Last news in Fakti

13 Август, 2018 19:59 2 215 25

Босия пак напусна заседание на комисия

  • босия-
  • шофьорски книжки-
  • николай колев-
  • парламент

Николай Колев - Босия дойде на заседанието на Временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство, отбелязва news.bg.

На въпрос какво очаква от днешното заседание, Босия заяви: Очаквам отново да шикалкавят, да разводняват нещата. Ако го направят - аз ще напусна заседанието, тъй като нямам никакво намерение да участвам в читалищни, селски сценарии. Аз искам решаване по същество, а те се опитват да ни вкарат в една казуистика, от която всички губим, защото по този начин избиват българите по пътищата.

Тези хора нямат грам съвест да разберат, не си дават никаква сметка. Вие знаете - вчера имаше шест жертви.

Никога не съм карал в нетрезво състояние. Имам нарушение за неправилно паркиране и за превишена скорост, заяви Колев.

На въпрос дали очаква резултат от работата на комисията, Босият заяви: "да се очаква от мухата и то от конската муха да събира мед, е най-глупавото нещо".

По думите му, депутатите трябва да се разпуснат, защото се отказват от задълженията си за контрол върху изпълнителната власт.

По-късно Николай Колев - Босия напусна заседанието на Временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторни превозни средства. Това стана след като председателят на комисията Станислав Иванов от ГЕРБ даде думата на директора на ИА "Автомобилна администрация" Дамян Войновски.

Босия бе категоричен, че няма да слуша докладите на Войновски, тъй като с въпросните данни само се е вдигала "мизата" на корупцията.

Николай Колев посочи в началото на заседанието, че така наречените "бели стаи" (където се провеждат изпитите по теория - б.р.) са лесно пробиваеми.

"Бялата стая се срути и тя не представлява никаква бариера за издаване на шофьорски книжки на неграмотни", посочи Колев.

"Никакви отговори няма да давам на г-н Войновски, той лъга седмици по студията, че са непробиваеми, заедно с г-н Попов", каза Николай Колев. Той визира медийните изяви на директора на Автомобилна администрация и на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

"Няма да изслушвам дискредитирани хора, които са замесени в избиването на български граждани", заяви Колев.

Припомняме, Николай Колев-Босия започна протеста си на 13 юни с искане на оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупция в издаването на шофьорски книжки и паралелно с това - разпускане на парламента.

Колев е вече с инвалиден стол, тъй като изтощението не му позволява да ходи.

На 5 юли президентът Румен Радев се обърна към Босия с призив да прекрати гладната си стачка. "Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. България има нужда от Вас", написа президентът в социалната мрежа Facebook. Това обаче не възпря Босия да продължи гладната си стачка.

Един от автомобилните инструктори - Митко Трайков, от години сигнализира институциите за неправомерното издаване на шофьорски книжки и корупцията в системата.

"Целта е да призовем нашите съграждани да подкрепим този достоен българин и наш съгражданин, който рискува живота си, за да излезе една строго пазена тайна наяве - корупцията в Автомобилна администрация, която достигна невиждани размери", заяви Трайков.

От години се борим, но продажбата на книжки е добре печеливш бизнес и затова всичко остава в тайна, каза Трайков.

На 19 юли Босия поиска отново оставката на транспортния министър Ивайло Московски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пчеличката Мая

    11 29 Отговор
    Защо продължавате да обръщате внимание на абсолютни шарлатани?!? Всеки може да иска всичко, да гладува, да преяжда и т.н. Това значи ли, че на всеки трябва да му се отделя специлано внимание. Дайте му свободно и още утре вече ще е забравен.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 месара

    5 3 Отговор
    колко може да живее човек без храна?
  • 4 Барабан

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Ходи си направи селфи
  • 5 боцмана

    6 21 Отговор
    Този урунгел няма ли кой да го обуе, или да го облече в дървено пардесю!

    Коментиран от #10

  • 6 дървар

    5 18 Отговор
    Не се казва в колко часа е напуснал за да разберем дали е отишъл да обядва или за следобедна закуска.

    Коментиран от #19

  • 7 Прометей

    18 5 Отговор
    ХАХАА....всичкото ГЕРБЕРАСТ....впрегнато на....балтаматума.....
    Жалки мишки....БОСИЯ е МНООООООГО висока топка за вас......
    Айде беж в мазния ТИКВЕН дирник....
  • 8 гост

    25 3 Отговор
    Ей тролове,Босия повдига много важен корупционен проблем с купуването на свидетелства за правоуправление от неграмотни. Вместо да подкрепите Кольо Босия вие плювате.Замислете се малко,колко опасни са на пътя тези с купените свидетелства.

    Коментиран от #13

  • 9 Мартин

    5 18 Отговор
    Какво предложи той на това заседание?!? Сърди се като дете и напуска!
  • 10 нафто

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "боцмана":

    Тебе некой неграмотник с купена книжка може да те облече в дървено пардесю.
  • 11 Gff

    17 3 Отговор
    Подкрепям исканията на Николай Колев!
  • 12 ???

    4 14 Отговор
    АнтиГерберист съм,но този човек има психически проблем! Това си е мое мнение.
  • 13 Све

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Държава от мъртви души. Тъпаците се присмиват на Босия, който се бори за тях .
    Останаха само тъпи избиратели на тъпите престъпници .
  • 14 Ефтини сензации

    6 15 Отговор
    Урангутан в парламента...

    Защо все още не е въдворен в специализирано заведение за лекуването му на психичното му заболяване?

    Коментиран от #17

  • 15 Шоо

    4 9 Отговор
    Нямало демокрация тука, я си го представете Босия в Конгреса, или парламентите на Англия, Русия и т.н. Че проблеми има е ясно, ама гладна стачка, разпускане на парламент? Тоя Босия ли е или Далай лама?

    Коментиран от #18

  • 16 WTF

    12 4 Отговор
    Един истински българин, който се жертва за всеки от нас, но повечето дори не проумяват това. Един друг мини "Левски", обаче без подкрепа, защото хората са егоисти и прости. Браво на Босия и благодаря за тояа че мисли и действа срещу една от причината да гинат хора по пътищата! Подкрепям!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 WTF

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Шоо":

    Тоя е един от ония, които рискуват живота си за ракива дебелогъзи тъпунгери като теб. Ако можеше само тъпаците като теб да заминат някъде по-далеч от България...амин

    Коментиран от #21, #24

  • 19 Бастун

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "дървар":

    Отишъл е при майка ти да и каже, че не си станал човек за тия години!
  • 20 Ефтини сензации

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "WTF":

    Простолюдието почти никога не може да разбере разликата между нападане и съжаление с идея да се помогне на урангутана, да си върне човешкото обратно ...
  • 21 Пешо

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "WTF":

    Това псевдоприродозащитниците всички ли сте педер.сти или само ти?

    Коментиран от #23

  • 22 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 3 Отговор
    Това е гандалф
  • 23 Шоо

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    Само той, ама надали...
  • 24 Шоо

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "WTF":

    То заради такива умници като тебе и Босия, България е цъфнала и вързала. Аман от спасители като Вас, джендъри некъпани.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове