1 032 0

Кръстовището на Ректората е затворено

Ремонт на булевард "Васил Левски" в района на Софийския университет през почивните дни

Кръстовището на Ректората е затворено
Константин Карагьозов

През почивните дни булевард "Васил Левски" ще бъде затворен за движение в района на Софийския университет "Свети Климент Охридски" заради ремонт.

"Няма вариант в понеделник кръстовището да не е отворено", каза заместник-кметът по транспорта в столицата Евгени Крусев, цитиран от БНР.

"Строителите имат 48 часа, за да реконструират напълно кръстовището и да се пусне движението по него. След което се пренасят към паметника на Васил Левски, където двете платна ще бъдат затваряни поетапно. Тролейбусите и автобусите ще се движат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Гурко", както и по ул. "Георги С. Раковски", където реално ще се организира тролейбусното движение, а вече в следващия етап от ремонта в посока към паметника на Левски, когато се ремонтира булевардът, тролейбусите ще се движат на дизелови агрегати", допълни той.

От понеделник започва ремонт на булевард "България", където движението ще се осъществява двупосочно само в едното платно. Възобновява се движението на трамвай номер 7 по булевард "България". В понеделник започва и ремонтът на друг булевард - "Арсеналски".

София / България


Напиши коментар:


Публикувай