1 086 2

От БСП настояват за проверка в БАБХ

Социалистите продължават да искат оставката на земеделския министър Румен Порожанов

От БСП настояват за проверка в БАБХ
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на БАБХ, включително какви и как са били обявявани обществени поръчки през последните години, каза днес във Варна народният представител от БСП Кристиан Вигенин, цитиран от БТА. По думите му, ако това не стане до няколко дни, ще бъде внесен нарочен сигнал, за да бъдат задействани прокурорите.

Случващото се през последните седмици потвърждава позицията на БСП, че земеделският министър Румен Порожанов трябва да подаде оставка, посочи депутатът. Той допълни, че някой трябва да понесе политическа отговорност за ставащото в БАБХ. Естествено е ръководителят на Агенцията да си ходи, но това не значи, че премиерът или министърът не трябва да понесат отговорност за случващото се, уточни Вигенин.

Депутатът каза още, че през следващия политически сезон в парламента трябва да бъдат взети мерки за отстраняване на пропуските в законодателството, защото сега няма контрол върху дейността на БАБХ.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • куку руку ку
  Отговор
  1 22:08  11.08.18
  БАБХ се държат така, сякаш никой не може да ги контролира. Точно както в близкото минало една друга организация- Geheime Staatspolizei, или по-известна като Гестапо...
 • Орляк
  Отговор
  2 23:42  11.08.18
  Тоя комсомолец от снимката дали е спал с Янаки Стоилов любовника на Лилов?

Напиши коментар:


Публикувай