Last news in Fakti

14 Август, 2018 16:41 5 361 11

Два хотела са изградили път, паркинги, огради и зелени площи върху плажа в Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • хотел-
  • котва-
  • венелин ташев-
  • зефир-
  • атанас митков-
  • атанас митков

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два хотела в Слънчев бряг, които за изградили обекти върху плажната ивица, съобщиха за OFFNews от институцията.

Проверката е направена на място от РДНСК Бургас и по документи на плажната ивица на територията на курорта, в района на хотел „Котва“ и хотел „Зефир“.

В района на хотел „Котва“ е констатирана извършена настилка, използваща се за пътен достъп и паркинг, ограда с дължина 167 м. и изпълнено озеленяване, в пространството между хотела и бетоновата настилка, за които не са представени строителни разрешения, разрешения за поставяне, схеми или одобрени инвестиционни проекти, се казва в становището на ДНСК.

В района на хотел „Зефир“ е констатирано изпълнение на два басейна, които се ползват съгласно издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация, издадено от гл. архитект на гр. Несебър. За констатиран плочник около басейните, ограда, представляваща стоманени колони, навес, изграден от стоманена конструкция и пръти и паркинг не са представени строителни разрешения, разрешения за поставяне, схеми или одобрени инвестиционни проекти.

Предвид, че проверените строежи представляват V и VI категория и правомощията по Закона за устройство на територията са на кмета на община Несебър, констатациите са изпратени на него за предприемане на необходимите последващи действия, казаха за OFFNews от ДНСК.

Хотел „Котва“ е собственост на Венелин Ташев, който отдавна има връзка с вицепремиера Валери Симеонов. Когато вицепремиерът е на обиколка в региона, Венелин Ташев винаги е до него. Хотелиерът е общински съветник от местната несебърска коалиция „Зора“, която гравитира около патриотите. Той е сред големите поддръжници на действията на вицепремиера. Ташев е собственик на компанията "Гарант-турист-С.И.В" ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Освен на хотел „Котва“ е собственик на хотел „Мариета палас“ в Несебър. През 2016 г. той купи от Дарина Павлова комплекс "Парадайз бийч" между Свети Влас и Елените. Това беше перлата на някогашния „Мултигруп“ на убития Илия Павлов.

Хотелиерът Венелин Ташев всъщност живее втори живот. През 1997 г. той бе прострелян и прекара доста време в реанимация, но лекарите го спасиха. Покушението остана неразкрито. Според местните "поръчката" бе показателен щрих от войната за преразпределяне на зоните на влияние в най-големия туристически курорт Слънчев бряг. Покушението срещу Ташев бе на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По онова време той бе наемател на култовата дискотека „Зорница“ в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, след като бил информиран, че охраната му – от полицай и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали.

Ташев станал лесна мишена, а стрелецът пуснал три куршума и бил сигурен, че е свършил работата си. Бизнесменът обаче бил спасен по чудо и оттогава всяка година дава курбан, на който коли толкова агнета, колкото години са минали от атентата.

Другият играч – строител на плажа е Атанас Митков, собственик на хотел „Зефир“ в курорта. Той е местна звезда от Свети Влас. Той изгрява покрай СДС и Иван Костов. С неговата жена Златка са били съдружници с певицата Богдана Карадочева и нейния съпруг композитора Стефан Димитров. Четиримата заедно купуват по време на приватизацията хотел „Зефир“. Впоследствие Богдана и Стефан са изритани от комплекса Слънчев бряг. Двамата обаче водят тежки дела срещу Митков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    9 2 Отговор
    неможе да бъде чудо а хотелите хевън стар и дюн кога!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Какво чудо, виж че две групировки се ритат по кокалчетата. Чудото е, че не са с калашници вече, а с държавни институции. Опитваме да се цивилизоваме малко от малко.
  • 3 Будалата

    8 0 Отговор
    Това е добре че взеха да си вадят кирливите ризи един друг.
  • 4 хахахаха

    8 1 Отговор
    ВАЛЕРКА ЩЕ ПРАВИМ ЛИ ПРОВЕРКА?
  • 5 Валери Симеонов

    8 1 Отговор
    си е директно за затвора! Скапва бизнеса на конкуренцията и удря рамо на собствения си бизнес и на бизнеса на авера си. Скапан корумпяга е този!
  • 6 Пешо

    5 1 Отговор
    То си има име това престъпление : злоупотреба с власт, като е в комплект с конфликт на интереси и корупция. Това, че е абсолютен простак е друга тема.
  • 7 запознат

    7 0 Отговор
    А на ''Слънче ден'' ТИМ-аджии какъв хотел вдигнаха на плажа преди 10 години...
  • 8 Име без име

    9 1 Отговор
    Народен съд!
  • 9 Дедо

    6 1 Отговор
    В слънчев бряг остана ли плаж? Освен северния на Несебър дето сега му викат Какао и е само каманяк!
  • 10 Лудия касапин

    6 1 Отговор
    Хотел Котва е на Венелин Ташев,общински съветник в община Несебър...има ли смисъл,да се чудим ще му направят ли нещо или не.
  • 11 ХАРЛИК

    1 0 Отговор
    Нещо чакате да се случи ли??? Нищо!!ТОВА НЕ Е ОТ СЕГА!! ТОВА ЧЕ СЕ ГОВОРИ НИЩО НАМА ДА ПРОМЕНИ. ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ПАЯ И ПОСЛЕ--- ТИШИНА!!! ТОВА Е ЗА ПРЕД ДЕБИЛИТЕ!! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ТЕАТРО, И ТО ОТ ГОДИНИ!!!САМО ГЛЕДАЙТЕ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове