Last news in Fakti

15 Август, 2018 22:29 1 831 27

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е 348 лева

  • левове-
  • бедност-
  • помощ

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е 348 лева, реши правителството. Сумата е с 27 лева по-висока в сравнение с размера й през настоящата година.

Сумата е определена на база на методика, утвърдена от Министерския съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването "Наблюдение на домакинските бюджети в Република България", което ежегодно се провежда от Националния статистически институт.

Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    35 2 Отговор
    България в 21 век, във Европа, във ЕС, претендира за Еврозоната и Шенген ... със 348 лева линия на бедност и 510 лева минимална заплата, и със 100 - 150 лева пенсия за пенсионерите .. били сме по-зле от колкото съм смятал до този момент ...

    Коментиран от #3

  • 2 Инкогнито

    28 0 Отговор
    По- скоро дъното на мизерията са тези 350 лв.кучешкта линия на тая линия вече сте в графа читириноги!
  • 3 Николай

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Не напразно хората в Европа ни смятат от третия свят, и в ЕС докладите ни сравняват със Сомалия ...
  • 4 Гого

    29 0 Отговор
    С тази заплата от 510 лева пак си оставаме Африканска държава.
  • 5 Отечествен фронт

    18 1 Отговор
    Мирише на вятър много зъл и студен вятър

    Коментиран от #22

  • 6 паралията

    32 1 Отговор
    Хората в Европа, ни имат за цигани! За тях сме абсолютни аборигени.Друг е въпроса , че ако ги поставят тук на наше място,ще изметат шайката ББ веднага!
  • 7 Лош материал

    25 1 Отговор
    Е не сме толкова бедни щом българи си купуват луксозни имоти в Барселона на любовниците, а дъжавата опрощава милиони ДДС. То това са българите -тези с парите и властта. Останалите сме измет - лош материал.
  • 8 Bahti

    5 1 Отговор
    Lux aeterna! Вечна Светлина.
  • 9 Exodos

    15 4 Отговор
    От българина по-просто животно нема! Е па нема!
  • 10 Turbo

    17 1 Отговор
    Ха, ха вие от ГЕРБ пари ли чакате. Всичко е за Винету.
  • 11 Гост

    17 0 Отговор
    Нали при всяко вдигане на минималната заплата бизнесът надава вой до небесата, че няма как да плаща по 20лв повече...... А в същото време имат пари за къщи в Гъция, на морето, в планината, кола и апартамент за любовницата, последен модел джип. Бизнесът трябва да създава средната класа в една държава, докато при нас създава работни места на минимална заплата или ако не е минимална другата част се получава под масата ако е на кеф шефа тоя месец.
  • 12 Дядо

    14 1 Отговор
    Аз взимам 350 лв , значи съм богат !! Да живее ГЕРБ и да ни управлява още 1 000 000 години !!!!
  • 13 НКВД

    14 1 Отговор
    Като се има предвид че една бутилка шампанско ,Дон Периньон" среден клас е 360 лв.помията става абсолютна.
  • 14 Хамлет

    16 0 Отговор
    С тези 348лв.да си платя парното и да умра от глад или да се храня и да умра от студ?
  • 15 Gudmunsson

    18 0 Отговор
    Реално линията на бедността е 900 лв. С тези цени. Ами то в юръп е по-евтино от тук.
  • 16 Учуден

    1 15 Отговор
    Че кой в България взима 510 лв заплата? И то за 8 часов работен ден? Цял месец търсихме чистачка за офиса, на 4 часа, за 800 лв!!! Едвам навихме една пенсионерка. Като чета такива статии и се чудя кой е в реалността и кой извън нея.

    Коментиран от #23

  • 17 Uflaf

    7 0 Отговор
    Охранителите . Тези дето са с хиляди и си трайкат щото нямат оружие и сила. Някои от тях имат и пенсия. Дето са писани в графа "нискоквалифициран труд " ,отговарят на ред изисквания като представят за да работят поне 7 вида документи / струващи пари / и са наравно с чистачката ,общия работник в кухнята , миячката на чинии,пиколото , миещия автомобили и ред други професии за които ти трябва само лична карта. А всеки знае изобщо как се сключват и на какви цени бизнисмените и менките на какви договори назначават и какво работно време ти сервират после. Отпуски ли ? На документ може и да има ... Та къде Ви е офиса ? Чистач не търсите ли ,щото в малките населени места и трупове ще " изчистят "от офиса за 800 при 8 часа . Градове като Добрич,Силистра, Ямбол,Хасково и да не отивам по-на запад или въобще извън София ,Пловдив. И Варна не е това което беше .Пълно е със селяни и цигани искащи да станат чистачи . Вчера се прибрах от там.
  • 18 Колю

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика..." Ей тази последната думичка обяснява всичко . Цифрите се използват за Лъжа и измама . Политика .Мошеници . Сега и кризата в Турция била виновна за спад на великата ни икономика. Нищо нямаме тука .Всичко е усвояване на евро субсидии ,кредити от банки ,бързи кредити ,търкане на талончета, пари от децата в чужбина , Гръцко и Германско мляко , хляб от брашното за животни , зеленчуци от градини дето всеки ходи с пръскачката на гърба ,месо от райони със забрана за търговия ,туризъм с обслужване от чуждестранни работници доволни от 500 лв заплата защото се къпел в морето и си почивал. От друга страна-долара скочил и е виновен ,житото тази година с по-лошо качество и хляба вече е с 20 ст. отгоре,газта скочила- и си ...мамата.Такси ,глоби и санкции ,застраховки ,винетки и нови закончета за пари...
  • 19 Шаран БГ

    16 1 Отговор
    Отивам в Социалната служба на Общината. Пред вратата 28 циганки и един циганин. Аз съм единствения българин.Как да е, стигам до социалния работник. С 48 години трудов стаж получавам 275 лв. месечна пенсия, а жена ми с 43 години - 220 лева. Градинката, бурканите - оживяваме някак. Идва зима и кубичен метър дърва стана 67 лева, НО не може да поръчаш и платиш по-малко от 4 /четири /кубика . Или количество кратно на 4 м/куб, тъй като фирмата доставчик " не можела да оперира изгодно". Тези 4 кубика струват 268 лева / без рязането и цепенето им/, които ми е трудно да отделя...Само месечните НИ лекарства са 82 лева. И съм в Социалната служба на Общината.. Служителката ми има и" майчиното мляко" в компютъра - на мен и съпругата ми. ОБАЧЕ се оказва, че сме богати-общият НИ месечен доход е 495 лева. За да получа помощ социална, трябвало доходът НИ /на семейството/ да е по-малък или равен на 280.33 лева.А Правителството сега гарантира, че сме бедни, ако общия ни доход е по-малък или равен на 642 лева ! Ха сега някой да ми каже, БЕДЕН ЛИ СЪМ ИЛИ БОГАТ и от кой джоб да извадя 268 лева на куп, че да си осигуря топлото за зимата ???? И ще съм честен и почтен, и няма да лъжа и крада, няма да си псувам Държавата и ще ръкопляскам на Правителството Българско, няма да прокуждам децата си вън от страната, нека живеят тук със 1000 лева месечно, да гледат и учат 2 /две/ деца. Да станат достойни българи, с гордо вдигнати чела - като дядо си...........

    Коментиран от #20, #24

  • 20 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Шаран БГ":

    Ужас абсолютната реалност
  • 21 Гост

    3 0 Отговор
    Бих искал годподина от министерски съвет който определя тия мерки нека да изкара само един месец с тая сума от348лв да си плати храната тока Топлофикация и всички други ежемесечни сметчици необходими за оцеляването... все повече си мисля че самите ние сме си виновни са това бедствено положение и отношение трай българино щото можеш да носиш много ...
  • 22 пръцльо

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Отечествен фронт":

    До като седиш пред компютъра , няма как да ти замирише на вятър , най-много на мекички , мама докато ти ги запържва и да се надяваш на "вятъра" да ти проветри дома , ако ме разбираш !
  • 23 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Учуден":

    Ти сериозно ли?! Сигурно се бъзикаш! Веднага ще ви уредя! При тия условия ще ви намеря наистина професионална чистачка и то без проблем! Може би тези, които се занимават с тази професия не са научили че предлагате такава работа и такива условия! Иначе....!:)
  • 24 сладурче

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Шаран БГ":

    Ето един интелект! Винаги дава точните коментари!Който и да е той,няма значение!?
  • 25 Ядосан гражданин

    2 0 Отговор
    Е предайте на министър председателя де' той едвали чете медийите.
    Нека коригира пенсийите на родителите ми.
    То бива да си арогантен и безчувствен ама трябва и нещо човешко да е останал у него бре.
    Иначе очаквам румънският синдром да прескочи през дунава и в софия на жълтите павета .
    Търпението на хората не е безгранично, и въпрос на време е усещането ми.
  • 26 ТОБИН ХУД

    2 0 Отговор
    Виждаме мечки у комшийите, а дали ще прескочат у нас ? Аз само питам?
  • 27 ежко бежко

    1 0 Отговор
    А аз виждам ,че броят на обратните ,драстично се увеличава!Но не ме бърка това,защото това си е техен проблем!Тях ще ги боли!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове