха да им е честито и да спят спокойно, защото всички ще отидем на едно и също място.
  • 23 Бехар

    19 0 Отговор
    Вие търкайте картончетата, а за другото не берете грижа
  • 24 Къртев

    8 4 Отговор
    Българин е! Браво! Щом е декларирал,негови са!
    На тепсия не са му дадени, аз поне не бих му дал толкова пари.
    Който е против да възрази публично срещу него.
    А не само да обиждате външния вид на човека.
    То и Брад Пит има десетки милиони, както и Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев, Слави Трифонов, а и Корнелия Нинова впрочем.
    Търкайте талончета и те така
  • 25 Доко

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Хваща им се.... - НАП.
  • 26 Ако сте смирени и покорни

    2 0 Отговор
    Ще сте ТАЙ богати и охолни. Вярвате ли ?
  • 27 Ако вярвате - гласувайте за .... и аз

    7 0 Отговор
    Не знам за кой, СИТЕ СА МАСКАРИ ! Както у футбола, който и отбор да стане шампион - ФУТБОЛ - СЕ НЯМА.
  • 28 Голям прос

    8 3 Отговор
    Катафалката ремарке няма. Всички сме еднакви оттатък

    Коментиран от #29

  • 29 Димитър

    20 0 Отговор

    До коментар #28 от "Голям прос":

    Продължавайте тъпо да си го повтаряте като мантра, забили поглед в калта, докато техните лимузини хвърчат покрай вас! С такава пораженска логика техните внуци ще продължат успешно да ограбват вашите внуци!

    Коментиран от #31

  • 30 Мите та те сите са гангстери и маскари

    2 0 Отговор
    НИТО една партия няма дето за НАРОД да се сражава. За образование, работни места, заплати сносни, пенсии, порядъчни, здравеопазване, КУЛТУРА, обществен ред и правови регулации - защита правата на човека. НЯМА ТАКАВА. Виж КМЕТА как ревностно крие КАДАСТЪРА на града, района , ОКРЪГА, СЕЛАТА. Той е собственика а уж било държавно. Прав си Митко, Страшно става от ден на ден. От Брюксел никакъв нишан. Лидер и Партия народна все още нишан няма. БАШИБУЗУКА и ЕНИЧАРИТЕ РОДНИ ще лудуват до насита. МОСКВА е колониална за сега. Ако се те се освободят и тогаз те за нас да решат нещо човешко, чак тогава.У нас нишан за сега няма.
  • 31 Народа няма народни представители

    12 0 Отговор

    До коментар #29 от "Димитър":

    В НС, Народа има народни измамници ! Народа е като заварено дете.
  • 32 фалшиви новини

    7 1 Отговор
    били бедняци , с участие в стотици дружества и с тези дялове и сам дявол не може да ги хване, накрая винаги излизат по бедни от църковна мишка..
  • 33 7890

    1 0 Отговор
    От изнесените цифри се вижда, че са се разбрали кой каквото има да се раздели минимум на 1000 и тогава да се декларира.
  • 34 чалма тв

    7 1 Отговор
    Гледам тази снимка горе и виждам един ДуПеДат ,който бил назначен с гласове на ДуПеСе и БСП с дейно участи на КурНелия за шеф на ДАНС...това е БГ-МАФИЯ...
  • 35 гощо

    9 0 Отговор
    Детето чудо беееееее........Бизнесмена Грух!
  • 36 Inspektora

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "нагло":

    Забравил е човека
  • 37 Mig

    5 0 Отговор
    Немъ такъвъ държава. Няма - Държава и Закони има Пеевски и Сие. За всяко прасе рано или късно ще дойде Коледата.
  • 38 Бг.реалност

    9 0 Отговор
    Доказани престъпници!
    Без думи.
    Те сами говорят за себе си.
    Хубаво ги вижте и огледайте.
    Това е избора на бългърина.
    За тези изв/ерги той ходи див и щастлив да гласува и след това главата отново в пясъка за 4год.
    29 години нашенеца така и не си зададе въпроса за КОГО и КАКВО точно гласува.
    Заслужаваме ли си съдбата?
    АБСОЛЮТНО!
  • 39 abv

    9 1 Отговор
    Прокуратурата много е закъсняла относно Пеевски. Откъде тоя грух е имал такива финанси , че да взима такива дивиденти.
    ПЪЛНО ТОТАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ.
  • 40 П.Иванов

    7 1 Отговор
    Това е България!В нея няма място за честен труд!С него винаги ще бъдеш беден.Но виж какво правят престъпниците!Как това животно,нямащо една минута труд,е милионер? Какво да правиш в такава държава?
  • 41 Ташко Мъдев

    4 0 Отговор
    Реални сигурно са поне 300 милиона.
  • 42 Мимокмок

    2 0 Отговор
    Плюете го,а па той че си го премести в левия крачол!!!!!
  • 43 Ррггоож

    0 0 Отговор
    Пътник
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове