10 981 11

Черно море взима жертва след жертва

Пет жертви в Бургаско за денонощие

Черно море взима жертва след жертва
Снимка: БТА
Мария Атанасова

Бурното вълнение и опасното течение по родното Черноморие, започнали преди дни, взеха поредните си жертви. Малко преди 12:00 часа днес мъж и жена са се удавили в курортния комплекс "Слънчев бряг", предаде бургаското издание. Малко преди това преди тази трагедия турист пък намери смъртта си и в Приморско.

С последните трима удавници жертвите на бурното вълнение в рамките на едно денонощие в Бургаска област стават общо петима.

Вчера морето погълна 27-годишния Петър Найденов от Пловдив в Приморско. Тази сутрин труп изплува на Северния плаж в Бургас, чиято самоличност все още се издирва от полицейските служители.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Тошо
  Отговор
  1 14:46  12.08.18
  Трябва да влизаш във водата със уважение и респект към морето, а не да си показваш магариите
 • vasik atanasova
  Отговор
  2 14:50  12.08.18
  ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ СЛУШАЙТЕ РАЗПОРЕДБИТЕ НА СПАСИТЕЛИТЕ ТЕ ЗА ТОВА СА ТАМ ДА ВИ ПАЗЯТ ЖИВОТА А НЕ ДА ГИ БИЕТЕ ТЕ ВИ ПАЗЯТ ЖИВОТА И ВИНАГИ СЕ КЪПЕТЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА СПАСИТЕЛ И ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ
 • Боян
  Отговор
  3 15:32  12.08.18
  @vasik atanasova точно така, гледах онзи малоумен баща, където каза моите деца могат да плуват, аз ги пускам навътре. Не е въпроса могат или не, доста хора, можейки да плуват са се удавили в морето, просто стават много силни течения навътре, водовъртежи, който те завихрят и до като си се усетил какво става, си се нагълтал с вода в дробовете и си свършил курса. Ама нали сме спецове във всичко и докато не пипнем че котлона е горещ да ни опари, не вярваме :)

  Коментиран от #8

 • Марони
  Отговор
  4 15:37  12.08.18
  Самоувереността и липсата на дисциплина водят до фатални последици!

 • Gudmunsson
  Отговор
  5 16:06  12.08.18
  Ама има и някой спасители които си стоят там за присъствие, ясно, че повечето от тези случаи заради някой който си мисли, че морето му е до колене.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  6 16:23  12.08.18
  До година нема останат живи роби за рекетиране
 • волен сидеров
  Отговор
  7 16:33  12.08.18
  Бойко виновен -да оправи магистралата в морето.-...ееех Нинова ,няма ли за тебе да си играеш .ишки
 • vasik atanasova
  Отговор
  8 17:04  12.08.18

  До коментар #3 от "Боян":

  абсолютен малоумник беше този баща който се направи на възрастния спасител а той човека свири и гледа да му предпази децата от смърт ВИЖТЕ САМО ТАЗИ СНИМКА ГОРЕ КОЯТО ПОКАЗВА ЯСНО КАРТИНКАТА СПАСИТЕЛИТЕ СА СЛОЖИЛИ ЧЕРВЕН ФЛАГ ВИЖТЕ МОРЕТО В МОМЕНТА КАКВО Е ВРИ И КИПИ ВЪЛНИ И ТЕЧЕНИЕ МЪРТВО ВЪПРЕКИ ТОВА ВИЖТЕ КОЛКО ХОРА ИМА И СЕ КЪПЯТ В МОРЕТО ЕТО ТОВА Е НЕВЪЗПИТАНИЕ БЪЛГАРИНА А И НЕ САМО БЪЛГАРИНА РУСНАЦИТЕ СЪЩО РУМЪНЦИТЕ СЪЩО МИСЛЯТ ЧЕ ЗАКОНИТЕ НЕ СА ЗА ТЯХ СЕГА АКО Е ГЕРМАНЕЦ И МУ КАЖЕШ ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО ТОЙ ДОРИ ЩЕ ТИ БЛАГОДАРИ ЧЕ МИСЛИШ ЗА НЕГО ФРАНЦУЗИН СЪЩО АНГЛИЧАНИН СЪЩО ЕТО СЕГА ЧЕТА ОЩЕ 3 ДЕЦА УДАВЕНИ НА ДУРАНКУЛАГ
 • Шаран БГ
  Отговор
  9 19:16  12.08.18
  При "мъртвака" , който е вече трето денонощие, флагът на спасителните вишки трябва задължително да е ЧЕРЕН !!! В края на юли и началото на август при вълнение по-вече от 2 бала НЕ СЕ ВЛИЗА В МОРЕТО ЗА КЪПАНЕ !! Обяснявай го , че си нямаш работа, на хора, които не искат да го проумеят и са смъртоносно самонадеяни и горди ! Впрочем - ето го резултатът от последните пет дни........ Отделно за слънчевото греене, топлинните удари и жестоките изгаряния - който не иска да поеме , си носи последствията !!

  Коментиран от #11

 • незнайко
  Отговор
  10 16:08  13.08.18
  Никой не ги кара насила да влизат в морето !!! ТО-морето не е виновно !!!
 • бургас
  Отговор
  11 11:30  14.08.18

  До коментар #9 от "Шаран БГ":

  Август месец морето е най-опасно, мъртво вълнение и 3-4 бала вълни са нещо обичайно за тоя период. Почти винаги се давят туристите, местните са свикнали и внимават повече, познават морето по-добре. Освен това как да обясниш на някой шоп дето идва на море веднъж в годината за по една седмица, че не бива да влиза във водата щото е опасно. Хората са дошли на плаж и не ги интересува цветът на знамето дето някой е закачил на спасителния пост. И всяка година резултатът от прекалената самонадеяност, нехайство и непукизъм е налице.

Напиши коментар:


Публикувай