Last news in Fakti

15 Август, 2018 18:20 5 167 20

Проф. Ал. Маринов: Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от властта

  • герб-
  • бойко борисов-
  • власт-
  • управление

Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от властта, заяви в предаването „12+4“ по БНР политологът проф. Александър Маринов. Той изказа мнението си за напрежението в коалицията „Обединени патриоти“:

„Нанасят се поредица силни, да не кажа смъртоносни удари по коалицията „Обединени патриоти“. Разпадне ли се тази коалиция, а тя вече е в клинична смърт, разпада се и управленската коалиция. Въпросът е кой тласка Сидеров в тази посока. Единият възможен отговор, който изглежда малко вероятен, е това да са сили – външни на правителството, които искат да го съборят. Втората възможност, което аз отдавна прогнозирам, е, че идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от властта, както го правят винаги досега. Трябва им повод. Поводът вероятно ще бъде отново невъзможността да управляват заради партньорите, тъй като те са се разпаднали, изпокарали и не може вече да се управлява. Тази логика изцяло обслужва намеренията на Борисов да се измъкне. Той никога не е изкарвал докрай управление и сега още по-малко ще има намерение да го изкара, защото нещата не са добре. Сидеров върши тази работа, а той на какво разчита, не ми е ясно“.

Политологът смята, че скоро ще трябва да се отговаря на много тежки въпроси и е по-лесно да се излезе от управлението. "Реалното положение е много по-различно от розовите сънища и отчети на правителството", категоричен е той. Маринов е на мнение, че това, което прави сегашното управление и въобще ГЕРБ като управленски манталитет, е "дъното".

Според проф. Маринов е вярно твърдението, че кризата в държавността и институциите е докарала криза в Търговския регистър:

"Едната версия е, че са изгорели дисковете, има и други версии, които циркулират. Това е само един пример как към сложни въпроси се подхожда елементарно, примитивно, все едно, че завъртаме крушка на полилея. Колкото по-сложни са механизмите за управление на държавата, толкова по-сериозни изисквания има към тези, които ги ръководят. Сравненията на министър-председателя са много елементарни. Предназначението на Строителния надзор е едно. В случая става дума за управленски и политически контрол, тъй като имаме цяла Агенция „Електронно управление“. Защо сега, след като е избухнала такава криза, трябва да се направи подобен одит? За да се отива към електронно управление, за да се внедряват тези различни онлайн услуги, нали трябва един предварителен одит, който да установи какво е наличното състояние и доколко можем да си позволим или сме готови за такива практики. С една дума – нашата държавност е едно лустро – фино, тънко лустро, а под него е прогнило. Нищо чудно утре да се случи нещо подобно на второ и на трето място, то непрекъснато се случва в различни области. Защо тази гениална идея на Борисов да важи само за обществените поръчки за електронно управление. Навсякъде това е валидно съображение – че най-ниската цена се превърна в една вратичка за далавери", коментира Маринов. По думите му, най-важно е качеството и обществото е готово да плаща, стига да плаща за качество и надеждност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    46 6 Отговор
    Еми то мастиите така правят !!!
  • 2 момчето отново уж си отива

    45 6 Отговор
    '' Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от властта'',а след това пак да пристига и да вика-видяхте ли,че не можете без мен и-ха добре заварили.Да ама то този път докато ме нямаше, накой взел,че КТБ обрал,обаче аз не му разбирам,мен ме нямаше,аз току що идвам,така че.....
  • 3 Иванов

    49 9 Отговор
    Значи истинската коалиция е Бойо и Доган, а на нея може нещо да и се клати, ама не пада. Виж, ако са решили да оберат още някоя банка, може да хвърлят оставки та после да обвиняват Радев и да отричат участие в далаверата. В герб са типове с престъпни наклонности.
  • 4 Кирка в капака

    47 7 Отговор
    Разбира се че е е време Прани Гащи отново да се изсули, хем ще може да обвинява служебното правителство за простотиите си.
  • 5 onq s konq

    14 28 Отговор
    "Борисов влезе в агонизираща фаза на снишаване"-в."Сега" от 12.този месец."Идва време ГЕРБ и Борисов да се измъкват от властта"-проф.Александър Едикойсиев.Бе КОЙ ИМ ПЛАЩА НА ТИЯ да пишат такива неща?Знае се кой.А ОТ КЪДЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ДА ПЛАЩАТ?И това се знае.А ЩЕ МОГАТ ЛИ ТИЯ СЪЩИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ПОНЕ КОЛКОТО ГЕРБ и Борисов?Отговорът им е "МОЖЕМ - НЕ МОЖЕМ,НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ОПИТАМЕ....ПАК!"А ако ЛИЧНО АЗ попитам:"А ако има предсрочни избори и ПАК ИЗБЕРЕМ БОРИСОВ ,това какво значи?"Знам и отговора-"ЗНАЧИ СТЕ ПРОСТИ".Затова и няма да си хабя въпросчето:)
  • 6 ТОЧКАТА

    27 6 Отговор
    Първия път си обу новите гащи ..както дойде...втория път ги огледа малко и сложи ...жълтото отпред/кафявото отзад...третия път тооо,целите вече са кафяви и човекът загуби ориентация...както и ,,onq s konq,,....кво да се прави -кафявото ги събира и избира.
  • 7 СЪДИЯТА

    26 7 Отговор
    СЛЕД КАТО СЕ НАДЖОБИХА И ТО ЯКО,СЕГА ЩЕ БЯГАТ В СЯНКА ДА ГЛЕДАТ,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И ДА НЕ ИМ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА МАСОВИТЕ ПОРАЗИИ КОИТО НАНЕСОХА НА ДЪРЖАВАТА.
  • 8 Petko

    21 4 Отговор
    Тия наяждане нямат!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лош материал

    13 3 Отговор
    Света троица! Майсторите на якото гепене.
  • 11 Гото

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "976":

    Срива е показателен.Още повече че търговския регистър е нов относително.В другите е ужас.Грешки в класирането на образованието и така.

    Коментиран от #15

  • 12 Топично за Тиквата

    20 5 Отговор
    Целта е - пак недостиг в бюджета, пак крадене до дупка, пак унищожаване на документи и пак вината е за служебно правителство назначено от Президента! И Тиквата с Цвъки пак начело на Герб се връщат на бели кобили и пак е виновен хан Аспарух ,БСП и сие!!!
  • 13 мизирабъл

    16 1 Отговор
    Ех бай Алеко, ела да си видиш героите от романите на живо!Заповядай на булевард"Дондуков"
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТОЧКАТА

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гото":

    Бе то НОВ,нов...ама колко ли ДДС ще заличи???????
  • 16 Реалист

    5 8 Отговор
    Иска ти се!!! На тоя политопаток дето се е "изходил" по въпроса и 50ст. не бих дал на улицата ако проси. Ясно е кой има интерес да събори правителството, но е и ясно че Болен едва ли ще помирише вече парламента ако го направи.
  • 17 Бай хойДД

    12 5 Отговор
    БОРИСОВ И КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ СА ЗА ЗАТВОРА НО ХОРАТА СМЕ МНОГО ТЪРПЕЛИВИ И СИ СТРАДАМЕ КОЛЕКТИВНО СПЕШНО ТРЕБВА ДА СР ОМИТАТ ТИЯ БАНДИТИ ИНАЧЕ Б Г ИЗЧЕЗВА
  • 18 Гост

    1 7 Отговор
    Баце е веуик
  • 19 гост

    4 9 Отговор
    То е ясно,че фалшивите новини са платени и "професора" е взел някой лев,ама колко са взели тези,които ги разпространяват ми е интересно?
  • 20 Пламен

    1 0 Отговор
    Има логика в думите на професора, като аз на една софра около коледа изказах мнение, че Баце ще става европолитик.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове