1 968 7

Спряха излъчването на телевизия Би Ай Ти. Екипът с отворено писмо

Отново журналистите не са получавали заплати

За пореден път спряха излъчването на телевизия Би Ай Ти. Екипът от журналисти излезе с отворено писмо.

Достъпът до нюзрума на телевизия Би Ай Ти е спрян за малкото останали журналисти в медията, съобщава нейният екип. Те посочват, че журналистите не са получавали заплати за последните два месеца, информация за състоянието на медията няма, а собственикът е неоткриваем.

Ето и отвореното писмо на колегите....

ДО

МЕДИИТЕ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОЙКО БОРИСОВ

ПРЕЗИДЕНТА НА Р БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ

ОМБУДСМАНА МАЯ МАНОЛОВА

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЕМ СОФИЯ ВЛАДИМИРОВА

ИА „ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА“

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми Госпожи и Господа,

В телевизия Би Ай Ти трайно се настани тишината. Мълчанието в медиите обаче не е злато. Там, за разлика от старата поговорка, мълчанието означава липса на въздух, а всички знаем какви са последствията от това. Водени от убеждението, че ролята на журналистите е да търсят истината и да говорят, когато тишината буди подозрения, ние, екипът на телевизия Би Ай Ти, се обръщаме към институциите, медиите и обществото, за да запознаем всички с проблема, с който се сблъскваме. Той, за съжаление, не е само наш.

След продажбата на телевизията в началото на годината новият собственик спря всички предавания с презумпцията, че предстоят промени и нова програмна схема. Много от служителите бяха освободени. До миналата седмица в ефир се излъчваха единствено новините. Поради възникнал технически проблем вече и това не е възможно.

Информация липсва, собственикът е неоткриваем, а служителите не са получавали заплатите си за последните два месеца. Продължаваме да идваме на работа в един нефункциониращ и обезкървен нюзрум. От два дни дори достъпът ни до него е спрян. Създалата се ситуация провокира редица въпроси: коя пазарна логика налага подобен развой само няколко месеца след продажбата; защо не получаваме адекватна информация за случващото се; защо телевизия, купена за милиони, няма пари за заплати и спря да работи?

Всяка частна компания, разбира се, има свободата да избира как да се развива и дали да продължи да съществува. Важно е това да не става за сметка на служителите и на фона на нарушени трудово-правни отношения.

Настояваме за адекватни действия от страна на ръководството на телевизията и компетентните органи в държавата. Само така ще докажем, че България е страна-член на ЕС, а не територия от Третия свят. Само фактът, че четете това отворено писмо, означава, че и обществото, и медиите имат много дълъг път пред себе си, преди да се нарекат истински свободни.

гр. София С уважение, 15.08.2018 г.

Екипът на Би Ай Ти

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДОКО
  Отговор
  1 10:46  15.08.18
  КАК ДА ЗВЕМАТЕ ЗАПЛАТИ КАТО НЕ ПИШЕТЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА БОЙКО И ЦЕЦКО И КАК ДЕМОКРАЦИЯТА СТАВА ВСЕ ПО ТОЧНА ..НЕВЕДЕТЕ СЕ МАЛКО И ПАРАТА САМА ЩЕ ДОЙДЕ Я НАПИШЕТЕ ЧЕ ЦЕЦКО Е БОГ И САМИ ЩЕ ВИДИТЕ ПАРАТА МИГОМ ЩЕ СЕ ПОЯВИ В ЧЕКМЕДЖЕТО
 • 787
  Отговор
  2 10:56  15.08.18
  Ха ха ха . Евала Винету!!
 • sadisty
  Отговор
  3 10:56  15.08.18
  Благодарете на на огнеборчето за въздуха който дишате и ще ви се размине. Има и вариант да се обедините с всички овцевъди, с невалидни ГО , стига сте трали тая трагедия , ако не се мръднете няма да станат нещата

 • Отец Гарабед
  Отговор
  4 10:57  15.08.18
  Драги Би Ай Ти, получих писмото ви. Ами аз ли да ви уча, напишете че Суджука е Господ, а Цецо Гуменката е негов Пророк, и всичко ще е наред. Подпис: Отец Гарабед, арменски поп

  Коментиран от #7

 • ДОКО
  Отговор
  5 10:58  15.08.18
  НАПРАВЕТЕ ОПИТ ИЗЛЪЧЕТЕ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА ЦЕЦКО КАК Е ЖИВЯЛ КАК Е ПОБЕДИЛ КОМУНИСТИТЕ КАК Е СЪЗДАЛ ЯДРЕНА БОМБА КОЯТО УБИВА КОРУПЦИЯТА..И ВИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ЗАПЛАТИТЕ ПРИСТИГАТ
 • Свободна българия
  Отговор
  6 15:29  15.08.18
  Ние не обичаме свободното слово и за това не даваме тазрешение за Р. СВОБОДНА ЕВРОПА . И ако се разбере истината за българия : съсипани сме управляващите.
 • ТОЧКАТА
  Отговор
  7 18:48  15.08.18

  До коментар #4 от "Отец Гарабед":

  ...Знаех си аз ,че НЕ си само ..гола приказка...А къде ти е офисът във,,ФАКТИ,,?

Напиши коментар:


Публикувай