3 089 11

Бивш антимафиот N1: Очите може да е секретен сътрудник

Акцията не е срещу Желязков, а срещу опозицията, каза бившият шеф на ЦСБОП

Мария Атанасова

Възможно е Митьо Очите да е секретен сътрудник на службите за сигурност. Това каза пред бТВ бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Българските служби за сигурност станаха инструмент на политическите партии, а трябваше да са на закона и да коригират поведението на политиците, добави той.

На въпроса дали акцията се използва срещу политически противници като бухалка, експертът отговори с „Да“.

„Не може за активен член на криминалния контингент, който е воден не на списъчен отчет, а след като дейността му е известна от 2002 г., да не бъде наблюдаван и да не се събират доказателства. Една кохората, предвождана от този младеж, с друга се стрелят в един от най-знаковите ни курорти. Къде отива авторитета на туризма?“, попита Стойчев.

„Задължително е имало контрол над него. Оперативното наблюдение обаче е посочило, че той познава лица, които може да бъдат компрометирани. Тогава ръководството на службите е взело решение да се направи реализация не по Митьо Очите, а умишлено да бъдат компрометирани тези представители на политическите партии, които са в опозиция“, обясни бившият шеф на ЦСБОП.

„Не чакам случай като този с Митьо Очите, за да разбера какво се случва със сигурността. От началото на прехода започна раздържавяване на сегменти от сектора за сигурност. Най-напред се появиха нерегулирани охранителни дейности и фирми, които бяха запълнени от представители на криминалния контингент. Някои от тях са предсрочно освободени защото дошла демокрацията“, коментира Стойчев.

"Когато новопоявилите се от нищото демократи започнаха да разчистват системата, една част от служителите, след като държавата се отказа от техните услуги, също потърсиха реализации в подобни фирми“, припомни той.

„Да се говори, че осъдено лице може да попадне лесно в такава фирма, е несериозно. Владимиров е бил полицейски шеф в Бургас и на него тази картина трябва да му е ясна“, каза още експертът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • конспиратор
  Отговор
  1 14:01  10.08.18
  От девет кладенеца вода се носят за да се защити червената мафия! Всъщност тези измишльотини можеше да ги каже и човек, който никога не е имал общо със секретните служби.
 • Све
  Отговор
  2 14:12  10.08.18
  Всички изроди и престъпници са сътрудници, магистрати или политици. УДОБНО в тъпа държава
 • Усмивката
  Отговор
  3 14:19  10.08.18
  Във висшата лига по компромати ,подудъри и задудъри малцина са компетентни .Дори съмнявам се и този полицай . Но има известна логика върху казаното ,че не може с долнопробен престъпник от този си вид да не се е възползвала властта .От всички се знае коя е властта след 89 'г. Генезис,второ поколение ,трето поколение, наследство от бившите държавни структури.За това говори той.За война помежду си и постовете които са завзели, разни плодови зеленчуци наземни и прочее....
 • балама
  Отговор
  4 14:22  10.08.18
  Ма толкоз ноу "секретен", че никой не знай, даже и Митю.

 • Просия
  Отговор
  5 14:31  10.08.18
  Това заболяване комунизъм...не прощава...ей го на в Просия няма пари и за туршия вече...
 • Активен Борец
  Отговор
  6 14:59  10.08.18
  Ама много въртите Дупето сега Много , Веднага Знаете какво е станало как е станало , И всички против вас , УЖАС много лоши хора БЕ !!! А пък вие АНГЕЛЧЕТА !!!!
 • Ристе
  Отговор
  7 15:27  10.08.18
  Те всички мухльовци са секретни сътрудници. И смешкото Васил илиев и маджо и маргините и карамански и Брендо. Кой се сетиш успял двугромотник зад него стои ДС като патерица и прибира печалбата. А нсъшност са шепа нещастници всичките.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  8 15:59  10.08.18
  Няма как от тепиха да станеш много успешен бизнисмин милионер в долари в зората на диващината наречена капитализъм при положение че никога не си живял в подобна среда дори нямаш необходимото обучение и стаж а си се търкалял по тепиха и изведнъж видиш ли благодарение на уникалните си качества вече правиш многомилионни сделки в непонятна за теб материя и се изживяваш на голем бизнесмен хахаха....те такива бяха сите дето си изиграха ролята и бяха отстреляни от агентите в сянка
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  9 16:01  10.08.18
  Вижте политическата шаика кво ли не прави за да дъ жи робите в подчинение и да краде от тях....и за какво умре лески?да ни яздят българи пфу аи сиктир
 • БНГЛ
  Отговор
  10 18:42  10.08.18
  Публикувано във факти.бг: Българските служби за сигурност станаха инструмент на политическите партии. Точно така е ако още ги има българските служби.Вижда се отдалече- един корумпират и крадлив политик или кмет още няма вкаран в пандиза и краденето продължава.
 • ФАКТ
  Отговор
  11 07:57  12.08.18
  МИ ТЕ ВСИЧКИТЕ ОТ ПРЕХОДА БЯХА СЕКРЕТНИ ОТ ДС

Напиши коментар:


Публикувай