942 4

Боян Чуков: Зоран Заев играе игрички с договора за добросъседство

Венцислав Михайлов

На 4 август македонският премиер Зоран Заев обяви в телевизионна интервю, че е Илинденско-Преображенското въстание е македонско. Това се случва няколко дни, след като отбелязаха заедно с българския премиер Бойко Борисов отбелязаха заедно годишнината от въстанието.

Борисов отговори едва вчера: „Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща”.

„Това, което каза македонският премиер, не ме изненадва. Просто той играе една игра тук с всички тези процедури – с договора между двете страни, приказките, че в София се чувства у дома. Той е македонстващ, не го причислявам към истинските македонци”, коментира в предаването „Тази сутрин” по бТВ Боян Чуков.

Според него реакцията в България много е закъсняла – трябвало е ВМРО моментално да реагира, а на другия ден македонският посланик да бъде повикан в Министерството на външните работи и да му се връчи протестна нота, а премиерът да каже, че българия ще преосмисли подкрепата си за членството на съседката ни в ЕС и НАТО.

Чуков съветва да се вземе пример от политиката на Гърция спрямо Македония.

Договорът за добросъседство ще остане на хартия, ако нашето поведение продължава да е такова, каквото е в момента, предупреди Боян Чуков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • късай договора
  Отговор
  1 11:42  10.08.18
  'рани "македонец" да те лае !
 • EEEEE
  Отговор
  2 12:17  10.08.18
  Борисов да призове тоя дебил да поддаде оставка заради думите си, иначе никога да не подкрепяме тоя квартал да стане част от ЕС !!!
 • Българина
  Отговор
  3 12:29  10.08.18
  Заев е човек на Сорос и цру играе и ще играе срещу България до последния македонски българин
 • Све
  Отговор
  4 19:36  10.08.18
  Един народ сме. Прости са като нас

Напиши коментар:


Публикувай