13 Август, 2018 15:10 2 358 25

Сакскобургготски към политиците: Не тласкайте българина към миграция

  • симеон сакскобургготски

В днешно време, когато светът е широко отворен за младите хора, решението дали да останат в България е не просто житейски избор, а истинска мисия на поколенията, казва пред "Стандарт" бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

Според него страната ни, повече от всякога, има нужда от енергията, знанията, талантите на своите младежи.

"През 2005 г., когато в Люксембург подписах Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, казах, че посвещавам този акт на младите хора на Родината. Защото именно членството в ЕС им даде възможност да пътуват, да опознават други страни и култури, да получават знания в престижни европейски университети. Сега въпросът е как да направим така, че условията тук да са такива, че да ги привлекат да се връщат. А тези, които не са заминали, да не съжаляват. В този смисъл въпросът е не защо да остават в България, а какви възможности ще имат - както да развиват своите качества, така и да допринасят за просперитета на страната", казва той.

"Много често политиците употребяват фразата, че младите хора са бъдещето на България. И това безспорно е така. Но, за да имат онова бъдеще, за което самите те мечтаят, трябва да се положат още много усилия от цялото общество.

Животът в емиграция не е никак лесен. И не само, защото нашият народ мъдро го е казал: "Камъкът си тежи на мястото". Доказването в непозната среда, раздялата с близките и приятелите, въпреки многото съвременни средства за комуникация, е и емоционално, и професионално изпитание. Винаги е имало и ще има хора, които ще търсят щастието си далеч от Родината. И в това няма нищо лошо. Въпросът е нашите сънародници да не са тласкани към такова решение, заради липсата на перспектива тук. Убеден съм, че хората са голямото богатство на България. Затова те трябва да са във фокуса на всяка една политика, за да има прогрес и в икономиката, и в образованието, и в културата, и в спорта...

Затова вместо да си задаваме въпроса защо да оставаме в България, по-добре да видим как можем да допринесем да се развива. Резултатът зависи от всеки един гражданин, защото държавата не е нещо отделно от нас. Ние всички я правим такава, каквато е", заключава Царя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо Йоцо

    39 1 Отговор
    Малко закъсня. Има, няма 12 години.

    Коментиран от #16

  • 2 гост

    61 3 Отговор
    Ти си емигрант, върна се и не можеше да говориш български, а стана премиер. Ти можеше да направиш много за страната понеже хората ти вярваха, но реално само си прибра земите и твоите министри подписваха договори на яхти в морето. Та всяко твое изказване е излишно, дори едно "здравейте" не е нужно да казваш.
  • 3 придворен

    23 2 Отговор
    Царю честити....Свършихме Царските кредити и хукнахме....КфО да прАЙм????
  • 4 Патриот

    34 6 Отговор
    Каквото и да каже дъртия нехранимайко, все ще е съмнително. Как да вярваш на човек, който се сдуши с убийците на чичо си, с обругалите и унищожилите гроба на баща му и избили цвета на българската нация по време на съветската окупация, само да му подхвърлят някой имот.
    Жалък мерзавец.
  • 5 химлер

    19 2 Отговор
    ти кой беше бе дърт плазмодии

    Коментиран от #7

  • 6 Расулюлах

    23 2 Отговор
    Вервайте ми ше ви оправа за 800 дена
  • 7 Расулюлах

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "химлер":

    И тоз е пионка на дс и си изигра ролята и си прибра парите и те така
  • 8 гост

    24 1 Отговор
    Нали ти ги докара тия червени демократи на власт. За българският народ ще останеш един предател....и не искам да те виждам и чувам.
    За мен царят умря 2001г. Този е някакъв нехранимайко.... Марш от България!!!
  • 9 Гоуст

    12 2 Отговор
    Този ще бъде запомнен с баща си или издънката на баща си
  • 10 МиГ 23

    21 2 Отговор
    Мръсен крадец, унищожи, разпродаде и открадна армията и енергетиката. С Милен Велчев опростихте 300 милиона долара дълг на една от най-богатите държави - Ирак към България.
    Нищо не е забравено! Ще си получиш заслуженото възмездие един ден!
  • 11 Усмивката

    18 2 Отговор
    Той искаше половината територия да си я вземе и,къде щяхме да живеем.Само че има една тънка мисъл.Как е придобито всичко царско.Доколкото знам дядо му е дошъл с един куфър и и тесте карти в България поканен тогава от Стамболов.Да сложим картите на масата...а
  • 12 Хахо

    7 4 Отговор
    Дърт германец изкуфял .Ще бягат хората няма работа нито заводи ,всичко се разпада къде да утидем. В Еропа тука учиш више и после какво бачкаш за жълти стутинки ако те вземат на работа..Че не всички искат вишист да ми работи в магазина за дрехи или др.подобни. Затова беж.
  • 13 Иванов

    14 2 Отговор
    Царю честити, ела в провинцията да видиш какво става! Като видиш обезбългарена България, можеш да поздравиш бадигарда си Бойо за добре свършената работа!
  • 14 Пенчо

    9 0 Отговор
    Ти към какво я тласна бе дърт крадльо такъв?
  • 15 Обичам и харесвам монархията

    6 1 Отговор
    И аз отидох с един куфар в германия , тоест с една чанта .
    Е сега признавам че не съм сбъркал , и пари си направих ипенсия извоювах.
    Ако бях останал тук щях ?????? УЖАСССС , не искам и да мисля даже.
    Добре че този монарх отвори пътя ни към света, не всичките имаме Ц. КАМЪК.
    Не всеки облажи от КТБ, не всеки полага асвалт и прави саниране на европарите.
    Е какъв избор имах? Да мизерствам в БГ ? Истината е че по европа има повече българи отколкото в БГ. АЗ БЛАГОДАРЯ НА ЦАРЯ

    Коментиран от #19

  • 16 Рубладжийско леке

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "дядо Йоцо":

    Правителството на негово царско нищожество Симеон СЕКСкобурготски съзнателно подписа неизгодния за България договор за реакторите за АЕЦ Белене,поради което платихме над милиард неустойка на ватенките.
    Сега БСП и ГЕРБ(двете лица на комунистите) са решили да повторят същия сценарий. И след 10 години Белене все така ще си остане гьол,но ще плащаме още милиарди неустойка на Русия.
  • 17 Гост

    6 1 Отговор
    Крадлив дедо Мони барабата, теб пък кой те пита?

    Коментиран от #18

  • 18 Другарю Гост,

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Признай си че си глупав и невеж и ще се почувстваш по-добре.Погледни портрета на бай Тошо,който си поставил в спалнята си и се успокой.
  • 19 Све

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Обичам и харесвам монархията":

    Тъпако, нали пак се връщаш в лайняна кочина и проблемите ти започват отново . Ще те ограбват, пребиват…… защото имаш малко повече от съседа

    Коментиран от #21

  • 20 пипи дългото чорапче

    0 1 Отговор
    Въпроса не е дали монархията е добра или зла форма на управление а дали си за служива да Ви вярваме.Човек съди по действията,а Вие доказахте Бойко,направихте доста Гешев ти и лично аз не мога да вярвам.Затова който може да бяга.Тук управия икога няма да има.
  • 21 МОНАРХИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Све":

    Не бери грижи за мен, ха ха . Аз съм добре и в БГ , и в чужбина.
    А да те видя ти как че се оправиш само с чистия въздух ?
    Аз ви съжелявам, не мие приятно да гледам такава картинка, дори не казвам мизерия за да не обидя някого.
    Не съм високомерен, а само реалист. Дано се оправите ,ГОСПОД ДА ВИ Е НА ПОМОЩ . Гледайте в бъдещето, не живейте с миналото.
  • 22 пипи дългото чорапче

    4 0 Отговор
    Бившия партиен секретар срещна баща ми при демокрацията и му каза:Бай Петре,ти не беше добре дъщерята ти няма да е добре чак внуците и правнуци те ти няма да са добре.Да го знаеш,властта винаги ще е наша.Прав е бил
  • 23 Иванчо

    1 0 Отговор
    Големи "Българе" сте - оплюваме всичко и всички! Няма значение какъв е Царя, но изводиде в статията му са правилни. Лошото е, че можем да оплюем и най-големите светила, защото сме много умни и не щем акъл, а да направим нещо свястно не можем!
  • 24 мръсник

    1 0 Отговор
    Нагъл дъртак, нищо друго не си Монка! Хората те мразят не искат да те виждат дори!
  • 25 Антони Лазаров

    0 0 Отговор
    ....мишкааа,таз земя ни е завещана от истински царе.. никъде няма да ходя, не се пръй на загрижен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове