12 Август, 2018 19:56 3 121 17

Политиката ни спрямо Македония пази националното ни достойноство

  • зоран заев-
  • бойко борисов-
  • македония-
  • българия-
  • мвнр
Политиката ни спрямо Македония пази националното ни достойноство - 1
Снимки: БТА/АР

Политиката на България спрямо Македония едновременно пази националното ни достойноство, отстоява интересите ни и е в помощ на държава, с която имаме договор за добросъседство. Това каза във Варна зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Така той отхвърли критиките на президента към правителството за липсата на ясна реакция по повод изявленията на македонския премиер Зоран Заев за Илинденското въстание.

Когато възникне някакъв проблем или недоразумение между държавите, не трябва първата стъпка да е агресивният подход и навлизането в риторика, която после може да доведе до много злощастни последици, посочи Георгиев.

Според него сключеният между България и Македония договор съвсем ясно регламентира отношенията на добросъседство, партньорство и сътрудничество, като нашето правителство винаги е имало последователна и еднозначна политика.

По-късно премиерът Зоран Заев излезе с позиция, която е балансирана и в дух на разбирателство, както трябва да се случват нещата на Балканите, допълни финансовият министър Владислав Горанов.

Политиката ни спрямо Македония пази националното ни достойноство

По думите му македонският министър-председател е изразил съжаление, че е допуснал такова изказване и е коментирал изключително големия принос на България в последните няколко години за стабилността на полуострова, както и за проевропейското и пронатовско развитие на Македония. В този смисъл надскачането кой е по-българин е безпредметно и излишно нагнетява напрежение, допълни Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мизирабъл

    55 1 Отговор
    Цялото Външно Министерство, начело с Министър Захариева (уникално некадърна) ОСТАВКА!

    Коментиран от #7

  • 2 Горд Българин

    45 1 Отговор
    АБЕ НА ТЕЗИ ДЪРВЕНИ ГЛАВИ, КОИТО СЕ МАКЕДОНЕЯТ ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ЦЕПИ БАСМА. ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОТГОВОРИ ПО-НАЙ ТВЪРДИЯ НАЧИН И ДА СЕ СПЪВАТ ПО ВСИЧКИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ НАЧИНИ И ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. ОТ НАС ПО-МИЛИ И ДОБРИ НЯМА ДА ИМА. ДОКАТО ИМ УГАЖДАМЕ ЩЕ НИ ПЛЮЯТ. ТОВА СА НАЙ НЕБЛАГОДАРНИТЕ СЪЩЕСТВА НА ЗЕМЯТА. ИМА СТАРА БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА "БИЙ ДА ТЕ УВАЖАВАТ".

    Коментиран от #4

  • 3 vvvvv

    42 0 Отговор
    Герберско пишлеме. Ужас за българската дипломация.
  • 4 Све

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "Горд Българин":

    Много е жалко, че си прав .
    Така е при това колосално оглупяване , изпростяване на ,, българина"

    Коментиран от #5

  • 5 Горд Българин

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Све":

    Благодаря за оценката. Не всички са на твоето мнение, когато пиша нещо за пуйките и рядко съм подкрепян въпреки, че защитавам България и Българщината. Винаги казвам истината и понеже съм доста твърд в изказа си явно на някой хора дори българи не им харесва. За пуйките ми е ясно, че няма да им харесва, но се учудвам на коментари, които са срещу мен въпреки, че са българи. Всъщност може и да не са българи, а само да се правят на такива, но както и да е. Аз съм директен и това си е. Патриот съм и обичам Родината си България. На, който не му харесват коментарите ми най лесното е да не ме чете.
  • 6 сър Джон

    25 0 Отговор
    Вън калинките от властта! Унищожиха държавата!
  • 7 мразя политици

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "мизирабъл":

    Оставка е малко! Всички ГЕРБери, осъдени на 2 години да работят като сервитьори и сервитьорки по морето, за покаяние! А баш-юнака Бойце, главен сервитьор на Русалка! Те са свикнали да се мазнят на Соросоидните НПОта и Меркел и други и ще са топ персонал без пробюеми, няма да имат проблеми с клиентите. Ако го доживея ще ида с кеф на море, от години не съм ходил, толкова мутренско ми изглежда крайбрежието, че и на море не ми се ходи. А, относно ситуацията в кадър, мислех, че само Бойце си варва на простотиите, а хората му му се мазнят за постче и пачки, но с учудване виждам по Георг, че и той е убеден в това, което говори? Нямам думи.

    Коментиран от #12

  • 8 пипи дългото чорапче

    11 0 Отговор
    Тъй я пази че не може я опази
  • 9 Колиба

    15 1 Отговор
    Вече като чуя някоя мърша от ГЕРБ и ми се драйфа,да са опразня в майка им.
  • 10 Селскио Бик

    14 0 Отговор
    От кадя на кадя....ма от дек на дек вее....
  • 11 Щилиян Русев

    22 0 Отговор
    А бе, осрахте се вие като курт алански вълци, ами хайде сега. Ако не беше острата реакция на толкова хора, щяхте да се спотайвате като бълхи в гащи, па и македонецът щеше да се направи на ударен...
  • 12 ИКЙИ

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "мразя политици":

    Оставка ! единствен изход. Тези ни взеха историята, българските царе, Илинденско Преображенското въстание и ние ще правим добросъседство? Те защо не го правят ? а пък ние за благодарност и под чуждо въздеъствие ги вкарваме в НАТО и ЕС.

    Коментиран от #14

  • 13 СНИШАВАНЕ

    13 0 Отговор
    Някакви дребни второразрядни чиновничета се обясняват след големия шамар, който президента Радев удари на шайката на ОПГ ГЕРБ. Бойче, що се криеш като плъх и пращаш дребните мишки да цвърчат по медиите?
  • 14 мразя политици

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИКЙИ":

    А ти защо се ядосваш? Никой не може да ти вземе историята, тя е станалото, истината. Могат само да лъжат хората или да кажат истината, фактите. Вероятно Бойце си прави сметката да намаже някакво бизнесче я Северна Маакедония - Наденица Леки 2.1 - ке умрем за нея? и затова гордо мълча когато Министеро на северна Македония му дръпна реч? Начи, ако искам да почета ИП въстание, трябва като българин да кажа, че са били македонци юнаккютек лабут войводите? Ами ако не го почета, трябва ли същото? На простия нагъл млекопитаещ горделивец шовинист трябва ли да му обясниш, че простотията му не може да изопачи фактите, а само временно да ги скрие? Все едно да кажеш, че сме световен шампион по Фугбол, след като сме играли на свеговно? Няма такова нещо. Северномакедонската работа е проект с чужди интереси - разделяй и владей. Остава да кажат и, че тракиеца българин Спартак е северомакедонец и ще хвана дископатия от смях? Тия шовинисти са като пуйките все се самонадуват. Казали? То и Бойце каза, че градят България, но градят само сметките на олигарси, съсипвайки куп българи. Ако за лъжа политици умираха? - повечдто щяха да са при свети Петър и Павел....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин

    3 0 Отговор
    Дупедавци
  • 17 Македонец

    1 0 Отговор
    "Политиката ни спрямо Македония пази националното ни достойноство " Що не пази от Турция примерно? Голямото достоинство. Българите хукнаха извън България,а ГЕРБ пази достоинството... Ама на партийните полтрони.

    Македония на Македонците!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове