1 891 11

Кадиев: Не съм излъгал. Борисов и Цветанов са били при Бенчо

Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците ползват тях и те ползват политиците, категоричен е лидерът на Нормална държава

Кадиев: Не съм излъгал. Борисов и Цветанов са били при Бенчо
Светослава Ингилизова

Лидерът на извънпарламентарната партия Нормална държава Георги Кадиев обяви, че не е излъгал за гостуването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в дома на скандално нашумелия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев.

Той обясни, че въпреки че общинарят, избран с листата на БСП, отрича, десетки хора са присъствали на срещата и това е причината лидерът и вторият човек в ГЕРБ да си траят по темата.

Ето какво написа Кадиев в личния си фейсбук профил:

Както обещах, ето синтез на това какво бих казал по бТВ тази сутрин (ако разговорът не се отплеснеше в съвсем друга посока, разбира се):

1. Запознах се с Бенчо по време на депутатска кампания в Бургас през 2005. Не бях го виждал 13 години, допреди 5-6 месеца, когато случайно се видяхме в ресторант в Бургас, до Пантеона. Поговорихме общи неща и между другото спомена това за Борисов и Цветанов, които му гостували вкъщи, докато още са били служители на МВР. Разправял го е на половин Бургас, а сега чета в негово интервю за gramofona.com от 08 октомври 2017, че "всички президенти и премиери са били вкъщи". Борисов е премиер от 2009 и естествено се отнася и за него. Сега Бенчо се отмята, предполагам са му казали да си мълчи. Най-нормалното е Борисов и Цветанов да отрекат или потвърдят. Нека го отрекат, нека ме нарекат лъжец, аз ще реша какво да предприема. Няма да го направят. Знаете ли защо? Защото са били там, имало е десетки други хора, охрана, гости и т.н., и никога не знаеш дали някой от тях няма да се разприказва. Затова и двамата просто ще си траят.

2. Този случай е поредна илюстрация на симбиозата между официална и неофициална власт. Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците ползват тях и те ползват политиците.

3. Този случай е и поредната демонстрация за това колко еднакво болни са партиите на прехода. Ползват едни и същи хора, едни и същи похвати, едно и също финансиране. Просто някои по-успешно, други - не. Само за последния месец има 3 примера за общи действия на управляващи и опозиция в ущърб на обикновените хора и малкия бизнес: приемането на закона за "редник Киро", приемането на закона за малките бензиностанции и случая с Бенчо Бенчев.

4. Преди БСП бяха хванали ГЕРБ натясно с Живко Суджука и хасковските далавери, сега - обратно. И така ще си играят на пинг-понг. Кой когото хване. От което обществото като цяло нищо не печели.

Изводът?

Няма да имаме нормална политика и #НормалнаДържава, докато няма нормално финансиране в политиката.
Чисти пари, спечелени от чист бизнес, без обвързващи ангажименти. Инвестиция в общото благо на общество и държава, не в решаване на конкретния проблем на даден бизнесмен.

Докато не се появят такива хора, готови буквално да инвестират в общото благо, съм скептик за промяната на България.
Защото сега, дали ще са ГЕРБ или БСП, или ще съм примерно аз (след като и ако съм се продал) особена разлика не виждам.

България


Още по темата

 • Изписаха Бенчо Бенчев от болницата

  Изписаха Бенчо Бенчев от болницата

  Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев е изписан от болница в стабилизирано общо състояние. Бенчев е бил на силни лекарства ...
  11.08.2018
  2 837
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • свински черва
  Отговор
  1 12:06  10.08.18
  Затова Боко не напада Кури, защото ще има "джадаите отвръщат на удара" !

  Коментиран от #4

 • Джудже
  Отговор
  2 12:08  10.08.18
  Ами разбира се, нали са били заедно.
 • До Кадиев
  Отговор
  3 12:14  10.08.18
  Думи на един сгромолясал се от високо политик.Ами ти бе палячо като те изгониха и от БСП дори какво направи.Ако не помниш да ти кажа ...Подкрепи и избра една тъпа алчни овца за кмет и после се отрече от нея.Ти си една мишка и нищо повече.

  Коментиран от #6

 • Вуна
  Отговор
  4 12:18  10.08.18

  До коментар #1 от "свински черва":

  АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА Е ТОВА !!!

 • 1234
  Отговор
  5 12:27  10.08.18
  Естествено че са били и не са си говорили за мачове а по лична работа, а двамата като държавни служутели какво са искали от него? Пари срещу протекции на канали. Просто е и всички го знаят
 • До Умника
  Отговор
  6 12:28  10.08.18

  До коментар #3 от "До Кадиев":

  Не е важно дали Кадиев се е сгромолясал или не, а дали Суджука и Гуменката са били у бат Бенчо на гости. Нека Суджука, понеже е гоУем мъжкар, да излезе официално и да каже че Кадиев лъже.
 • Мизирабъл
  Отговор
  7 12:30  10.08.18
  Другарю Кадиев , не само не искам мнението Ви, ами такива като вас не трябва да се показват изобщо в публичното пространство! А ония че са били при Бенчо е повече от ясно!
 • onq s konq
  Отговор
  8 13:46  10.08.18
  Кадиев ИМА ДЕМОКРАТИЧНОТО ПРАВО да си приказва каквото си иска.Само ще му припомня правната максима,която той много добре знае,но вероятно я е позабравил:"НЕ Е ВАЖНО КАКВО ЗНАЕШ,А КАКВО МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ В СЪДА!"
 • Усмивката
  Отговор
  9 09:49  11.08.18
  Е те тогава не съ знаели що за чиляк е.Ми откъде да знаят.И вицет примиера така думаше ,пък то кво излезе.
 • The TRAPPER
  Отговор
  10 11:04  11.08.18
  Как беше тази старата поговорка за гарваните и окото ?

  Коментиран от #11

 • ТОЧКАТА
  Отговор
  11 20:38  11.08.18

  До коментар #10 от "The TRAPPER":

  Гарвана на гарвана око не вади....НОООО ,може да се изцвъка в гнездото му...

Напиши коментар:


Публикувай