4 646 7

Солени глоби за подпийналите ловци

Oт 200 до 2000 лв. е глобата при установяване на над 0,5 промила

Солени глоби за подпийналите ловци
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Oт 200 до 2000 лв. е глобата при установяване на над 0,5 промила алкохол в кръвта на ловец. Това каза инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) в интервю за Агенция „Фокус“ по случай откриването на сезона за лов на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

„ИАГ е в пълна готовност за извършване на засилени проверки за спазването на Закона за лова и опазване на дивеча. Всички ловци в страната ще бъдат проверявани във връзка с използването електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, превишаване на дневните отстрелни норми, ловуване без ловен билет или с нередовни документи, ловуване в забранено място и в забранено време, отстрел на неразрешен за лов дивеч“, заяви инж. Гогов и уточни, че се забранява употребата на алкохол и наркотични вещества по време на лов.

„Ловец с наличие на концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 промила, наркотични или упойващи вещества, се наказва с глоба от 200 до 2000 лв. Всички ловци трябва да са екипирани с шапка, жилетка или облекло с ярък сигнален цвят. При липса на светлоотразителни елементи те подлежат на санкция в размер от 100 до 500 лева“, каза още той.

„В началото на ловния сезон, когато се ловува на пернат дивеч, най-често срещаното нарушение е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, които са забранени при лов на мигриращ дивеч според разпоредбите на Бернската Конвенция и ЗЛОД. При проверките инспекторите често конфискуват такива устройства“, обясни инж. Григор Гогов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Жалка
  Отговор
  1 14:59  11.08.18
  Направо отнемане на оръжието и забрана до живот на тия темерути че ми се правят на кънтър-страйк па ше и пият
 • Ядеитн
  Отговор
  2 15:00  11.08.18
  200 до 2000 лв. - муа ма уапала. На мене само ножът ми струва повеке. И да видим кой е токова ербап да ни скочи , га сме на дивия кър тумба народ, мъкнем джепанье за една война со сръпско и сме на градус!
 • ванката
  Отговор
  3 15:14  11.08.18
  ловецът му е забранено да пие само когато е на ловен излет когато си на откриване на лова не се носят уръжия а само пиячка и храна ама нали трябва някой плиткоумен журналист да се изходи по случай откриването на ловния сезон!!!да са живи и здрави всички ловци в българия и наслука през новия сезон!!!
 • Зов
  Отговор
  4 15:27  11.08.18
  Аз съм чувал че ловците всъщност стават такива за да избият комплексите си от факта че трудно свършват,затова трябва да стрелят по нещо
 • Борис
  Отговор
  5 20:36  11.08.18
  превишаване на дневните отстрелни норми, ловуване без ловен билет или с нередовни документи, ловуване в забранено място и в забранено време, отстрел на неразрешен за лов дивеч“, заяви инж. Гогов и уточни, че се забранява употребата на алкохол и наркотични вещества по време на лов. „Ловец с наличие на концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 промила, наркотични или упойващи вещества, се наказва с глоба от 200 до 2000 лв. Всички ловци трябва да са екипирани с шапка, жилетка или облекло с ярък сигнален цвят. При липса на светлоотразителни елементи те подлежат на санкция в размер от 100 до 500 лева“, каза още той. ТОВА ВАЖИ ЛИ И ЗА ЛОВНИТЕ СТОПАНСТВА или е само за простосмъртни ?
 • бастун
  Отговор
  6 09:39  13.08.18
  Ловците трезви или пили са синоним на убийци.Животните нямат никакъв шанс срещу кучета,оптики,куршуми,капани,наредби ,огради ,псевдо ловни специалисти,концесионери ,партньори и хайки.Дано всички имат поне по един чифт рога поставен от благоверните съпруги,а жените ловци бял х.. да не видят.
 • Кънчо
  Отговор
  7 14:22  13.08.18
  "Всички ловци трябва да са екипирани с шапка, жилетка или облекло с ярък сигнален цвят" Ако това е казал големия специалист Гогов, показва колко знае законите. Ярък сигнален цвят са задължителни само при груповия лов. При индивидуалния птичи лов /и други видове индивидуални/ не са задължителни. А някой ходил ли е скоро на групов птичи лов?! Боже боже, и той искаше да стане председател на ловното сдружение.

Напиши коментар:


Публикувай