1 986 2

Жена от Шумен намери чанта с пари и документи, върна я

Нито за секунда не съм си и помисляла да задържа парите за себе си, признава 25-годишната Дана Богданова

Жена от Шумен намери чанта с пари и документи, върна я
Мария Атанасова

25-годишна жителка на Шумен намери чанта с пари и лични документи и я предаде в полицията.

На 9 август Дана Богданова се движила по улица „Изворна“ в шуменския квартал „Дивдядово“, разказват от "Дарик". Забелязала зелена дамска чанта върху тротоара и след като не видяла никой наоколо, проверила и разбрала, че в чантата има лични документи и парична сума. Не се поколебала и веднага я предала в полицията.

„Отворих да проверя какво има вътре в нея. Изглеждаше, че е забравена, не изхвърлена. Видях, че има пари и лични документи на две жени. Нито за секунда не съм си и помисляла да задържа парите за себе си. Представяте ли си тези 160 лева да са единствените средства на някой до края на месеца?“ - обяснила пред полицейски служител 25-годишната шуменка.

В чантата имало лични документи на майка и дъщеря, 160 лева, рецептурна книжка и дебитна карта. Двете жени са издирени и поканени в полицията да им бъде върната загубената вещ. Оказало се, че живеят в трудности, и за тях парите били жизненоважни до следващата пенсия на 63-годишната жена.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър Андонов
  Отговор
  1 13:40  10.08.18
  Е,нищо,от системата на МВР ще си ги разделят и ще кажат,че вътре са намерили само документи...
 • 99 стинки
  Отговор
  2 15:19  12.08.18
  E ПОНЕЖЕ ПАРИТЕ СА БИЛИ МАЛКО ГИ Е ВЪРНАЛА С ЧИСТА СЪВЕСТ, НО АКО НЕ БЯХА 160, А 16 000.......ТОГАВА СИГУРНО ЩЕШЕ ДА СЕ ПОЗАМИСЛИ ДАЛИ ДА ГИ ВЪРНЕ

Напиши коментар:


Публикувай