2 958 7

Контролът на КАТ от въздуха (ВИДЕО)

Контролът на КАТ от въздуха (ВИДЕО)
Стопкадър: МВР
Константин Карагьозов

Успешно е приключила първата част от проведената специализирана операция за контрол по основните пътища, похвалиха се от пресцентъра на МВР. От старта ѝ вчера сутринта до 20:00 часа вечерта на 10 август няма регистриран нито един тежък инцидент.

В рамките на операцията екипите са проверили 231 моторни превозни средства и 316 водачи и пътници. Констатирани са общо 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост - 512. Констатиран е един случай на управление на моторно превозно средство в аварийната лента на магистралата и случай, при който чуждeнец е пътувал без регистрационни табели.

В хода на проведения контрол са издадени 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и 8 заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на 3-ма са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата.

В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния контингент.

Операцията започна вчера сутринта. В нея се включи и вертолет на ГДГП, който да следи за спазването на правилата за движение от въздуха. Тя е за контрол по основните пътни направления у нас и е насочена към агресивното шофиране по пътищата. Паралелно с това се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и правилно превозване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 11:55  11.08.18
  Още някой умник ще пита ли как се засичат нарушителите ??

  Коментиран от #4

 • Хеликоптерджия
  Отговор
  2 11:58  11.08.18
  Новина е, че имаме летящ хеликоптер с камера .... и нищо не е открил, ами сега да търсят отговорност на хората, които трошат пари за нещо, което няма смисъл )
 • onq s konq
  Отговор
  3 12:20  11.08.18
  Не разбрах как от хеликоптера хващат пияните-предполагам че им пускат от високото един маркуч да духат в него
 • Eee
  Отговор
  4 13:27  11.08.18

  До коментар #1 от "гост":

  😂😂😂😂😂😂,да,кажи ми как засичат колите за скорост с хеликоптер?
 • Трифонов
  Отговор
  5 14:48  11.08.18
  Тъпотии... Само трошат държавна пара и хвърлят прах в очите на макаците... Стимулират целия народ да кара 20 годишни барутници със смешни данъци и всякакви компромиси, вкл. и като не пращат на водачите в таратайките фишове за извършените от тях безобразни нарушения (живеем в страната на Андрешковците), после като се шибне 20 годишния Меган Сценик в 15 годишния Ситроен с 90 км.ч. и измрат на компот всички, високата скорост им е виновна!!! Тъпанарски народ сме и това е!!!
 • Гост
  Отговор
  6 21:02  11.08.18
  Поредна социалистическа, ленинско-съботна, "отчетна" дейност на милиционерите! Мога да им кажа само: ха-ха-ха... Хванахте дедовия! Окомуш интелигентните и умни, можещи на пътя хора, може да ги гепите "онли" за опинците! Пак да Ви "похваля": ха-ха-ха...
 • Morgoth
  Отговор
  7 10:25  13.08.18
  Вдигнали са хеликоптер за да следят за навлизания в аварийното платно и са успели да хванат цял един нарушител!!! И имат наглостта да отчитат успех? Аз тоя уикенд навъртях 500км и видях двама в аварийната лента, а те летели и видяли един - БРАВО! Мамини убавци! Невероятна работа вършите - дай да полетим, че по-интересно, а като стане задръстване на магистралата и аварийката се напълни с нарушители ме държите за ....

Напиши коментар:


Публикувай