Last news in Fakti

15 Август, 2018 12:21 1 560 16

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

  • рила-
  • море-
  • къмпинг

Виновните младежи трябва да си платят глобата

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието - 1

С огромно внимание, трите водещи електронни медии отразиха детинската случка на Седемте рилски езера, където десетина по - емоционални младежи влязоха до колене в езерото „Близнака“ и играха хоро.

Тази проява не е за адмирации, но не и да изкараш млади хора престъпници. Това нарушение бе така детайлно и едностранчиво отразено от вас водещите телевизии, че масовият зрител остана с впечатлението, че в Рила има истински екологичен апокалипсис. Всъщност нищо такова не се случи, езерото си е същото, няма замърсяване и не е увредено. Не оневиняваме младежите, нека си платят заедно с организаторите глобата. Но истинският проблем свързан със замърсяване е по плажната ивица, от Дуранкулак до Резово.

Това заявяват в писмо до медиите от асоциация „Българско Черноморие“.

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

На ивицата от почти 400 км има разположени десетки незаконни биваци с хиляди дивокампингуващи безплатно българи, а вече и много чужденци. По цялото Черноморие никнат все повече такива катуни, които не само създават планини от боклуци и фекалии, но и изсякоха гората в близост до плажовете. Направо с колите, караваните, палатките и кемперите са се разположили и в държавни, общински и частни имоти.

Превърнали са се в истинско бедствие и за природата, местните хора, но и за другите туристи. Алкохолът и дрогата се леят в огромни количества. Никакъв ред и спазване на елементарни включително и хигиенни правила. Държавните и общински служби са абсолютно безсилни срещу ордите дивокъмпингуващи. Полицията и тя е абдикирала и е в невъзможност да се справи с този вид "култура".

Уважаеми ръководители, собственици и журналисти от трите електронни медии, надяваме се, че като отговорни национални институции, с вниманието и енергията, което отделихте за хорото в Рила, по същият начин ще отразите това самоуправство, което се случва по морето. За жалост в последните няколко години, нито една от трите водещи медии не посмя да излъчи и една минута критичен материал за този в действителност огромен екологичен и правов проблем. Оставихте нас, местните хора без никаква подкрепа сами да се справяме с този вандализъм.

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

Медиите са затова, когато държавата е безсилна или пък не желае да приложи закона, журналистите да я принудят да стори това.

Надяваме се, че ще реагирате, а ние поемаме ангажимента да ви посочим всички незаконни къмпинги-катуните на белите якички и ви помогнем в обективното отразяване на случващото се по морето. Но ако не го направите, това означава зависимости, които не прилягат на обществени и национални медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    11 2 Отговор
    Смешни сте. Никой не ви вярва. Не са ви проблем хотелите на плажа, изливащи тонове фекалии в морето, само къмпингуващите са проблем. Аз също не одобрявам паркирането на каравани и коли на плажа, разбира се. Но при вас движещата сила е друга - да се приберат едни пари.
  • 2 гост

    5 0 Отговор
    Хвани едните па удари другите.
  • 3 Персил

    5 0 Отговор
    Михайлов, да не ти изсъхне прането! Платена подлога!
  • 4 Генчо

    2 0 Отговор
    на морето е мазало, ама на някои май не им отърва да говорят за там
  • 5 баба

    2 0 Отговор
    Целият вой е за парите на къмпингуващите. Държавата и държавната земя, не са собственост на асоциация "Б......и т.н." Колкото до медиите, виждате ,че като им платят, ще публикуват всичко.
  • 6 Венци паразната Кратуна

    2 0 Отговор
    Хи хи, значи хотел на плажа може, а палатка и плажна кърпа - не!
  • 7 SAAB

    3 0 Отговор
    Всички летували в "Слънчев Бряг " се връщат болни !
    Обаче се мълчи упорито........нищо идва и друго лято Турци и Гърци ще се радват на присъствие !
  • 8 Бобо

    0 0 Отговор
    В новинарската суша през летните месеци защо се впечатлявате от това, че жадните за скандали журналисти превърнаха едно хоро в планината в екологична катастрофа. И естествено не без подкрепата на "Зелените", които знаят само да съскат.
  • 9 Мартин

    1 0 Отговор
    "Зелените" на Иво Прокопиев и Тома Белев не се интересуват от истинските екопроблеми в България! На тях им дай да протестират срещу нещо в Банско и пред Министерски съвет! Как пък не се намериха да протестират срещу нещо в Пампорово, в Боровец, в Созопол?!? Да сте виждали Тома Белев да протестира срещу нещо на Синеморец?!? Няма и да го видите!
  • 10 Пеньо

    1 0 Отговор
    Екопроблеми има навсякъде в цялата ни държава. Какъвто е народът, такава и държавата.
  • 11 Иван

    2 0 Отговор
    Какво ги интересуват истинските екопроблеми „зелените“, ако за тях не им плащат, за да протестират?!?
  • 12 Крис

    0 0 Отговор
    Ами там са парите, там могат да изнудват бизнеса. На езерата кинти няма.
  • 13 Гост

    0 1 Отговор
    Аз пък не разбирам къв е проблема да се окъпеш в езерото? Дедо на времето с потурите да не го е гонил стражарина с квитанцията! Или дивите животни: тях кой ще глобява?! В края на юли в дъжда на езерата, трима немски младежи, на по няколко бири си поплуваха в Окото до откъснало се парче лед, от отсрещния скат. Реакцията на всички присъстващи бяха ръкопляскания - хората допринесоха за шоуто в дъжда. Кво като е резерват, т.е. точно там си е яко да поплуваш - сред дивата природа! Ние да не сме правени с т'слЪтЪ я...
  • 14 Борис

    0 0 Отговор
    А зелените у нас са абдикирали от задълженията си и се „хващат на хорото“ само за пари.
  • 15 Нитро

    1 0 Отговор
    Пишман еколозите обаче вдигнаха олелия до небесата за хорото в езерото Близнака. Истината е, зче се възползват от случая да натрупат малко медийна популярност. Иначе грам не се интересуват какво се случва с Рилските езера. Да сте ги чули досега да повдигат въпроса с джиповете, които казват туристите до горе?
  • 16 Коко

    0 0 Отговор
    Само така, марш всички в бетонните бункери и да си плащате чадъри и шезлонги! И защо ли ми се струва, че в статията е натъртено на думата БЕЗПЛАТНО?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове